9 Nyíl

Ki(k) lesz(nek) vajon a leggyengébb láncszem(ek)?

2017. április 06. 09:01 - adam_f

betway Premier League Darts - 10. forduló (beharangozó)

Immáron nyolc játékossal folytatódnak tovább a Premier League küzdelmei, melynek 10. fordulóját ezúttal a dublini 3Arena falai között rendezik meg. A középszakaszba érkezvén kiderül, hogy Jelle Klaasen és Kim Huybrechts búcsúja után kik lesznek azok, akiknek félniük kell, és kik lesznek azok, akik egyenes úton bemasírozhatnak a május 18-án megrendezendő rájátszásba. Nézzük is meg a mai felhozatalt.

betway-premier-league-darts_dtj6wfbqb6da14cp3c71inhp1.jpg

Hogy ne változzon a jól bevált szokás, ettől a fordulótól kezdve két játékos mindig kétszer fog játszani, így megmarad az ötmeccses rendszer, továbbá komoly esély nyílik arra, hogy jó páran előreléphetnek, vagy éppen hátraeshetnek. Ettől olyan izgalmas ez a sorozat. Az egyik pillanatban még bent vagy az első négyben, aztán a következőben azon kapod magad, hogy a kiesés ellen kell küzdened. Persze ez nagyrészt az adott játékos formáján múlik, kicsit meg a szerencsén. Szóval lesz megint miért lerágni a körmünket, az tuti.

Tavaly Dublin a harmadik körnek adott otthont, míg a tizedik fordulót Sheffield-ben rendezték, ahol - minő véletlen - pont az a James Wade duplázott az első körben, aki ezen az estén is kétszer fog játszani, ráadásul az egyik (a sorrendben az utolsó) meccse a ma este szintén kettőt játszó Raymond van Barneveld ellen lesz, akivel tavaly ilyenkor is játszott (és nyert 7-4 arányban). Ám ebben az évben a PL-ben eddig nem sikerült neki a győzelem, hiszen március 30-án, vagyis az előző fordulóban simán alulmaradt a holland ellen 7-2-vel. Szóval most biztos fűti a "bosszúvágy", hogy revansot vegyen rajta ezért a vereségért. Az eddigi egymás ellen vívott tizenkilenc összecsapásból nyolcszor sikerült győznie, míg Barney hat alkalommal hagyta el győztesen a színpadot, a maradék öt találkozón pedig döntetlen született. Hogy ma este mi lesz, azt még nem tudni, de bizonyos, hogy holland siker esetén Barney biztosabbá teheti helyét az első négyben.

A holland Mackó másik ellenfele ezen az estén a nyugdíjas éveire készülő "örökifjú", azaz Phil Taylor lesz, aki ellen a mostani alapszakaszban 7-4-es vereséget szenvedett, ezzel tizennyolcra növelte a zakók számát az egymás között íródó PL-történelmükben. Barney emellett négy alkalommal tudott győzni a tizenhatszoros világbajnokkal szemben, míg négyszer remiztek egymás ellen. Szóval eléggé egyértelműnek tűnik a mérkőzés végkimenetele, bár biztosat mindig csak az utolsó dupla után tudunk mondani.

Wade pedig a világelső Michael van Gerwen ellen próbálkozhat, rögtön az est nyitótalálkozóján. Az alapszakaszban a nyolcadik körben játszottak egymás ellen, ahol a holland dobógép tudott nyerni 7-4-re. Ez volt a nyolcadik PL-meccsük egymás ellen, amely összevetésben eddig MvG áll jobban hat győzelemmel, míg Wade kétszer nyert. Mást nem is tudok most mondani, csak azt, hogy izgatottan várjuk a kilencediket...

jun-29-william-hill-world-darts-championship-day-twelve-alexandra-palace.jpg

Húzós este vár a Gépre, de vajon képes lesz felülkerekedni az ellenfelein?

Azért a Barney és Wade-duplán kívül lesz még két találkozó, amelyek biztosan tartogatnak izgalmakat, szóval nem lesz unalmas az este. A harmadik találkozó résztvevőiként a Dave Chisnall, Peter Wright kettős érkezik majd, akik remélhetőleg megint ütős találkozót fognak rittyenteni nekünk. Az alapszakaszban Rotterdamban találkoztak egymással, és Wright nagyon meggyőző játékkal múlta felül Chizzy-t 7-4 arányban. Az eddig, egymás ellen lejátszott öt PL-találkozón igazságos volt az elosztás, vagyis két skót, két angol siker, míg egy döntetlen színesíti a palettát. Kíváncsian várjuk, hogy merrefelé fog eldőlni a mérleg nyelve.

_72023070_peter_wright_pa.jpg

"Let's get the party started..."

A már említett Wade-Barneveld csúcstalálkozó előtt még négy világbajnoki cím csap össze egymással, vagyis az angol Adrian Lewis és a skót Gary Anderson párbaját izgulhatjuk végig, mielőtt a két esti duplázó egymás ellen lép a pástra. Jackpot és a Repülő Skót már az alapszakaszban is egymásnak feszültek, mégpedig épp a múlt héten (az Ítélet Napján), ami már nem osztott, nem szorzott egyikük számára sem, hiszen mind a ketten biztosították a középszakaszbeli részvételüket. Ettől függetlenül Anderson 107-es átlagot szórva 7-3-ra győzte le Lewist, ami nagyon szép teljesítmény volt a Repülő Skóttól. Egymás ellen eddig tizenhárom alkalommal találkoztak a Premier League keretein belül, ebből három alkalommal játszottak döntetlent, a skót játékos hétszer, míg Lewis háromszor tudott nyerni. Ha Anderson úgy fog játszani, mint a múlt héten, akkor bizony Jackpotnak jól fel kell kötnie azt a bizonyos ruhadarabot...

adrian-lewis-beats-terry-jenkins-2011_2696656_1.jpg

Lewis nem hagyhat ki Anderson ellen, mert még a végén úgy járhat, mint a múlt héten

Most pedig lássuk, hogy mit gondoltok Ti az estéről. Tippre fel!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912402653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása