9 Nyíl

Jön két visszatérő, két vb meccs visszavágó és persze Phil Taylor - mi kell még?

2017. február 01. 15:22 - Lampard08

betway Premier League Darts - 1. forduló (beharangozó)

Csütörtökön kezdetét veszi az őrület. Az az őrület, amire sokan vártunk már: elindul a Betway Premier League 2017-es idénye, amelynek keretében tíz zseniális játékos küzd meg azért, hogy május 18-án résztvevői legyenek a londoni O2 Arena play-off küzdelmeinek. A 16 fordulóból álló sorozat első állomásának a Newcastle-ben található Metro Radio Arena ad otthont.

premier_league_darts_1300_x_630_artist-large.jpg

Az már a vébé után kiderült, hogy ki az a tíz szerencsés, aki részt vehet a PL küzdelmeiben. A pontos menetrendet is tudjuk már, így hosszú távon nyitott kérdés, hogy a tavalyi győztes MvG megvédi-e címét, rövidtávon pedig, hogy kik lesznek az első forduló nyertesei. Utóbbira csütörtök este választ is kapunk. Most pedig lássuk a párosítást!

c2sl-6mxcaam-mv.jpg

Kim Huybrechts - James Wade

Az első partit akár úgyis felvezethetnénk, mint az (egyik) visszatérő kontra rutinos róka összecsapása. Ugyanis ki ne tudná, hogy a belga Kim Huybrechts sikeresnek nem igazán mondható 2015-ös Premier League szereplése után most ismét lehetőséget kap, hogy bizonyítsa rátermettségét és meghálálja a PDC (második) bizalmát. Ellenfele pedig az a James Wade lesz, akinek immáron ez sorozatban a kilencedik PL szereplése, és akinek 2009-ben már egyszer sikerült meg is nyernie a trófeát.

Egymás ellen eddig 16-szor meccseztek és erőteljes James Wade fölény látszik, már ami a győzelmek számát illeti: az angol szám szerint tizenkétszer diadalmaskodott, míg belga ellenfele csak két győzelmet tud felmutatni. Nem „The Hurricane” esélyeit növeli az a tény sem, hogy legutóbbi tíz összecsapásukból csupán egyet tudott megnyerni. A 2015-ös idényben a második körben találkoztak Bournemouth-ban, akkor Wade nagyon simán 7-2-vel küldte haza a belgát. Ha tippelni kellene, akkor egyértelmű, hogy az angol mellett szól a rutin, viszont a belgát nagyon fűtheti a vágy, hogy bizonyítsa, igenis itt a helye és nem fog olyan hamar kizúgni, mint tette azt két évvel ezelőtt. Meglepetésnek tűnhet, de 6-6-re tippelek.


Raymond van Barneveld - Adrian Lewis

A forduló első igazán nagy rangadója! Aidy sorozatban tízedik PL idényére, míg Barney tizenkettedik fellépésére készül. A párharcnak igazi pikantériát ad az a tény, hogy „Jackpotnak” egyből lehetősége lesz visszavágnia az idei vébén Barneytól, a legjobb 16 között elszenvedett vereségéért, de egyébként is jó mérkőzéseket szoktak egymással vívni.

Egymás ellen eddig 56 alkalommal álltak tábla elé és ebből 33-szor Barney, míg 21-szer Lewis került ki győztesen, a maradék két párharc pedig pontosztozkodással zárult. Ha csak a legutóbbi hét összecsapásukat nézzük, akkor elég meggyőző a holland fölénye, ugyanis hat győzelem mellett „Jackpot” csupán egyszer tudott diadalmaskodni. A Premier League-ben vívott mérkőzéseik változatos képet mutatnak: tavaly egyszer Aidy (7-5), egyszer pedig van Barneveld (7-4) győzött, de 2015-ben hasonlóan körbeverték egymást, csak akkor 7-1, 7-2 arányban. A mostani találkozón nagy kérdés lesz, hogy Lewis milyen formát mutat, mindenesetre Barney-nak a vébé óta meggyőző a teljesítménye, így azt tippelem, hogy a holland nyeri az összecsapást.


Phil Taylor - Dave Chisnall

Sajnos most már tudjuk, hogy minden Phil Taylor meccset meg kell becsülni és ünneplőbe öltözve nézni, hiszen a nagy öreg bejelentette visszavonulását. Ez azt is jelenti, hogy Taylor papa az idei Premier League minden partiját élvezni fogja és hatványozottan igaz lesz, hogy nem csak mindenkit meg akar majd verni, de az egész sorozatot is meg szeretné nyerni. Az első körben „nagy menetelésében” Dave Chisnall állhatja útját, aki tavaly kizúgott a Judgement Night során, viszont az azt megelőző évben a legjobb négyig jutott.

Egymás ellen eddig 30 összecsapásuk van, amelyből 22-t Taylor hozott, míg Chisnall csupán nyolcat tudott megnyerni. Ha az utolsó tíz meccset nézzük, akkor hét Taylor győzelem mellett három „Chizzy” sikert láthatunk, tehát nem kérdés, hogy ki a párharc igazi, toronymagas esélyese. De ha ez nem lenne elég, akkor, ha megvizsgáljuk a Premier League során lejátszott meccseiket, az látszik, hogy „The Power” négyszer, míg Chisnall csak egyszer tudott győzni. Nem kérdés: a LEGENDA nagy dobásra készül az idei szezonban, aminek első állomásán „Chizzyt” le fogja győzni.

phil-taylor-pdc.jpg

Taylor nagy menetelésre készül: diadal lesz a vége?

Gary Anderson - Michael van Gerwen

Egyértelműen ez a forduló másik nagy rangadója! A két úriember 30 napon belül immáron harmadik alkalommal találkozik egymással: Andersonnak van miért visszavágnia, hiszen tudjuk, hogy a vébé döntőben is és a Masters fináléjában is alulmaradt holland riválisával szemben.

Egymás ellen eddig 38-szor meccseztek, amelyből 24-et van Gerwen, míg 13-at Anderson tudott győzelemmel zárni és van egy döntetlenjük is. A 2015-ös Premier League döntőjük óta, amelyet a skót nyert meg, tíz alkalommal mérkőztek meg (ebből hat valamilyen sorozat fináléja volt), amelyek közül hét zárult van Gerwen, míg kettő Anderson sikerrel és volt egy döntetlen is. A „Repülő Skót” számára a legfájóbb ezek közül egyértelműen az idei vébé-döntő elvesztése lehet, hiszen ott címvédőként szenvedett vereséget. A tavalyi PL idényben egy „Mighty Mike” győzelem mellett született az egyetlen döntetlenjük is. Van tehát oka a revánsra Andersonnak, és ne legyenek kétségeink afelől, hogy idén több torna fináléjában lesz erre lehetősége, de most két rövid időn belül elbukott döntő után igazán motivált lehet a győzelemre, így skót diadalra tippelek.

michael-van-gerwen-premier-league.jpg

MvG a tavalyi győzelme után vajon újra megvédi a címét?

Peter Wright - Jelle Klaasen

Az este záró mérkőzésén tábla elé áll az idei kiírás másik visszatérője, a holland Jelle Klaasen és a negyedik idényére készülő skót Peter Wright. „The Cobra” Kim Huybrechts-hez hasonlóan nem szívesen emlékszik vissza 2009-es első Premier League szereplésére, hiszen a kiírást utolsó helyen zárta. Vele ellentétben Peter Wright rutinosnak számít, és tavaly majdnem összejött neki a play-off kör, ám végül lemaradt a londoni utolsó fordulóról. Számára egyértelműen az idei évben az a cél, hogy végre ott legyen az O2 Arenaban.

Egymás elleni jubileumi tízedik összecsapásukra készülnek: a korábbi kilenc párharcból hatot Wright, míg hármat Klaasen nyert meg. A hollandnak nem túl jó előjel, hogy ez a három győzelem az első három párharcuk során született és 2013 óta nem tudta legyőzni „Snakebite-ot”. Sokan várták Klaasen újbóli szereplését a Premier League-ben, aki biztos vagyok benne, hogy oda is teszi magát végig, viszont Wright van annyira rutinos, hogy ezt a meccset, ha nem is simán, de le tudja hozni győzelemmel.

Most pedig tessék tippelni!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5312172306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Infamous 2017.02.02. 19:21:40

Anderson-MVG harmadszor 30 napon belül. Ezzel b.ssza el a PDC. Elmúlt a nagy meccsek varázsa.

Lampard08 2017.02.03. 13:19:03

@Infamous: Szerintem utólag ne bánjuk a dolgot :) Jó kis meccs volt!
süti beállítások módosítása