9 Nyíl

Világbajnokok csatáját hozza a cardiffi éjszaka

2017. március 30. 10:33 - Denis Potvin

betway Premier League Darts - 9. forduló (felvezető)

Az előzetes tervek szerint Cardiffban jöhetett volna el az Ítélet Éjszakája, azaz a Judgement Night, de ezt a résztvevők már egy héttel korábban lerendezték. Eldőlt, hogy Jelle Klaasent és Kim Huybrechtset utoljára látjuk az idei sorozatban. Ettől függetlenül izgalmas nap elé nézünk, hiszen két kétszeres világbajnok is összecsap és a pozíció harc is fontos, hiszen nem mindegy ki melyik helyen végez majd a végén. Van egy update is Wright-Huybrechts meccshez.

dd829616446f51ffb2d8ecea5be3cd82.jpg

Peter Wright-Kim Huybrechts

Rögtön egy olyan csata, amely igazából már csak Wright-nak lényeges, a belgának maximum csak presztízsértékű. Wright idén szédületes formában van, egy ponttal áll van Gerwen mögött és eggyel vezet Barneveld előtt, így fontos számára a győzelem, amit azért az esélyeket tekintve valószínűleg be is fog húzni, ahogy tette azt kettejük eddigi 21 meccséből 14-szer. Nem is olyan régen meccseltek legutóbb, a múlt hétvégén, a Germand Darts Championship negyeddöntőjében Wright nyert, aki a kettejük utolsó három meccsét is hozta. 

Említettük, hogy Wright tényleg élete formájában van, ennek bizonyítására az idei eredménysora: 14 tornán indult idén, amelyből ötöt megnyert, közte a UK Open volt a legnagyobb tett, annak selejtezőjében hatból három tornán lett első és a hétvégén a German Championship is az övé lett. Tényleg fantasztikus sorozat, míg a másik oldalon Huybrechtsnek mindössze három pont a PL-ben és idén három negyeddöntő, de egy nem elhanyagolható kilencnyilas a Playerrs Championship harmadik állomásán.

UPDATE: Éppen rányomtunk az élesítés gombra, amikor néhány olvasónk felhívta egy fontos tényre a figyelmünket, amelyet a PDC is 24 percre adott ki. Ezek szerint Kim Huybrechts családi problémák miatt (az édesanyja beteg), nem tud részt venni a mai estén, így Snakebite 7-0-val kapja a mai meccset.

2fb1013c00000578-3379319-image-a-2_1451521024734.jpg

Phil Taylor-Jelle Klaasen

Többször leírtuk már, hogy mindenki nagyon sajnálja Phil Taylor leendő visszavonulását, de azt még jobban, hogy a legenda egy kicsit kieresztett így a végére. A Premier League-ben is csak a hatodik helyen áll, igaz a legutóbbi fordulóban egy zseniális meccsen győzte le Peter Wright-ot. Sűrű a mezőny, így egy győzelem mindenféleképp komoly előre lépés is lehet. Most az ellen, a már kiesett Klaasen ellen kellene a győzelmeit gyarapítani, akit azért verni szokott, az eddigi 16-ből 13-szor sikerült is. Tavaly kétszer nyert elleni, 2015-ben kapott ki utoljára. 

Az öreg, aki életében már mindent megnyert idén csak két tornán indult eddig, a vb-n a negyeddöntőben esett ki, a The Mastersen pedig elődöntős volt. Maradt még neki a Premier League, amelyben életében még utoljára maradandót alkothat.

38518_anderson-and-lewis-pl.jpg

Gary Anderson-Adrian Lewis

A nap talán legérdekesebb meccse lesz a két korábbi világbajnok csatája. Nem is véletlen, hogy a majdnem félszáz, a 49. közös meccsük következik majd. Anderson 26-3-19-re vezet, de érdekes, hogy idén még egyetlen meccsük sem volt, az utolsó hármat még tavaly rendre Anderson nyerte. A PL-ben most mind a kettőjüknek 9-9 pontja van, így aki nyer, közelebb kerül a legjobb négyhez. Pedig a döntetlen elképzelhető eredmény, amely egyiknek sem lenne igazán jó.

Ami a formájukat illeti, mintha Andersonnak egy halovánnyal jobban menne idén, öt döntője volt, egy Players Championshipet megnyert. A vb-döntő miatt is jobban áll az Order of Meriten a skót. A legutóbbi fordulóban mind a ketten újonc ellen játszottak, és míg Anderson sima 7-2-vel intézte el Huybrechtset, addig Lewis csak a 12. legben nyert Klaasen ellen. Ettől függetlenül is én döntetlent tippelnék erre a meccsre.

Raymond van Barneveld-James Wade

A nyugodt erő, így dicsértük legutóbb Raymond van Barneveldet, aki szintén tett egy sejtelmes nyilatkozatot a pályafutásával kapcsolatban, majd gyorsan vissza is vonta azt. Jól is tette a holland, hiszen idén jól megy neki a PL-ben, honfitársát és Wrightot üldözi és egy újabb győzelemmel a nyakukon maradhatna. Wade idén sok különleges dolgot nem mutatott. Egyetlen egyszer jutott döntőbe, míg Barney egy vb-elődöntő után négy negyeddöntőt tudott bemutatni. 

A Premier League legutóbbi fordulójában aztán a holland rangadót Barney nyerte, ami azért is óriási tett, mert ő volt az a dartsos, aki 44 televíziós győzelme után megállította a Green Machine-t. A csak 7. helyen álló Wade pedig kikapott Gerwentől. Szoros meccs várható, mint amilyen szoros a közös múltjuk is. Az eddigi 48 találkozóból 23-at Barney, 21-et Wade tudott megnyerni. 

83-26102014112902.jpg

Michael van Gerwen-Dave Chisnall

A napot Gerwen meccse fogja zárni a tavaly az alapszakaszból kieső, most is csak két újoncot előző Chizzy ellen. Az lenne a meglepetés, ha Chisnall meg tudná szorongatni a holland dobógépet. Bár Gerwen egyik kiváló sorozata megszakadt, de a másik még él. Sorozatban 19 olyan televíziós meccse van, amelyet száz feletti átlaggal teljesített, ezek közül kettőt a PL legutóbbi fordulójában. Bár egy Wright elleni vereséggel érkezik Cardiffba a holland, mindenféleképp a táblázat élén szeretne maradni.

Önbizalma azért is érthető, mivel az eddigi 45 Chizzy elleni meccsből 35-öt megnyert, kettejük utolsó 13 párharca is hollandé volt. Idén az egyik UK Open Qualifiert is 6-2-re tudta abszolválni. Mindenesetre a meccs előtt elmondta, a Barney elleni vereség kiábrándító volt, ráadásul Wright ellen sem ment úgy, így most egész héten erre a meccsre készült. Isten óvja Chizzyt!

Így áll a bajnokság

Michael van Gerwen

8

5

2

1

13

18

12

Peter Wright

8

5

1

2

9

16

11

Raymond van Barneveld

8

4

2

2

3

16

10

Gary Anderson

8

3

3

2

6

18

9

Adrian Lewis

8

4

1

3

4

16

9

Phil Taylor

8

3

3

2

3

17

9

James Wade

8

3

2

3

2

16

8

Dave Chisnall

8

3

0

5

-10

12

6

Jelle Klaasen

8

1

1

6

-14

13

3

Kim Huybrechts

8

0

3

5

-16

11

3

 

És akkor tippeljünk

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9912387221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása