9 Nyíl

Egy sor változás a European Touron

2017. január 19. 12:10 - Denis Potvin

A PDC európai felhozó versenyének szabályrendszerében történt változás mindenféleképp pozitív hatásokkal bír. Összesen 12 ilyen verseny lesz 2017-ben, kettővel több, mint tavaly.Ahogy 2016-ban, idén is 48 versenyző kerül a főtáblára és a PDC TV előfizetői az összes versenyt végigélvezhetik. Az tavalyihoz hasonlóan a háromnapos verseny első napján a 16 kiemelt pihen, a 32-en pedig játszanak a továbbjutásért. A második napon a második forduló, a harmadikon pedig harmadik, valamint este a negyed-, elődöntők és a döntő. A változások az esetleges magyar indulókat is érintik.

european-tour_a7jrwrptdq7w10uxg0s4q79rb.jpg

Egy másik jelentős változás a pénzdíjakban lesz. Ha egy kiemelt játékos a második körben kiesik, akkor a lenti pénzdíja nem jelenik meg az Order of Meritben. Azaz, szigorítják egy kicsit a rendszert, a kiemelteknek legalább egy kört menniük kell, hogy a világranglistán is legyen értékelhető teljesítménye. Természetesen a pénz azért megy a számlára, csak a Meritben nem jelenik meg.

Győztes: £25,000

Második: £10,000

Elődöntős: £6,000

Negyeddöntős: £4,000

A harmadik kör vesztese £3,000

A második kör vesztese £2,000 *

Az első kör vesztese £1,000

Összesen £135,000

*Azok a kiemelt játékosok, akik veszítenek a második körben, az Order of Meritben nem jelenik meg a pénzdíjuk.

Átalakul a selejtezős rendszer is: 

UK selejtező: összesen 18 játékos juthat tovább a következő országokból: Anglia, Skócia, Wales, Észak-Írország, az Írország . Indulhat minden Tour Card-birtokos, és olyan játékos aki a brit, vagy nem európaiként a top32-ben szerepel a Qualifying School Order of Meritjében.

Nyugat/dél-európai selejtező: nyolc játékos a következő országokból: Németország, Ausztria, Spanyolország, Portugália, Gibraltár, Andorra, Olaszország, San Marino, Monaco, Málta, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Liechtenstein, Görögország, Törökország, Ciprus, Franciaország, Svájc. 

A rendező ország: hivatalosan az ország játékosának számító dartosok közül 4 játékos.

Észak/balti selejtező: 1 játékos a következő országokból: Feröer-szigetek, Izland, Norvégia, Dánia, Svédország, Finnország, Észtország, Lettország és Litvánia. 

Kelet-Európa selejtező: 1 játékos a következő országokból: Oroszország, Ukrajna, Grúzia, Moldova, Fehéroroszország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország, Bulgária, Románia, Horvátország, Bosznia, Szerbia és Macedónia. 

A fenti szisztéma szerint, és ez nagy változás a tavalyihoz képest, hogy idén nem fordulhat elő, hogy mondjuk Végső János megint megveri Raymond van Barneveldet, és sajnos az sem, hogy egyszerre két magyar jusson el a European Tour főtáblájára. Az igazat megvallva, egynek is borzasztóan örülnénk.

Még egy feltétel van, de az a UK és a nyugat/dél régióban szereplő ország versenyzőire vonatkozik. Akik kétszer indultak ET-selejtezőjében, annak fel kell vennie a PDPA Pro Tour tagságot, mert csak így indulhat további selejtezőkben is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9812137909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása