9 Nyíl

Whitlock újra varázsolt, de a Dinamit is nagyot robbant

2017. március 12. 20:36 - Dart Major

Players Championship 4. - összefoglaló

A tegnapi szenzációs és meglepetésekkel teli nap után a mezőny ma sem pihent, rögtön nekiálltak, hogy a Players Championship negyedik fordulóját is lejátsszák. Borítékolható volt, hogy lesznek komoly nevek akik hamar búcsúznak illetve lesznek olyanok akiktől nem várnánk hogy messzire jutnak, de felülírják a papírformát. Lássuk, mi is történt tehát körökre lebontva.

16996519_1292119604202353_7833334149027745877_n.png

pdc-players-championship-copyright-simon-oconnor-pdc_180yka6sx8ncb13j34q00lrjch.jpg

Első forduló:

A tegnap remeklő Mervyn King ma nem tudta megismételni a bravúrt, sőt rögtön ki is esett Richie Burnett ellen. Dave Chisnall komoly meglepetésre hamar kizúgott, miután 6-4-re kikapott Darren Johnson-tól. Jamie Caven és Stephen Bunting gyenge formája tovább tart, egyikük sem élte túl az első fordulót. Vigasztalhatja őket azonban, hogy így meg tudják nézni a Liverpool – Burnley meccset (mind a ketten a Poolnak szurkolnak). Robert Thornton sem most kezdi el a jó formájának megtalálását, ezúttal Steve Lennon-tól kapott ki a verseny legelején. Alan Norris vélhetően szeretné elfelejteni ezt a napot, 6-2-es veresége Tony Newell-től rémálommal ért fel neki. A nagyok közül MvG simán lépett tovább miután 6-2-re verte Vincent van der Voort-ot, de tovább lépett James Wade, Gary Anderson, Peter Wright, Benito van de Pas és Ian White is.

Második forduló:

Joe Cullen szállította a forduló legjobb teljesítményét. Egyrészt 6-2-re verte Jim Brown-t, másrészt dobott egy kilencnyilas kiszállót. Peter Wright ennyire nem járt jól, meglepetésre kikapott Christian Kist-től. Darren Johnson újabb nagy halat fogott, ezúttal Barney-t tudta megverni 6-5-re. Gary Anderson nagyot küzdve nyert Keegan Brown ellen, MvG újabb 6-2-es sikert aratott ezúttal Wes Newton ellen (ő is mehetett Liverpool meccset nézni), Mensur lazán verte Kirk Shepherd-et, Klaasen viszont elég rendesen megizzadt Ted Evetts ellen. Kim Huybrechts simázni tudott, az áldozat Hudson volt. Szintén nullázott az egykori klasszis Andy Jenkins is, a szenvedő fél Terry Temple volt.

 

Harmadik forduló:

MvG nem lassított most se, 6-1-el küldte haza Josh Paynet. A két Anderson találkozóján Gary bizonyult jobbnak Kyle ellen, a vége 6-2. Jó kis rangadó volt a Price – Gurney mérkőzés, előbbi győzött 6-4-re. Joe Cullen ebben a körben nem tudott újra nagyot alkotni, rém izgalmas meccsen maradt alul Steve West-tel szemben. Simon Whitlock két legnyi különbséggel verte Andy Jenkinst, a tegnap van Gerwent verő O’Connor most nem tudott nagy bravúrt bemutatni, Mensur ellen 6-4-re kikapott. A tegnapi győztes Rob Crossnak is eljött a végállomás. Ian White ellen gyémántvágóra lett volna szüksége, ám ennek hiányában 6-4-re kikapott.

Nyolcaddöntők:

MvG sima 6-2-es sikert aratott West ellen, így besétált a nyolcba. Ian White szintén követte a hollandot, a Gyémánt ezúttal James Wade ellen tudott 6-3-re nyerni. Darren Johnson újabb győzelmet aratott most épp Steve Hine ellen. Szoros 6-5-ös csatát hozott a két holland háziderbi, vagyis a van de Pas – Klaasen és a van Duijvenbode – Kist meccs, az előre írt játékosok tudtak nyerni. Szintén csak minimális különbséggel dőlt a meccs Gary Anderson javára Mensur ellen, a múlt héten UK Open döntőt játszó Price most nem döntőzhetett, mert a Varázslóval nem bírt és kikapott 6-4-re.

Negyeddöntők:

MvG ismét nem hagyott sok esélyt ellenfelének, nevezetesen Ian White-nak. A világelső 6-3-ra nyert és jutott a legjobb négy közé. Követte őt Simon Whitlock is, aki a kétszeres világbajnok Andersont verte meg komoly küzdelemben 6-5-re. Ugyanígy nagyot küzdött Kim Huybrechts is, a nap egyik meglepetés emberét van Duijvenbodet verte meg szintén szorosan. A nap másik meglepetés ember Darren "Dynamite" Johnson viszont tovább lépett. Chizzy és Barney után egy újabb nagy nevet, Benito van de Pas-t múlta felül 6-5-re. Nem semmi teljesítmény.

Elődöntők:

Simon Whitlock – Kim Huybrechts. A ranglista 12. helyezett belga és a 16. helyen álló ausztrál összecsapása igencsak érdekesnek tűnt. Érdekes is volt, de koránt sem volt szoros. Whitlock kiválóan játszva, elég könnyen győzött 6-3-ra.
A bomba aztán újra robbant. Nem is írok mást, csak az eredményt: Darren Johnson – Michael van Gerwen 6:5! Szenzáció.

Döntő:

simon-whitlock-wins-players-championships-18_1.jpg

Simon Whitlock döntőbe jutása nem igazán meglepő, idén nyert két UK Open selejtezőt, tavaly két Players Championship kört megnyert, úgyhogy a Varázslótól várható mindig egy jó eredmény. Darren Johnson viszont eddig a Players Championship versenyeken csak a tizenhat közé tudott jutni, tehát mindenképp karrierje legnagyobb sikerét érte el. A döntő már csak hab volt a tortán. Sok hab mondjuk nem igen akadt az elején, Whitlock gyorsan ellépett 3-0-ra, majd 5-1-re is vezetett. Johnson 5-3-ra még visszajött, de az ausztrál többet nem engedett, így 6-3 arányban megnyerte a versenyt.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr412332779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása