9 Nyíl

Peter Wright a UK Open élén, és az ötödik kilencnyilas

2017. február 12. 20:16 - Denis Potvin

Coral UK Open - kvalifikáció (a hatodik selejtező összefoglalója)

Elérkeztünk a UK Open hatodik, utolsó selejtezőjéhez. Az Order of Merit alapján a legjobb 96 dartsos indulhat majd a tornán, amelyben nem lesz ott Phil Taylor, lévén egyetlen selejtező-tornán sem indult. A hat selejtezőből egyet Michael van Gerwen nyert, kettőt Simon Whitlock és az első, a harmadik után a hatodikat is Peter Wright. Minden napra jutott egy kilencnyilas és ilyen a UK Open történetében még sosem volt. Christian Kist azok után, hogy négy fordulón át vitézül menetelt, Adrian Lewistól kapott ki. Ám azért egy leget, egyetlen egyet kilenc nyílból dobott ki. Na, ez sem semmi.

coral-uk-open.png

wright_1.jpg

Josh Payne, Andy Jenkins, Andy Hamilton és a szombati döntős, Ronny Huybrechts egyből befejezte, már az első kör után. John Partnak ez a torna sem sikerült, a háromszoros kanadai világbajnok pénteken a 64 közé jutott, szombaton a harmadik, most viszont már a második körben kiesett. Ennél is meglepőbb volt Dave Chisnall, másodikkörös búcsúja, ahogy Daryl Gurney, Jelle Klaasen és Devon Petersen korai búcsújára sem lehetett számítani.

A harmadik körben Peter Wright 6-3-ra győzte le Kevin Paintert, David Pallett mellett több fiatal tehetség búcsúzott. A negyedik kör volt megint a vízválasztó és sokan elszálltak az esélyesek közül. A szombati nyertes, Simon Whitlock például John Hendersontól kapott ki, Robert Thornton pedig Benito van de Pastól. Búcsúzott Michael Smith, Mervyn Kinget lenullázták, Gerwyn Price-t Adrian Lewis küldte idő előtt haza, de a veszteséglistán szerepelt még Cristo Reyes, Jamie Caven, Stephen Bunting, és a világbajnok Gary Anderson neve is. A Repülő Skótot James Wade a 11. legben győzte le óriási csatában.

Michael van Gerwen neve eddig nem került szóba, azért, mert ezen a tornán sem indult. A pénteki győzelmével már kvalifikálta magát, így már ő sem erőlködött ezzel tovább, csütörtökre készül ő is.

A legjobb nyolc között már tényleg igazi csaták jöttek. Peter Wright állította meg Henderson, Steve Beaton kiütötte Benito van de Past (6-1), az ausztrál Kyle Anderson végre beindult, amelynek Raymond van Barneveld látta a kárát (6-3), Brendan Dolan, Alan Norris és Beaton volt Anderson mellett a másik két kakukktojás a legjobb nyolcban.

A negyeddöntőben aztán Wright és Wade is simán hozta a papírformát (Peter Wright 6-2 Steve Beaton, James Wade 6-3 Kim Huybrechts). Adrian Lewis és Alan Norris is az utolsó legig húzta, végül a két esélyesebb legyőzte Brendan Dolant és Kyle Andersont.

Peter Wright aztán megnyerte a versenyt. A harmadik a hatból, így az első helyen lesz majd kiemelt a torna döntőjében. Az elődöntőben, nagy csatában, 6-5-győzte le Adrian Lewis, majd a fináléban Azt a James Wade-et, aki 6-1-re intézte el Alan Norrist. Alan Norris a Players Championship első kilencnyilasát dobta, a 2016-os döntőben, Michael Smith ellen a hagyományos 180, 180, 141-es kiszállóval.

A finálé végeredménye: Peter Wright-James Wade 6-3

c4eil7wwiaetii0.jpg

Nagyon szép hétvége volt. Michael van Gerwen kétszer, Darren Webster, Ronny Huybrechts és a végén Christian Kist is kilencnyilast dobott. Három nap, öt tökéletes leg és Gerwen révén valami egészen hihetetlen rekord. Phil Taylor mellett a második, aki egy meccsen képes volt erre. 27 évesen a világon a legfiatalabb, aki megcsinálta. Mindössze öt leg kellett neki két tökéletes között, ami szintén csúcsnak számít. Taylornak eddig 11, Gerwennek 5 kilencnyilasa van (ezek a tv-s kilencnyilasok). Alakul ez.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9312252282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása