9 Nyíl

Döbbenetes különbségek az Aggódás Estéjén

2017. március 30. 23:09 - Denis Potvin

betway Premier League Darts - 9. forduló (összefoglaló)

Nehéz szavakat találni arra, ami Cardiffban történt. Az első gondolat az aggódásé volt, és mindenki Kim Huybrechts-szel gondolt csütörtök este. Aztán Taylor egy majdnem elveszített meccset fordított meg. Utána jött a mészárlás. Csúnya szó. Nagyon. De ilyen döbbenetes különbségek talán nem is voltak még az idei sorozatban. A győzők: Anderson, Barneveld, Gerwen. Száz feletti átlagok, majdnem nullára nyert meccsek. Ez volt az Igazság Éjszakája Cardiffban. Nézzétek újra.

c8mxdi8w0aa-jfx_1.jpg

Sajnos úgy kezdődött a nap, hogy mindenki Kim Huybrechtsnek drukkolt. Szegény belga súlyos beteg édesanyja ágya mellett töltötte az egész napot, az egész hetet. Nem tudott felkészülni és a lelki békéje miatt is fontos volt, hogy kihagyja ezt az estét. Így aztán Peter Wright 7-0-lal abszolválta az estét. Biztosak vagyunk abban, Wright sem így szerette volna. Ahogy Wright fogalmazta meg:

"Minden gondolatunk Kimé és családjáé. Bárki más ezt tette volna a helyében."

Update: Sajnos Kim és Ronny Huybrechts édesanyja még a forduló estéjén eltávozott az élők sorából. Innen is részvétünket küldjük a Huybrechts családnak.

Nézzük ezután, hogy mi is történt a többi mérkőzésen. 

Phil Taylor-Jelle Klaasen: 7-5

Jött Taylor meccse a már kiesett Klaasen ellen, és a holland becsületére legyen mondva, odatette magát. 1-1 után elvette Taylor kezdését, sőt egészen 4-1-ig ment el. Tényleg komoly teljesítmény volt, bár nagy átlagok és nagy kiszállók nem voltak Klaasen tényleg megpróbálta utolsó idei PL-meccsét emlékezetessé tegye.

Taylor egy 11 nyilassal jött fel 4-3-ra, majd egy nehéz parti után egyenlíteni is tudott, sőt meg is fordította a meccset. Innentől Taylor már a kezében tartotta a meccset. A rutinja annyira meggyőző volt, hogy 5-5 után sem esett kétségbe. Két nagyszerű leggel maga javára fordította a meccset és nyerni tudott. Fontos siker volt ez, Taylornak megmaradt az esélye, hogy emlékezetessé tegye élete utolsó PL-szezonját.

taylor-klaasen_1.jpg

Gary Anderson-Adrian Lewis: 7-3

Nagy csatára számítottunk, de aztán nagyon sima győzelem lett a vége. Anderson egészen fantasztikus formában dobált, nem véletlen nyilatkozta azt a meccs előtti sajtótájékoztatón, hogy egész héten erre a találkozóra készült. Ez meg is látszott, 107,18-as átlag, öt 180-as és egy 170-es kiszálló önmagáért beszél.

Pedig még Lewis vezetett 2-1-re, de ahogy a dartsmeccsnél a végjáték a lényeg, úgy ennek a találkozónak is a végjátéka volt a lényeg. 143-as kiszállóval már 5-2-re ment el a skót, majd hátsó pályáról, a 12. nyillal bullra dobva szállt ki 170-nel. Lewis még 6-3-ra feljött, de Anderson egy 11 nyilas leggel lezárta a világbajnokok rangadóját. Elég simán.

anderson-lewis_1.jpg

Raymond van Barneveld-James Wade: 7-2

Barneveld viszont majdnem még ennél simábban. Felülmúlva Andersont, 107,13-as átlagot dobált és azon tanakodott magával az ember, hogy lehet-e úgy 7-0-ra nyerni, hogy nem ellenfél nélkül, hanem egy kiváló ellenféllel áll szemben. Nos, ez majdnem sikerült. Barney elképesztő volt.

Nehéz kiszálló árán lett meg az első, majd a második leg is. Barney úgy hozta a legjeit egészen 5-0-ig, hogy olyan nagyon nem is engedte kiszállókhoz Wade-et, dobálta nagy nyugalommal a száz feletti köreit, de a kiszállóhoz mindig ő ért le előbb, három checkoutja volt egész meccs során Wade-nek. Aztán nyert egy, majd 6-1 után egy másik leget is, de azt lehetett érezni, itt már a teljes szégyen elkerülése az első cél. Ha a 7-2 nem az, akkor sikerült.

barney-wade.jpg

Michael van Gerwen-Dave Chisnall: 7-1

A harmadik száz feletti átlag a napon a hollandé volt, sorozatban a 20. tv-s meccsén érte el ezt, ami elképesztő rekord. Az első négy legben kétszer is négykörösen fejezte be. Képtelenség sokat írni egy olyan meccsről, amikor Gerwen simán nyírja ki az ellenfelét, és ez most nagyon sima volt, 104,25-ös átlag ezt támasztja alá.

5-0 után Chizzy is megszerezte a becsületlegjét, de ezen a napon ez volt a legtöbb amit tehetett. Hat kiszállója volt, abból csak ezt az egyet tudta bevágni. Gerwen az élen tartotta magát, ahogy már fogalmaztuk, nagyon simán.

gerwen-chisnall_1.jpg

A Premier League állása a 9. forduló után:

Michael van Gerwen

9

6

2

1

+19

21

14

Peter Wright

9

6

1

2

+16

16

13

Raymond van Barneveld

9

5

2

2

+8

18

12

Gary Anderson

9

4

3

2

+10

12

11

Phil Taylor

9

4

3

2

+5

20

11

Adrian Lewis

9

4

1

4

0

18

9

James Wade

9

3

2

4

-3

16

8

Dave Chisnall

9

3

0

6

-16

12

6

Jelle Klaasen

9

1

1

7

-16

15

3

Kim Huybrechts

9

0

3

6

-23

11

3

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5712389523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása