9 Nyíl

Két remi, egy este

2017. február 09. 23:56 - adam_f

betway Premier League Darts - 2. forduló (összefoglaló)

Igazán jó kis estét rittyentettek a Premier League résztvevői Nottingham városában. A Motorpoint Arena nézőközönségének nem volt egy unalmas perce sem. 95,52-es összátlagot, huszonkilenc darab 180-ast, valamint egy 170-es kiszállót láthattak a holland világelsőtől, aki lehengerlő játékot mutatott be a mai alkalom során. Adrian Lewis és Gary Anderson is elég simán hozta a saját találkozóját, míg a két rutinos róka ezúttal döntetlenben állapodott meg ellenfelükkel szemben.  

premier-league-tfi130650292197300873.jpg

Adrian Lewis - Dave Chisnall: 7-2

Jelentem, bejött a tippem...bár én egy kicsit soványabb előnyre számítottam, de Chizzy ezen az estén nem volt ellenfél Adrian Lewis számára. Jackpot végig irányította a találkozót, szinte esélyt sem adott Chisnall-nak arra, hogy duplára próbálkozzon (amikor volt neki rá sansza, akkor meg elrontotta). Az elején szerzett Jackpot-brék is nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Utána Chizzy ugyan visszabrékelt, de onnantól 6-1-ig nem volt megállás (Lewis a hetedik leget ráadásként 160-ról fejezte be). Chisnall még tudott egy leget kozmetikázni, de az utolsó szó Lewis-é volt, aki így magabiztos győzelmet aratott, és hamar elfelejtette a múlt heti kisiklását. 7/13-as kiszállómutatója (53,85%) a 94,4-es átlaggal karöltve jó teljesítmény tőle, míg Chizzy csupán annak örülhetett, hogy kettővel több 180-ast tudott dobni, mint ellenfele...viszont már két vereséggel áll a sorozatban, ami nem valami biztató a jövőre nézve.

pl1_1.jpg

 

James Wade - Phil Taylor: 6-6

Ilyenkor hálálkodom a sorsnak, hogy nem Tippmixeltem. Pedig biztos vannak egypáran, akik éppen most siratják el a szelvényüket. Vagy azért, mert nem James Wade nyert, vagy esetleg azért, mert nem döntetlenre tettek (pedig az is sokat fizethetett). Egy dolog azért biztos: Phil Taylor továbbra is veretlenül áll a PL-ben. Pedig nem úgy kezdődött számára a meccs, ahogy elképzelte. Wade hamar meglépett kettővel, és 3-1-ig tartani is tudta az előnyét. Az Öreg azonban nem hagyta annyiban a dolgokat, és két 100+-os kiszállóval máris ikszre állt a meccs (2-0-nál egy 121-es, illetve 3-2-nél egy 104-es out jött Taylortól). Ezután 5-5-ig váltakozva jöttek a legek, aztán Taylor ismét villantott egy nagyot, és egy 142-es kiszállóval biztossá tette magának az egy pontot. Azért is mondhattam ezt, mivel Szabó úr az utolsó leget egy kissé elszórakozta, Wade pedig ezt kihasználva végül - három 100+-os körnek is köszönhetően - 56-ról döntetlenre mentette a találkozót. Nem volt rossz mérkőzés, bár a Legenda átlaga nem haladta meg a 93-at, a három 100 feletti kiszálló, és a 43%-os kiszállózás némileg ellensúlyozta az összképet. Wade 99-es átlaggal, négy maximummal és 37,5%-os csekkolással zárta a ma estét.

pl2_1.jpg

 

Jelle Klaasen - Gary Anderson: 3-7

Az este középső mérkőzésén kiderült, hogy is repülnek a Cobra II-es nyilak a kétcsíkos Unicorn-ok ellen. Hát az elején jól mentek, mivel Jelle Klaasen nagyon hamar odapakolt egy 11 nyilas kört Gary Andersonnak. Onnantól azonban a skót beindult, és rögtön brékelőnyt harcolt ki, majd 3-1-re el is húzott. Klaasen ott még fel tudott zárkózni egyre, de a Repülő Skót hamar megduplázta nyertes legjeit, és már 6-2-re vezetett. A holland ekkor már minden mindegy alapon dobált, és az elején úgy is tűnt, hogy ez a kicsit öngyilkos taktika be is válhat, mivel először a kilencedik legben 122-ről dobta ki magát, majd a tizedik játékban is megvolt az esélye, hogy előbb kiszálljon, ám 68-nál a T20 után besokallt egy szektorhibával, Anderson pedig 5-ről már nem hibázott, ezzel pedig nyerte is a találkozót. Annyi biztos, hogy gyors egy mérkőzés volt. Nem mértem az időt, de nem lehetett több, mint 20 perc. Viszont az átlagokra sem lehetett panaszunk. Mindkét játékos 100 körüli átlagot teljesített (Klaasen 97,41-et, Anderson pedig 100,04-et szórt), mindketten komoly 100 feletti mennyiséget (közte két-két 180-at) dobtak, valamint egy-egy 100+-os kiszállót teljesítettek. Ami ma Anderson javára döntött, az a jobb kiszállózás, ugyanis míg a skót 53,85%-al csekkolt ki, addig Klaasen csak 37,5%-ot ért el.

pl3_1.jpg

 

Peter Wright - Michael Van Gerwen: 3-7

Ahogy számítani lehetett, Peter Wright öltözete a közelgő Valentin-napot juttatta eszünkbe, a ma esti teljesítménye pedig azt, hogy ennél még a BDO-ban is tudnak jobbat dobni. Michael Van Gerwen pedig azt mutatta meg, hogyan is kell játszania egy kétszeres világbajnoknak. Olyannyira jól prezentálta ezt, hogy nem egész negyedóra alatt már 6-0-nál tartott, és közel állt ahhoz, hogy Snakebite-ot nullával küldje haza. Innen viszont Wright még tudott újítani, és legalább azt a szégyent elkerülte, hogy nyert leg nélkül menjen le a színpadról. Fel is jött 6-3-ra, ám nem tudott élni a hirtelen jött lehetőséggel, mivel a tizedik játékban a Deller-kiszálló (138) már egy kicsit nagy falatnak bizonyult (egyessel kezdett rá), MvG pedig nem az a játékos, aki nem él meg ezekből a hibákból. A holland végül 32-ről fejezte be a találkozót, amelyen 105,21-es átlagot, három 180-ast és egy szép 170-es kiszállót is dobott, míg Wright most szégyenkezhet egy kicsit, mivel hiába szórt ötöt a maximumból, pocsékul kiszállózott (25%), és a meccsátlaga (89,83) is átlagon aluli volt ezen az estén. Ja, és azzal sem mondok újdonságot, hogy Snakebite már megint a régebbi nyilával dobott a meccsen. De minek...

pl4_1.jpg  

 

Kim Huybrechts - Raymond van Barneveld: 6-6

Sokan szurkoltak a ifjabbik Huybrechts-tesónak, Kimnek, hogy meglegyen neki legalább az első pontja a Premier League-ben. Ehhez viszont Raymond van Barneveld ellen kellett bizonyítania rátermettségét a ma este folyamán. Jelentem, a feladatot sikerrel végrehajtotta, és még a győzelem is meglehetett volna a belga számára, ám a már sokat emlegetett rutin újfent a holland oldalán volt, és hozzásegítette ahhoz, hogy ne legyen vereség a vége. A belga játékos nagyon jól kezdte a találkozót attól függetlenül, hogy Barney szerzett vezetést egy tizenkét nyilas körrel. Utána azonban fordult a kocka, és a belga meglépett 3-1-re. A holland mackó azonban zsinórban hármat nyerve megfordította az állást, és már újra ő vezetett 4-3-ra. Ezután váltakozva hozták a legeket a versenyzők. Először a belga fordított 5-4-re, és már 6-5-re is vezetett, amikor Barney megrázta magát, és egy jó tizenkettedik játékot produkálva (41-100-100-180-80 checkout) sikerült az egyik pontot megszereznie. Ezzel elmondhatjuk azt is, hogy már csak két játékos van pont nélkül (Chizzy és Klaasen), de reméljük, hogy már nem sokáig. A lőlapot böngészve egyébként megállapítható, hogy a döntetlen teljesen igazságos eredmény, mivel mindkét játékos minden mutatóban közel azonosan végzett, egyedül a 180-ak számában múlta felül belga ellenfelét Barneveld.

pl5_1.jpg

 

Jelenleg pedig így fest a tabella (két forduló után):

1. Gary Anderson (1gy; 1d; 0v) - 13-9 (+4) - 3p

1. Phil Taylor (1gy; 1d; 0v) -  13-9 (+4) - 3p

1. Michael Van Gerwen (1gy; 1d; 0v) - 13-9 (+4) - 3p

4. Raymond van Barneveld (1gy; 1d; 0v) - 13-11 (+2) - 3p

4. James Wade (1gy; 1d; 0v) - 13-11 (+2) - 3p

6. Adrian Lewis (1gy; 0d; 1v) - 12-9 (+3) - 2p

7. Peter Wright (1gy; 0d; 1v) - 10-11 (-1) - 2p

8. Kim Huybrechts (0gy; 1d; 1v) - 11-13 (-2) - 1p

9. Jelle Klaasen (0gy; 0d; 2v) - 7-14 (-7) - 0p

10. Dave Chisnall (0gy; 0d; 2v) - 5-14 (-9) - 0p 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3912243472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása