9 Nyíl

Megzavarták a Varázslót, Chizzy viszont vitte a délutánt

2017. május 06. 17:21 - Denis Potvin

European Darts Grand Prix - második nap, délutáni program

Nyolc meccsel folytatódott a HappyBet European Darts Grand Prix a németországi Sindelfingenben. A holland Jan Dekker folytatta a menetelését, és ki kell emelni a finn Ulf Ceder újabb bravúrját. Simon Whitlock a délután nagy vesztese, nem csak, hogy nem volt szerencséje, ráadásul egy remek napot kifogó Rob Cross viccelte meg. Chizzy-é a nap legjobb átlaga és legjobb meccse is, Joe Cullen pedig magabiztos volt. A Varázsló mellett Norris és Reyes bánta a feltörekvők magabiztosságát.

18275253_1945265542360368_6638525057146774204_n.jpg

HappyBet European Darts Grand Prix

Glaspalast, Sindelfingen, Németország, május 5-7.

Alan Norris 5-6 Jan Dekker

Tegnap dekkeri varázslatról beszéltünk, és ezt a formát szombatra is sikeresen sikerült átmenteni. Jan Dekker hatalmas meccsen nyert Alan Norris ellen. Nem a nagy tömegekről szólt a meccs, bár összesen 27 száz feletti és három 180-as is volt a meccsen, hanem inkább a küzdelmekről. Őrült kiegyenlített volt a meccs, senki sem akarta elhibázni a saját kezdését és egészen 5-5-ig mindenki nyerte is. Aztán a 11. legben történt egy olyan, ami el is döntötte a meccset. Dekker végig előnyben volt és 160-ra tette le magát. Rápróbált. T20 jött, T20 jött és a D20 is jött. Bravúros, 160-as kiszállóval nyerte meg a meccset.

norris-dekker.jpg

Cristo Reyes 3-6 Ulf Ceder

A finn barátunkról, Ulf Cederről is megemlékeztünk már. Nagyon fontos és nagy meccseket nyert mostanában és ezt a sorozatot folytatta az esélyesebb, 16. kiemelt Cristo Reyes ellen is. Ráadásul úgy, hogy úgy állva hagyta Reyest, hogy a fal adta a másikat. 1-1-nél volt utoljára döntetlen az állás. Remek játékkal egészen 5-1-ig ment el, a hatodik leget ráadásul egy 114-es kiszállóval hozta. Úgy nézett ki, hogy ebből nagy zakó lesz. Aztán Reyes legalább két legre összekapta magát. De aztán meggyűlt a baja D5-ös kiszállóval háromszor sem sikerült. Ennek a Cedernek pedig egy ilyen napon nem szabadott ekkora előnyt hagyni, ő is D5-re ment és be is húzta.

reyes-cedar.jpg

Jelle Klaasen 6-2 Dirk van Duijvenbode

A torna 11. kiemeltje következett 24 éves honfitársa ellen, aki már 2011 óta a PDC tagja, azaz 19 éves kora óta. Most újat nem tudott kitalálni a Premier League-ben is szereplő Klaasen ellen, ráadásul az átlaga is elég alacsonyra (73,68) sikeredett. Mondjuk Klaasen sem dobta túl magát (81,57). Annyit azért van Duijvenbode elmondhat magáról, hogy 0-2-ről sikerült egyenlítenie, de aztán Klaasen behúzta a meccset. Mondom, nem volt ez egy túl látványos meccs (Klaasen-nek is csak 9 száz feletti dobása volt). De a győzelem megvolt.

klaasen-vanduijven.jpg

Simon Whitlock 3-6 Rob Cross

Jött a délután legjobb meccse, és ez elsősorban Rob Cross-t dicséri, aki elképesztő jó meccset játszott. Talán az egyik legjobbat, amit személyesen is láttunk. Azért mondom azt,hogy a mit láttunk, mert idén már megnyert egy Players Championshipet (3.) is. Szóval nagy dolgot vitt véghez, legyőzte a torna 4. kiemeltjét, a Varázslót, Simon Whitlockot. Az ausztrál breakelt, de aztán Cross egy 115-ös kiszállóval válaszolt (igaz ekkor Whitlock 34-ről besokallt). 2-1 után Cross egy 110-es kiszállóval mutatta meg, hogy tényleg nagyszerű formában van. Tényleg nagyokat dobált, hiszen például a 95,93-as átlaga a nap addigi legjobb eredménye volt. 5-2-re vezetett és akkor már érezni lehetett, Whitlock innen nem fog visszajönni. Bár a Varázslónak is volt egy 116-os kiszállója, ez a délután nem róla szólt. Teljesen megérdemelt volt a három 180-ast is dobó Cross sikere.

whitlock-cross.jpg

Dave Chisnall 6-3 Matt Clark

Ha előző meccset magasztaltuk, akkor most tényleg magasra tették a srácok a lécet. Főleg Chizzy egy 112,25-ös átlaggal zárta a meccset, de Clark is 95.65-tel kapott ki. Chizzy nagyon szépen, négykörös legeket produkált, de 3-3-ig nem tudott elmenni. Aztán még rátett egy lapáttal, így jött ki ez a szenzációs átlag. Három leget nyert egymás után Chisnall, és a végét úgy sikerült lezárnia, hogy Clarknak nem jött össze 108-ra a D16, Chisnall pedig rutinból, D5-re befejezte a meccset. Nagyot játszott.

chisnall-clark.jpg

Joe Cullen 6-1 Jonny Clayton

Clayton nagyon ideges volt, Cullen pedig nyugodt, ahogy szokott lenni. 2-0 után szerezte Clayton az egyetlen legét, aztán Cullen 117-tel fejezett be egy leget, majd 107-tel és a végét 156-tal. Ragyogóan játszott úgy, hogy egyetlen 180-asa sem volt, sőt a tömeget sem úgy dobálta, 95,28-as átlaga volt a végén, viszont tízből hatszor szállt ki sikeresen. A délután addigi legmeggyőzőbb különbségével nyert.

cullen-clayton.jpg

Benito van de Pas 6-5 Joe Murnan

Benito van de Pas nagyon keményen megdolgozott a 33 éves angol ellen, akinek olyan számottevő eredményei nincsenek az elmúlt időszakból, még 2015-ben nyert két Challenge Tourt és egy Players Championshipet. És a meccs éppen arról szólt, hogy van de Pas igyekezett tapadni, sokáig hátrányban volt, 3-5-nél pedig a kiesés határán. Az erejét dicséri, hogy innen tudott felállni, 5-4-nél Murnan-nek volt egy 64-es kiszállója a D20-at nem tudta megdobni. Ezen is múlt, meg azon is, hogy a 11. legben van de Pas nagyon fent hagyta ellenfelét, még kétszáz felett járt, amikor sikerült a kiszálló. Izzadságszagú siker volt ez.

depas-muman.jpg

Kim Huybrechts 6-3 Max Hopp

A német ifjú tehetség most nem tudott meglepetést okozni. A Premier League-ben is vitézkedő belga ellen, egy sima 92,12-es átlaggal abszolválta a továbbjutást. Olyan kis sima győzelem volt ez, amit inkább a rutin döntött el Huybrechts javára.A belga csak 4-3-nál vezetett először, onnan viszont leget sem veszített, simán nyert.

huybrechtshopp.jpg

Itt pedig a délután 18 órától kezdődő program:

James Wade v Mark Webster

Gerwyn Price v Dimitri Van den Bergh

Michael Smith v Steve West

Daryl Gurney v John Henderson

Mensur Suljovic v Krzysztof Ratajski

Peter Wright v James Richardson

Michael van Gerwen v Keegan Brown

Ian White v Adrian Lewis

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2212485619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása