9 Nyíl

Egy hét alatt három nagy sorozata szakadt meg van Gerwennek

2017. március 28. 10:45 - Viking958

Lassan tényleg beindul a szezon, immáron az első European Tour állomáson is túl vagyunk. Lássunk egy rövidke összefoglalót a számok nyelvén.happybet-german-darts-championship_17hsulwyei3ga1npbqje7m7qfi.jpg

Peter Wright úgy tűnik sikeresen átlépett saját és Michael van Gerwen árnyékán is, ugyanis a UK Open után itt egy újabb színpadi torna, amit meg tudott nyerni, de ami számára a legfontosabb, karrierje során először győzte le a nagy hollandot döntőben. Eddigi 9 döntőbeli összecsapásukat mind MvG nyerte, most ez a sorozat megszakadt.

A tornát azonban nem Wright zárta a legmagasabb átlaggal, hanem van Gerwen, aki a 48-asmezőnyből egyedüliként tudott 100 felett átlagolni. És habár 100 felett átlagolt, nem mindig meccse sikerült ilyen jól, így 22 meccs után megtört a nagy sorozata, azaz hogy minden televíziós meccsén 100 felett dob (ezzel a héten a harmadik sorozata szakadt meg, kezdődött csütörtökön a vereséggel, itt pedig 100 alatti meccset hozott össze és döntőt vesztett Wright ellen). A verseny legmagasabb átlagát ettől függetlenül természetesen a holland jegyzi, egy fantasztikus 111,51-gyel, míg a leggyengébbet Jan Dekker hozta össze, 71,87.. nem fűzünk hozzá kommentárt. A torna összátlaga végül 91,8 lett, ami az eddigi legmagasabb itt Hildesheimben.

atlag.png

A German Darts Championshipen összesen 197 darab 180-at hajítottak be az urak, ebből Peter Wright vállalt a legtöbbet, egymaga 16-ot dobott. Az egy meccsen dobott legtöbb 180 azonban az ismeretlenségből előtoppanó Paul Harvey nevéhez fűződik, aki az első körben 7-et vágott. Érdekes, hogy John Bowles ugyan dobott 46 100+-ost, azonban nem sikerült egyetlen maximumot sem összehoznia 19 leg alatt. 3 játékosnak sikerült a meccsének első körében 180-at dobnia, míg Michael Plooynak 50 kör, azaz kicsivel több, mint 8 leg kellett az elsőhöz.

tons_4.png

A 3 napon természetesen Peter Wright dobta be a legtöbb duplát, de ez nem azt jelenti, hogy ő volt a legjobb ebben a kategóriában. Ezt a címet a tabellánk aljára szorult Chris Quantock nyerte, aki 7 kísérletből 5-ször találta el a kiszállót, viszont ez kevés volt a boldogsághoz, mert kikapott 6-5-re első meccsén.
Jan Dekker is meglepően jól teljesített, 63%-os teljesítményével második lett ebben a versenyszámban, bár apró szépséghiba, hogy a Big Ben elleni meccsen nem dobott duplára Double Dekker.  Londoni rangadó két holland között Németországban, nem rossz, mi?
Külön statisztikát erről nem vezettünk, de megemlíteném, hogy a 47 lejátszott meccsen 51 darab 100 feletti kiszálló született, a legnagyobbat (161) a már előbb említett Benito van de Pas dobta.

co.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9412375885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása