9 Nyíl

Tayloré lett a Klasszikus, Wade pedig elszállt

2017. április 06. 23:22 - Denis Potvin

betway Premier League Darts - 10. forduló (összefoglaló)

Már csak nyolcan folytatták a Premier League középszakaszát. James Wade és Raymond van Barneveld volt az este két duplázója és Wade-nek egészen pocsék módon sikerült a vége, pedig 100 feletti átlaggal kezdett, mint ahogy az első három meccsen mindenki. Ez zseniális. Jelentjük, a Green Machine-nak nem fáj a háta, volt vagy egy tucat majdnem kilencnyilas legünk, zseniális első meccsünk, megnyugtató Taylorunk és még mindig profin magabiztos Barneveldünk, meg egy majdnem szerencsés Chizzynk. Szóval szép volt a Premier League tizedik éjszakája is. Nézzétek újra lentebb.

dd829616446f51ffb2d8ecea5be3cd82.jpg

c8uftlzxoaaruiy.jpg

A klasszikusok csatájában ezúttal Phil Taylor volt a jobb, így a kétszázadik Premier League találkozóját győzelemmel ünnepelhette

Elképesztő meccsel kezdődött az este. Ki emlékszik olyanra, amikor James Wade 107 feletti átlagon, nyolcvan százalékos kiszállókkal dobált? Ugye kevesen. Az pedig, hogy száz feletti átlaggal zár a győztes és a vesztes is, nagyon ritkán fordul elő. Most ezt történt. Mondjuk Michael van Gerwentől majdnem, hogy elvárható, Wade-től pedig óriási bravúr volt. 2-2-ig mindenki hozta a saját kezdését, miközben azért röpködtek a tömegek. Aztán 3-2-es Wade vezetés után az angol brékelt.

Azután a holland ahogy szokta, tarolni kezdett. 180, 139, 150 és 42-es kiszállóval lett 4-3. A visszabrék után 84-ről kiszállva egyenlített, sőt egymás után a harmadik legjét is megnyerte. Kétszer is száznyolcvannal kezdett, így még a kilencnyilas lehetősége is benne volt. Az nem sikerült, de a hihetetlen átlag igen. Egészen 6-4-g ment el és volt egy olyan leg, amelyre nehéz szavakat találni. Gerwen egy 57-es kezdés után úgy fejezte be, hogy dobott 135-öt, majd három T19-et és végén T19, T19 és D12-vel, 128-ról szállt ki, egészen zseniális volt, ahogy az egész meccs is, ami végül 7-5-ös holland sikerrel zárult. Ezt érdemes visszanézni még egyszer. És jegyezzük fel a 12 leget: 14, 13, 14, 12, 14, 13, 12, 15, 13, 14, 12 és 12 nyíl. 110,82 és 113,62 a két átlag. Ahogy a szerkesztőségünk is megjegyezte, ennyit a hátfájásról. Hát így.

wade-gerwen.jpg

Raymond van Barneveld-Phil Taylor: 3-7

Barney kezdett és dobta meg a meccs első 180-asát a darts Klasszikusán. Tayloré volt az első kiszálló, kicsit fütyülték az írek az öreget, akinek aztán csak az ötödik nyilával sikerült lezárni az első leget. Barney aztán egy 121-es, bullos kiszállóval válaszolt. Na persze, hogy a harmadik bréket Taylor is ugyanúgy 121-ről és ugyanúgy bullal fejezte be.

Aztán elég simán alakult a meccs, pedig megint két, száz feletti átlagot regisztráltunk. Taylor 121-ről szállt ki, 4-1-re ment el, és amikor Barney visszajött 4-3-ra azért benne volt a meccsben, hogy ez még szoros is lehet. Nem lett. Taylor nagyon szépen hozta a legeket és mivel Barneveld sem volt olyan biztos ma a kiszállókban, így a Powernek mindig maradt egy esélye, és az eggyel tudott is élni. A végén nagy előnnyel fejezte be a 10. leget.

Jegyezzük fel azt is, hogy ez volt Taylor kétszázadik Premier League meccse. A mérlege: 139 győzelem, 30 döntetlen és 31 vereség.

barneveld-taylor.jpg

Dave Chisnall-Peter Wright: 6-6

Chizzy egy 11 nyilas leggel kezdett, de Wright nem csak egyenlíteni tudott, hanem fordított is. Aztán jött Chisnall, kétszer tripla T20 és még esély a kilencnyilashoz. Aztán Wright elejtette az egyik nyilát, Chizzy pedig elrontotta a hetediket, de így is 12 nyíllal fejezte be a leget. Száz felett dobáltak mind a ketten, így gyengének egyáltalán nem lehetett minősíteni a produkciójukat, de ettől függetlenül csendese folydogált a meccs, Chizzy aztán feldobta egy 145-ös kiszállóval.

Chizzynek megint volt hat nyila a tökéletes leghez, de megint nem sikerült. Viszont megnyerte a nyolcadik leget, érett a meglepetés. Wright nem találta a tripla kört, miközben Chizzy majdnem kétszáz pontos előnnyel fejezte be a leget és 6-3-ra elment. De aztán elég hektikusan alakult a meccs.

Wright 180-nal kezdett és a végén 50-ről szállt ki, miután elrontotta a dupla bullt. Hátsó pályáról indulva, háromszor is száz felettit dobva, végül 31-ről befejezve már 6-5-re állt. Végül pedig hiába kezdett 180-nal Chizzy, Wright a legjobbkor válaszolt, három T20-szal 64-re rakta le magát, aztán egy tripla 16, majd egy D8 és döntetlen lett a vége. Megint két száz feletti átlag. Chizzy a meccs előtt simán letette volna a pénzt a döntetlenért, de ezt azért most nagyon bánhatta.

chisnall-wright.jpg

Adrian Lewis-Gary Anderson: 7-3

Döbbenetesen kezdte az egyik kétszeres világbajnok a másikkal szemben a meccset. Anderson volt ezúttal, aki valahogy a koncentrációval nem állt jó barátságban. Egész egyszerűen nem jöttek neki a duplák. Úgy tudott Lewis 5-2-re vezetni, hogy a skót 17 kiszállóból mindösszesen kettőt tudott csak bevágni. Pedig Lewis még azt is megtette nagyvonalúan, hogy az egyik legben több, mint kétszáz pontos hátrányánál flegmán dobálta el a nyilakat, pedig utolérhette volna Andersont is.

El is veszítette Anderson a fonalat, hiába jöttek viszonylag jól a tömegek, a 21-ből mindössze három jó kiszálló borzasztó kevés volt ezen a szinten. Az este első olyan meccse volt, amikor egyik játékos sem érte el a százas átlagot. Ez most nem Lewis hibája volt. Meglepetésre óriási lett a különbség a végén a két játékos között.

chisnall-anderson.jpg

James Wade-Raymond van Barneveld: 2-7

Komótosan kezdődött a meccs és csak az zavarta meg egy kicsit a meccs lassú folyását, hogy Barneveld megdobta az idei Premier League 300. száznyolcvanasát, miközben a játék 1-1-re alakult, magas, de nem száz feletti átlagokkal. Nem hiszem, hogy a nyugodt játék miatt elsősorban, de a közönség elkezdte saját magát szórakoztatni, miközben a pódiumon Barney már 3-1-re ment el a második brékelt leggel.

Wade-nek egyértelműen nem tett jót a szünet. Nem véletlen jósoltuk mi is, hogy elég sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy megint százas átlag fölé jusson. Barney 5-2-re vezetett már, miközben Wade ezúttal csak 95,09-es átlagnál járt. Nem is tudott újítani, így súlyos vereséget szenvedett, ami szinte biztos, hogy a bukásához vezet. Az már tuti, hogy Wade idén nem fog PL-elődöntőt játszani.

wade-barneveld.jpg

c8wnm2bwsau43f3.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4512406957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása