9 Nyíl

Nottingham és a tíz Robin Hood esete

2017. február 09. 09:10 - adam_f

betway Premier League Darts - 2. forduló (beharangozó)

Úticélunk ezúttal a Robin Hood városaként is aposztrofált Nottingham City, ahol ezen a héten tíz modern igazságosztó mutathatja meg a nagyérdeműnek, hogy mennyire bánnak jól a nyilakkal. Bár ők nem kétszáz méterről fognak lőni, és nem használnak íjat sem, csupán három nyíl és 2,37 méter áll rendelkezésükre ahhoz, hogy eddig megszerzett pontjaik számát gyarapítsák. Hogy milyen sikerrel teszik majd ezt? Latolgassuk az esélyeket együtt!

premier-league-tfi130650292197300873.jpg

Tavaly a hatodik héten látogattunk el a Motorpoint Arenába, amely ebben az évben is a helyet adja a Premier League aktuális fordulójának, ez pedig jelen esetben a második kör lesz. Eszméletlen komoly átlagok születtek 2016-ban, melyek közül természetesen a legnagyobbat a holland kopasz, alias MvG érte el (113,47), ám rajta kívül még hatan is 100 feletti összátlagot dobtak, így az alapszakaszban a nottinghami meeting a második legnagyobb átlagos estének bizonyult (101,12-vel). Ja, még az is hozzátartozik a sztorihoz, hogy Phil Taylor simán, legveszteség nélkül hozta az estét (7-0-ás siker Robert Thornton ellen, 102,15-ös átlaggal), úgyhogy neki biztos kedves emlékeket idéz fel ez a küzdőtér. Hogy milyen lesz a mostani csütörtök, azt nem tudjuk, de egyben biztosak lehetünk: minőségi mérkőzések vannak kilátásban. Ezt pedig a heti párosítás is jól mutatja. 

c2smdrfwqae3apk.jpg

Adrian Lewis - Dave Chisnall

 

Szegény, szegény Adrian Lewis, jól ráfázott a múlt héten...pedig 4-1-es vezetésnél még ő sem gondolta volna, hogy képes lesz kikapni 7-5 arányban. Pedig ez történt, így most szegény ott kullog a sor végén, az eddig megszerzett nulla pontjával. Valamiből arra következtetek, hogy a kiszállókkal nem volt éppen jóban azon az estén, vagy esetleg az zavarta meg, hogy ilyen sokkal vezetett. A lényeg a lényeg: tovább kell lépni, el kell felejteni a múltkorit, és a következőre kell koncentrálni. Jackpot pedig nem egy olyan lelkizős játékos, hogy leragadjon a réginél. Meccsek jönnek, meccsek mennek, neki pedig az a legfontosabb, hogy mielőbb pontokat szerezzen.

Mint ahogy Dave Chisnall-nek is, akit a Legenda hagyott helyben 7-3 arányban, noha 96,84-es átlagot tudott összeszedni azon a találkozón. Bár azzal magyarázták a teljesítményét az elmúlt időkben, hogy családi problémái voltak/vannak, de ezen valahogy muszáj lesz felülkerekednie, és jobbat nyújtania, különben ebben az évben sem fog sok sót megenni a sorozatban.

Egymás ellen eddig öt alkalommal meccseltek a Premier League keretein belül, melyből kétszer Lewis, kétszer pedig Chizzy tudott nyerni, egy alkalommal pedig pontosztozkodásra került sor. Hogy most mi várható? Jómagam azt mondom, hogy szoros találkozó lesz, a végén pedig - ha szűkösen is - Lewis fog örülni a győzelemnek.

 

James Wade - Phil Taylor

 

Mind a ketten győzelemmel nyitották az idényt, ráadásul mind a ketten magabiztos játékot mutattak be a saját meccsükön. Míg a Gép 7-5-el nyitott a belga Kim Huybrechts ellen, addig az Erő már a levezetésre koncentrálva 7-3-ra darálta be Chizzy-t. Az átlagaik is közeliek egymáshoz. Wade 96,07-tel, Taylor pedig 96,23-al hozta a saját találkozóját, szóval egyet mindenképpen elmondhatunk: két kiegyensúlyozott állapotban lévő játékos fog egymással összetalálkozni. Wade azért, mert most eltökélte magában, hogy csakazértis megmutatja (2008-ban játszott utolján PL döntőt, szóval tényleg ideje lenne összeszednie magát), Taylor meg azért, mert most már minden teher és megfelelni akarás nélkül játszhatja a saját játékát, főleg úgy, hogy hat alkalommal ő szerezte meg a sorozat végső sikerét is. Lehet, hogy még utolsó alkalommal robbantani fog, és hét sikerrel a háta mögött vonul vissza? Minden megtörténhet...

Egymás ellen eddig tizenkilenc alkalommal mérkőztek a sorozat keretein belül, amelyből tizenhárom alkalommal a Legenda nyert, kétszer Wade örülhetett, míg négy(!) alkalommal remiztek. Már ez az adathalmaz is előrevetítheti nekünk azt, hogy Taylor folytatni fogja a jó szériáját, és megszerzi Wade ellen a tizennegyedik győzelmét is a PL-ben.

 

Jelle Klaasen - Gary Anderson

 

Na, ennek a mérkőzésnek a kimenetele számomra a roswell-i rejtéllyel egyenértékű, ugyanis ők még egyáltalán nem találkoztak egymással a Premier League keretein belül, így iszonyatosan nehéz lesz megtippelni, hogy ki lehet a befutó. Az első körben Klaasen vereséggel indított Peter Wright ellen, míg a Repülő Skót egy már-már győztes találkozót engedett ki a kezéből a világbajnok Michael Van Gerwen ellen, így meg kellett elégednie az egy ponttal. Másra tehát nem tudok itt támaszkodni, mint az eddigi egymás elleni találkozókra, amelyek nagyon komoly Anderson fölényt mutatnak, tizenkét alkalommal győzött eddig a skót, míg hatszor a holland tudott nyerni. Legutolján a UK Open szombati kvalifikációján csaptak össze, ahol 6-3-as skót siker született. Így én most azt tudom mondani, hogy a jelenlegi forma alapján a kétszeres világbajnok sikerét várom csütörtök este.

 

Peter Wright - Michael Van Gerwen

 

Az extravagáns skót partiarc, és a kopasz holland világelső összecsapása nagyon pikánsnak ígérkezik. Részben azért, mert MvG 2015 után kapott ki újra Snakebite-tól (6-4-re a UK Open vasárnapi napján), másrészt pedig azért, mert a skót eddig még egyszer sem tudott nyerni PL-meccsen a holland ellen. Szóval nem gondolnám azt, hogy ez a sorozat megszakadna, ám amíg az utolsó dupla nem repül bele a táblába, addig csak óvatosan kezelem ezt a kijelentésemet.

A holland egy döntetlennel kezdte a szezont, a szintén skót Gary Anderson ellen (6-6), Wright pedig egy nagynehezen kiizzadt győzelemmel a szintén holland Klaasen ellenében (a 7-4-es sikert sem adták neki könnyen), így perpillanat jobban áll, mint MvG, de ez még csak az első forduló, szóval nem érdemes annyira még a tabellákat fürkészni.

Egymás ellen eddig öt alkalommal játszottak a Premier League-ben, melyből négyszer a holland örülhetett, egyszer pedig igazságos pontosztozkodás született. Szóval Wright-nak van mit bizonyítania, és tutira mehetünk, hogy meg is tesz mindent, ám lehet, hogy ez sem lesz neki elég csütörtök estére. Így az én tippem erre a találkozóra egy nagyon sovány MvG siker.

 

Kim Huybrechts - Raymond van Barneveld

 

Felemásan indult az est utolsó párosának az idei Premier League. Amíg Huybrechts egy szoros meccsen vereséget szenvedett James Wade-től, addig Barney papa - 4-1-es minuszról felállva - győzött 7-5 arányban Adrian Lewis ellen. Eddig tehát a holland mackó örülhet, és ez nem kellő motivációt is adhat neki a csütörtök esti mérkőzésre is. A belga játékosnak is hasonló gondolatok cikázhatnak az agyában, de úgy gondolom, nem kell senkit sem leírni, aki bekerül ebbe a tízesbe. Továbbá mindenkinek lehet jó és rossz napja is egyaránt, de a lényeg az, hogy még akkor is a legjobbat kell nyújtaniuk, akár nyernek, akár nem. Szóval jó kis zárópartinak lehetünk majd szemtanúi, ha megnézzük ezt a találkozót is.

Eddig egyszer találkoztak a PL-en belül, mégpedig 2015-ben, amikor a belga versenyző tudott nyerni 7-5 arányban. Legutolján pedig 2016 szeptemberében csaptak össze a Players Championship-en belül, ahol újfent Huybrechts győzött 6-3 arányban. Összesített mérlegük is a belga felé billen (kilenc győzelem és mindössze két vereség), ám ez jelen pillanatban nem jelent semmit. Az viszont igen, hogy Barney nagyobb rutinnal rendelkezik a Premier League-et illetően, ez a rutin pedig ezúttal neki kedvez, és nyerni fogja a mérkőzést.

Most pedig lássuk, miként vélekedik a mélyen tisztelt olvasóközönség?

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8612235386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása