9 Nyíl

A duplák árnyékában

2017. február 03. 15:00 - Viking958

Néhány napja egy kissé rendhagyó bejegyzésben a duplákkal foglalkoztunk és most úgy döntöttünk, hogy továbblépünk és még komolyabban elmerülünk a kiszállók világában.

pl_1.jpg

A világ 10 legjobbja nem okozott számunkra csalódást a Premier League csütörtök, első fordulójában. Remek mérkőzéseket láthattunk, és összességében erős kiszállójátékot. Az 57 leg során 154 nyilat dobtak el a játékosok a duplára, ez körülbelül 37%-os hatékonyság, ami annyit tesz, hogy ha három nyíllal a kezükben támadnak neki a duplának, akkor szinte biztosan kiszállnak.

Ehhez készített táblázatunknak viszont ez csak egy eleme, szektorokra és játékosokra lebontva tekinthetitek meg, miként teljesítettek a legjobbak tegnap.

kiszallo-1_1.png

Az első forduló után még sok a citromsárga mező, ami a játékosok legerősebb szektorát/szektorait jelzi, de ez rövidesen változni fog. Érdekes pontja a táblázatnak James Wade, 6 nyilat dobott el a D20-ra siker nélkül és a D10-en is csak 3-szor talált a 7 kísérletből. Láthatjuk még, hogy van Gerwen kivételével mindenki használta a D20-at, viszont három olyan játékos is volt, akik nem dobtak el nyilat a D16-ra.

A legjobban duplázó játékos az első nap során Phil Taylor lett, 13 kísérletből 7-szer találta el a célpontot, ezt kékkel jelöltük, ahogy az összesített legerősebb szektorokat is.  Meglepő, de a D11 és a D17 a két legerősebb szektor. Ritkán használják a játékosok, ezért jobban koncentrálnak rájuk, talán ez lehet az oka.

A népszerű cikkek és beszámolók mellett igyekszünk kicsit a statisztikai oldalt is felturbózni, ilyen és ehhez hasonló táblázatokkal készülünk majd hétről hétre, reméljük elnyeri tetszésetek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8112179760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása