9 Nyíl

Most döntetlent hozott a világbajnokok csatája

2017. február 03. 00:05 - Denis Potvin

betway Premier League Darts - 1. forduló (összefoglaló)

Elindult a Premier League of Darts 2017-es idénye. Három fontos tényt rögzítettünk az első játéknapon. Phil Taylor még mindig a király. Gerwent még mindig nem lehet legyőzni. És minden fanyalgás ellenére, a két PL-újonc nem vallott szégyent. Sőt olyan játékot mutattak, amelyek bizakodásra adhatnak okot. Nagyon szép meccsekkel elkezdődött a világ legjobb idei dartsligája. Videók már vannak, és statok is.

michael-van-gerwen-gary-anderson-betway-premier-league-lawrence-lustig-pdc_1ptq8340vccz615wi7dommpt68.jpg

Kim Huybrechts-James Wade: 5-7

Egyből Kim Huybrechts, mint az idei szezon újonca kezdte a napot James Wade-del. Nem volt egyszerű feladat a belgának, de tényleg becsülettel helyt áll. 7-5-re kapott ki Wade-től, de 100,62-es átlagot produkált, a fanyalgásunkat tegyük félre, ez a szint pedig tényleg alkalmas a Premier League-re. Wade egy brékkel kezdett, aztán Huybrechts 3-3-nál érte utol. Megint egy Wade-brék következett, de a belga nem adta fel és 4-5-re jött fel, 134-es kiszállója is volt. Végül kikapott 7-5-re, de őszintén szólva, ebből még akármi is lehet, nagyot küzdött.

pl1.jpg

Raymond van Barneveld-Adrian Lewis: 7-5

A szokásos nyugodt erő a biztos tömeggel szemben, de most a holland volt a jobb, de nem is akárhogy. Erősen Lewisnak állt a meccs, 4-1-re vezetett, nem voltak túl nagy kötök és a kiszállók is amolyan szezonkezdőek voltak. Az elején még Barney sokat bizonytalankodott, aztán Lewis tévesztett nagyon sokszor szektort. A holland 2-4-ről, 5-4-re fordított, mondjuk úgy, kevesebbet hibázott. 5-5 után jött a nagyon fontos 11. leg, amelyet úgy nyert meg Barney, hogy a meccs legmagasabb kiszállóját produkálva, 86-ról szállt ki. A döntő legben Lewisnak három nyila volt, hogy egyenlítsen, de kettőt is elszúrt D9-re, Barney viszont nem hibázott.

pl2.jpg

Phil Taylor-Dave Chisnall: 7-3

Az Erő visszatért, tényleg megmutatta, hogy ha meg kell koronázni az utolsó évét, akkor azt meg is fogja. Olyan nagy átlagot ma nem dobott, de magabiztosan hozta a meccset. Saját kezdését még ha nehezen is, de hozta, aztán három brék következett, majd Taylor már 4-1-re is vezetett. Chizzy aztán produkált egy 160-as kiszállót, egy 121-es volt a válasz rá Taylortól és 5-2 a javára. Érezhetően motivált volt Taylor, nagyon meg akarta nyerni ezt a meccset s meg is nyerte. Nem volt egy kiválóan kidobált meccs, de tisztán hozta a fölényét és győzelemmel kezdte a Premier League idei szezonját.

pl3.jpg

Gary Anderson-Michael van Gerwen: 6-6

Na, ez aztán igazi atomcsata volt. A lényeggel kezdjük: Anderson: 103,19-es átlag, Gerwen: 107,94. Ez aztán az igazi csúcs. Arra azért számítani lehetett, hogy Anderson mindent meg fog tenni azért, hogy valamit visszahozzon abból az elveszített becsületből, amit a vb-döntő jelentett neki. Ennek ellenére a holland egy 84-es kiszállóval, a hátsó pályáról nyerte az első leget, sőt 2-0-ra is vezetett. Anderson szépített, de csak 4-4-nél tudta utolérni a hollandot. Anderson javára legyen mondva, hogy tényleg mindent megtett, hogy szoros legyen a meccs és lehet, hogy csak én érzem, de Gerwen ma egy picit lazább volt a kelleténél. De lehet, hogy csak tévedek, és az is lehet, hogy már a UK Open Qualifyingra is gondolt, a lényeg az volt, hogy ne kapjon ki.

Ez 5-4-es Anderson vezetés után eszébe is juthatott, főleg úgy, hogy a Repülő Skót 121-ről nem tudott kiszállni. Aztán Anderson 114-es checkouttal megint előnybe került, de nem ő kezdett a győzelemért. Gerwen 100-zal nyitott, majd 140-gyel folytatta, a végén pedig 68-cal szállt ki. Döntetlen lett a vége és legyünk őszinték, a játék képe alapján abszolút korrekt végeredmény született.

pl4.jpg

Peter Wright-Jelle Klaasen: 7-4

A másik PL-újonc is kikapott, de legyünk őszinték, ő sem vallott szégyent az elittársaságban. Wright kezdett és nyerte a kezdéseit, a harmadik legben például a legjobb 120-as kiszállójával. Klaasen remekül tartotta magát, sőt 2-2 után brékelni is tudott. Tényleg, ahogy Huybrechts, ő is meg akarta mutatni, hogy egyáltalán nem érdemtelenül van itt. Akár 4-2 is lehetett volna, ha a D18 sikerül neki a hatodik legben. De ekkor sem csüggedt, 4-4-re egyenlített. Wright előbb nehezen, majd könnyen hozta a leget. Wright egy 180-nak nyitotta a 11. leget, nagyon elment, már négynél járt. Megküzdött az utolsó kiszállóval, de végül hozta. Azt muszáj megjegyezni, ha mindkét újonc tapasztalatot szerez ebben a sorozatban, semmi bajuk nem lehet. Biztosak vagyunk abban, hogy Huybrechts és Klaasen is fog nyerni meccseket, sőt, meglepetéseket is okoznak majd még a Premier League idei sorozatában.

pl5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5812179054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása