9 Nyíl

UK Open kvalifikáció - három verseny számokban

2017. február 08. 09:22 - Viking958

Izgalmas hétvégén vagyunk túl, három UK Open kvalifikációt tudunk már magunk mögött a hatból. A nagy nevek közül Wright, Anderson és Whitlock is megcsillogtatta tudását!

meccs_leg_jok.png

De nézzük meg, mit is mutatnak nekünk a számok. Peter Wright szinte ellenállhatatlan, 18 lejátszott mérkőzéséből 17-et megnyert és 159 lejátszott legből 105-öt húzott be (66,04%). Ezzel Snakebite a második legerősebb legnyerő a mezőnyben James Wade mögött (66,3%). 

Ha visszavezetnénk ezt a ranglistát az előző évekre, akkor valószínűleg hatalmas van Gerwen fölényt tapasztalnánk, ezzel szemben a hétvégén a legjobb 16 közé se fért be ebben a tekintetben.

legarany.png

A legarányokra rápillantva láthatjuk, hogy MvG itt sincs a legjobb 16 között, viszont olyan nevek kerültek ide, akik szinte teljesen ismeretlenek számunkra, gondolok itt Jamie Bain-re vagy Mark Barillire. Az első 3 forduló legnagyobb meglepetésembere számomra mégis Rob Cross, aki friss Tour Card tulajdonosként mindhárom napot "pontszerzőként" zárta, olyan sztárokat legyőzve, mint Simon Whitlock és Adrian Lewis.

meccs_leg_rosszak.png

Viszont vannak, akik meglepetése negatívumként tartható számon. Max Hopp és Jamie Caven például meccset sem nyertek, de még leget is alig, pedig nem ütköztek komoly ellenfelekbe.
Hatalmas csalódás Robert Thornton is, aki továbbra sem tud kikecmeregni a gödörből, reméljük, hogy ez nem taszajt rajta még egyet és nem kerül olyan mélységekbe, ahol Wes Newton jár. 3-4 éve még a világ 8 legjobbja között tartották számon, ma pedig már azért küzd, hogy az év végén megtarthassa a Tour Cardot, bár erre jelen állásnál nem tennék nagy összeget.

legarany_rossz.png

A legarány tekintetében íme az alsóház. Itt is látszik, hogy Thornton, Hopp, Caven és Pipe mekkora pácban vannak. A következő 3 fordulóra össze kell kapniuk magukat, mert így esélyük sem lesz odaérni a márciusi főversenyre.

(A fenti adatsorban csak a Tour Carddal rendelkező játékosok szerepelnek)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7012189734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása