9 Nyíl

Mi is odaérhetnénk, ha lenne elég játéklehetőség

2017. január 17. 08:54 - Denis Potvin

Török László elemez

Előre leszögezem. A nőknél és a férfiaknál is az esélyes nyert a vasárnap véget ért BDO-világbajnokságon. Volt pár meccs, ahol az átlagok is nagyon jók voltak.  A Danny Noppert (98,07) 3-1 (86,76) David Cameron meccs, a Geert De Vos (96,96) 3-0 (90,12) Raymond Smith, és a Glen Durrant (96,27) 6-1 (96,63) Jamie Hughes átlagai és ezeken kívül is. Nekem Hughes volt a nem is titkolt favoritom, de elvérzett a fantasztikusan menetelő Durrant ellen.

duzza2.jpg

Erős túlzás, ami pár helyen olvasható volt, hogy ezeket az átlagokat mi magyarok is bőven tudjuk. Talán két játékost tudnék mondani, aki ilyen hosszú meccsen tudna nem ilyen, de ehhez közeli 80-90-as átlagot dobni. Hangsúlyozom, nem három legben!!!

A nőknél Lisa Ashton kimagaslott a mezőnyből, nem is talált legyőzőre. Nagy csalódás volt nekem Trina Gulliver  és Deta Hedman  nagyon gyenge játéka. Anasztaszija Dobromiszlova áldott állapotban van, nem hiszem, hogy nagyon felkészülten érkezett.  

Meggyőződésem, hogy akár Ihász Vera, Czipó Vivien, Neumajer Kitti és még jó pár női versenyzőnk odaérhetne, ha volna elegendő játéklehetőségük, mert bennük simán benne van ez a szint. Ezen kellene dolgozni, mert ez lehet a jövő. Mivel a tv-közvetítés joga lejárt, ezért akkor volna esély, hogy újra magyar nyelvű kommentárral lehessen nézni a BDO-vb-t, ha magyar résztvevője lenne.

Elkezdődik megint az a folyamat, amivel folyamatosan küzd a BDO.  A legjobbak elmennek pénzt és hírnevet szerezni, illetve szerencsét próbálni a PDC-be.

Most Duzza jön (végül mégsem, ahogy a sikere után ebben a cikkben is elmondja - a szerk.), és Noppert, ha jól gondolom. Meglátjuk, mire lesz ez elég.

Emlékezhetünk, hogy Barney első PDC szezonjában vb-nyert. Bunting az elődöntőig jutott. Volt, aki döntőt játszott a BDO-ban, (kikapott Martin Adams ellen) majd a PDC első meccsén 9 nyilast dobott! Na ki ő?? :) D W.

 

6 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2712132311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Szoboszlai 2017.01.17. 14:49:30

Szerintem a dartsban a konzervatív gondokodás érvényesűl,ezért nem fejlődik Magyarországon nagyobb ütemben.
A darts versenyre lejárók olyanok mint ha egy munkahelyre mennének elvégzik a dolgukat,és mennek haza,termézetesen jól érzik magukat de hiányzik egy nagyobb ösztönző húzóerő amitől egy komoly utánpótlás kialakulhatna.
Ennek talán oka az is hogy elsősorban olyan versenyek/bajnokságok/vannak ahol az amatőr/szabadkártyás/ folyamatosan rutinos a dartsot magas színten művelő/nagyágyúval/ akad össze,akik folyamatosan ezeket a versenyeket nyerik,vagy dobogósok,így nehezen lesz síkerélménye a kezdő dartsosnak,folyamatosan esélytelennek érzi magát emíatt.
Egy modernebb,teljesítmény és sikerélmény orientált rendszert kellene kikisérletezni,pl amatőröknek/szabadkártyás/amit ha beválik a versenyszférára is ki lehetne terjeszteni.
69 klub van. Pl. Szabadkártyásokban gondolkodva 10/fő minimum / verseny esetén.
10 hónapig tartó verseny sorozat /elsőre lehetne rövidebb 3 vagy 6hónap/ Nevezés:1500ft/fő/versenynap,ebből csak 500ft kellene a fő díjalapba,ami a végső győztesek számára/10 hónap/a verseny végén szétosztása kerűlne.Én úgy számoltam hogy 69 klub indulása és esetén 10 fő/szabadkártyás/minimum létszám esetén (szerintem biztos hogy többen índulnának) 3450000ft
Egy kisebb autó ára!Főleg ha autós szponzora lenne a versenynek,mert az őnrész meglenne!!!Be lehetne vonni utazási irodát,Welles szállodát,stb mert értelme dologra talán akadna szponzor is.
Több régióra kellene osztani a nevezett klubokat/darts kocsma is indulhatna ha megfelel a követelményeknek/ahol a versenyek folynak csak szabadkártyások indulhatnának.
Havi 8 verseny vagyis heti kettő lenne klubokként mert ez munka mellett is kivitelezhető egy játékos számára./szerintem/
A 8 vesenyből a legjobb 6-on elért eredmény számítana (betegség,elutazás)hogy külső tényező miatt ne essen ki játékos! Szerintem így sportszerű !!
Hó végén lenne a regionális verseny a klubokban elért eredmény szerinti rangsor alapján pl. az 1.2.3-4.5. helyezet jutna be klubokként.A regionális versenyen elért eredményeket pontoznák havi lebontásban és a tizedik regionális verseny végezettével összesítve a legjobb 8,-16-32 indúlhatna a fődíjjaért!
Ez csak egy elméleti elképzelés ötlet amivel szerintem fel lehetne rázni a halottaiól a az utánpótlást,célt és ösztönzőt motíválni nekik.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2017.01.17. 16:20:24

Hát ki volna más, mint Deano!!!

Denis Potvin 2017.01.17. 20:03:37

@Zsolt Szoboszlai: Sok-sok mindenben igazad van. Ezzel a szabadkártyás dologgal én sem, mi sem értünk egyet. Erre remek példa volt az Amatőr országos verseny, ahol valóban sok-sok olyan játékos volt, akik igazából csak papíron amatőrök. Akik a legjobbak között vannak, azok nagy része érzésem szerint direkt nem igazolt versenyző. Szabadidős kártyával járja és leginkább nyeri a versenyeket. Ezzel kicsit valóban sérül az amatőr státusz elnevezése. Szerkesztőségünk már ötletel elképzeléseken, amelyet majd a Magyar Darts Szövetség, de leginkább a szervezők elé is szeretnénk terjeszteni.
Amúgy nincs probléma, mert a mi kis csapatunk, amely részt vett ezen a versenyen arra jutott, hogy motiváció tud lenni az is, ha sokszor kikapsz, mert ha igazán akarod, előbb-utóbb nyerni fogsz, és kétszer, majd többször is. Persze, ez az utánpótlás-nevelésre már nem igaz, Szóval törjük mi is a fejünket.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2017.01.19. 09:59:43

@Zsolt Szoboszlai: jól hangzik az ötlet, bár tulajdonképpen "kitaláltad" a MDL-t, a teljesen amatőröknek... de valóban, amit leírsz, az sajnos realitás.
Jó hír lehet, hogy vannak "teljesen amatőr" versenyek pl. nálunk is (ez itt ugye nem a reklám helye, de ha érdekel, írj pm és mondjuk. :-) ), egy olyan klubban, amelyik alig egy hónap alatt 50+ fős tagságot hozott össze. Igaz, Budapesten, de azért van remény & esély.

Game on!

Denis Potvin 2017.01.19. 10:03:07

@Francescoli: Egészen nyugodtan reklámozhatsz, ez tényleg annak a helye :)

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2017.01.19. 10:14:44

@Denis Potvin: köszönöm, akkor leírom, Zsoltnak és bárki másnak, aki igazi amatőrként (hobbi-dartsos, social-darter, nevezhetjük bárhogy) műveli ezt a remek játékot: a nemrégiben alakult PoD DSE szeretettel vár benneteket, keressetek minket bátran akár mailben, akár a facebook-on.
( www.facebook.com/groups/383023258712888/?fref=ts )

És egyesületi tagságtól teljesen függetlenül ugyanígy várunk mindenkit a rendszeresen (4-6 hetente) megrendezett tisztán-amatőr versenyekre a Prince of Darts-ban, Budapesten, a Darts Szentélyében!
Verseny- és egyéb infók a F. book on.
( www.facebook.com/princeofdarts/?fref=ts )
süti beállítások módosítása