9 Nyíl

Ez nem az ex-világbajnokok délutánja volt

2017. május 05. 17:01 - Dart Major

European Darts Grand Prix - első nap, délutáni program

18275253_1945265542360368_6638525057146774204_n.jpg

Csapjunk is rögtön a lecsóba, ne húzzuk az időt felesleges "bemelegítő körökkel". Ugyanis volt esemény bőven.

Rögtön egy vaskos meglepetéssel indult el a délután. A korábbi BDO világbajnok Steve Beaton toronymagas esélyesnek számított a finn Ulf Ceder ellen. A derék skandináv játékos viszont elég rendesen ülepen rúgta a papírformát. 1-1-ig szoros volt ugyan a küzdelem, ezután viszont négy leget behúzott a finn játékos mégpedig 15-14-15-15 nyilas sorozattal. Ezután a "Bronz Adonisz" még szépített, de ennél többre nem futotta tőle. Mindössze három alkalommal tudott az angol kiszállóra dobni, és ez jelzi azt, hogy mekkora különbség volt a két játékos között. A végeredmény 6-2 Ulf Ceder javára, aki a meccset egy klasszikus 120-as kiszállóval zárta le. Szép volt!


bc.jpg

A verseny második mérkőzésén máris megközelítette egy játékos a bűvös 100-as átlagot. Nevezetesen a magyar játékosok aktuális rémálma Krysztof Ratajski teljesített igen kiválóan Steve Lennon ellen. Komoly, kiélezett meccs volt, 2-2-ig mindenki behúzta a saját kezdését, majd a lengyel egy kiváló 12 nyilassal breakelni tudott. Ennek azonban nem nagyon örülhetett mivel az ír játékos pazar 11 nyilassal válaszolt és egyenlített. Itt azonban Lennon megakadt és elbukta a következő két leget (négy tripla nélküli körrel ez nem is csoda) és ezt a hátrányt nem bírta ledolgozni. Vagy mondhatjuk, hogy a lengyel megőrizte az előnyt, így 6-4-el Krysztof Ratajski ment tovább.


lr_1.jpg

James Richardson lehetséges, hogy szeret másolni. Legalábbis erre utal, hogy megtetszett a finn játékos kiváló játéka és úgy döntött lemásolja azt. Igaz ehhez kellett Paul Rowley is aki nem igazán tanusított ellenállást a mérkőzésen. 2-2-ig elmentek fej-fej mellett de aztán rákapcsolt a rutinos Richardson. Az ötödik leget 11 nyílból oldotta meg ezzel pedig olyan szinten sokkolta Rowleyt, hogy a meccs végéig nem tért magához. Sok sansza amúgy sem volt, mivel a derék James 75%-al dobta a duplát így pedig nehéz kikapni, főleg akkor ha tisztességes tömeg is társul a jó befejezésekhez. A vége tehát 6-2 James Richardson javára.


rr.jpg

Matt Clark és René Berndt mérkőzése elég sótlanra sikeredett, legalábbis a tömeg szempontjából. Ez volt a délután első mérkőzése ahol egyik fél sem jutott 90-es átlag fölé, ami pedig a PDC színpadain kötelező lenne. De legalább jutott egy kis izgalom. 3-1-re ellépett Clark a negyedik leg végére, de a német jó küzdőszellemről tett tanúbizonyságot és egyenlített. Ehhez kellett neki egy jól sikerült 106-os kiszálló is. 4-4 után jött egy komoly fordulópont, nevezetesen egy 11 nyilas játék Clarktól, és ez annyira mélyen érintette Berndtet, hogy a tizedik leget is elbukta így 6-4-re Matt Clark nyerte a mérkőzést.


cb.jpg
Mostanság egyre inkább komolyan kell venni egy bizonyos Rob Cross nevű úriembert. Nyert Players Championship fordulót és idén már másodszor állhatott rajthoz ET versenyen. Most pedig tartott egy újabb erődemonstrációt aminek szenvedő alanya Luke Woodhouse volt. Cross nem sokat vacakolt elvitte az első öt leget ezzel pedig megágyazott a győzelmének. Woodhouse ugyan óriási bravúrt bemutatva dobott egymás után két 12 nyilast és behúzta a nyolcadik leget is, de túl sok volt az öt leges hátrány. Talán korábban kellett volna ébrednie és akkor nem 6-3 lett volna az eredményjelző táblán Rob Cross javára.


cw.jpg

Két fiatal tehetséges játékos, név szerint Jeffrey de Graaf és a korábbi junior világbajnok Keegan Brown csapott össze a hatodik párban. Hullámzó és hektikus partit hozott össze a két ifjonc, ami ha nem is volt egetverően magas színvonalú de mindenképpen sok tanulsággal szolgálhat a dartsot kedvelőknek. Történt ugyanis, hogy Brown elment 2-0-ra, de ezt köszönhette annak, hogy de Graaf két nyilat is rontott az első legben. A kocka a harmadikban fordult egyet, Brown hibázott el egy könnyű kiszállót és ettől a holland játékos kapott vérszemet és pillanatok alatt 2-2 lett az állás. Egymás hibáiból szépen megéltek a felek, ennek a hetedik leg végén de Graaf örülhetett mert Ő vezetett. Ekkor jött egy újabb fordulópont a meccsen, 15 és egy 12 nyilas érkezett Keegantől és már ő vezetett. A meccs végét is a játék menetére jellemző hiba döntötte el, 68 pontról de Graaf besült így pedig a győzelem Keegan Brown-é lett 6-4 arányban. Egy-egy elrontott dupla lám milyen sokba tud kerülni.


dgb.jpg

Ez ma nem a korábbi lakeside-i győztesek napja volt. Beaton is kapott egy komoly pofont és megkapta ugyanazt a sallert Christian Kist is. A különbség annyi, hogy Jonny Clayton nem volt esélytelennek nevezhető a holland játékos ellen. Ezt megerősítendő Clayton pillanatok alatt 3-0-ás előnyt hozott össze, köszönhetően annak, hogy Kist alig vergődött el kiszállóig és ha ott is járt esélye sem volt bedobni. A nullázást elkerülendő Kist behúzott két leget egymás után (dobott egy Shanghait is), és úgy látszott lehet ebből egy szoros meccs is. De nem lett mivel a holland az első három legben mutatott gyengébb formáját hozta, a walesi pedig meg tudott újulni (dobott két ötköröst is), így pedig simán 6-2-re győzni tudott Jonny Clayton.


kc.jpg

Zárásként Joe Murnan és Gabriel Clemens lépett pódiumra és a mérkőzés elején úgy tűnt Joe Murnan nagyon el fogja verni ellenfelét. Az első két leget egyaránt 15 nyilassal húzta be és ekkor átlaga 96 pont körül járt. Aztán előjött nála a szokásos "összeomlás" vagy visszaesés ahogy tetszik. Dobált elég sok tripla nélküli kört, máskor kiszállni képtelen volt, és csak azért tudott 3-2-re vezetni öt leg után mert Clemens sem játszott kimondottan jól. Igaz egyenlíteni még tudott a német, de aztán totál szétesett és ez vezetett Joe Murnan 6-3-as győzelméhez. Nem ez volt a legjobb találkozó a mai napon és még finom voltam.


cm.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3312483389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása