9 Nyíl

Peter Wright üzent, Gerwen válaszolt

2017. május 06. 23:03 - Denis Potvin

Keressük ki lehet az, aki Phil Taylor után partnere lehet a kopasz hollandnak. Nos, Peter Wright és Michael van Gerwen is sikerrel vettel a sindelfingeni European Tour második napját. Elhullott viszont a magyarölő lengyel vitéz a lassúkezű, de biztos Suljovic ellen. Nagy meccsek azért szombat este is voltak. Nézzétek Ti is, hogy milyenek.

c_fchpwxsamgmbn.jpg

James Wade 5-6 Mark Webster

Nem megy James Wade-nek. A Premier League-ből is kiesett, és ezen a tornán is elbukta az első meccsét. Nem volt látványos meccs, de annál izgalmasabb, és Websternek sikerült most jobban. Wade breakelt először és vezetett 2-1-re, és hiába dobott után kétszer is 180-ast Webster, már 3-1 volt oda, mert nem tudott 78-ról kiszállni (18, 9, 7). Úgy nézett ki Wade behúzza ezt a meccset, hiszen már 4-2-re is vezetett. De aztán onnan lett 5-4 Websternek, majd 5-5 és jött a döntő leg. Webster 123-mal, majd 174-gyel ment és 20-ra tette le magát, amikor még Wade 156-nál járt. Nem tudott onnan kiszállni, Webster pedig a második nyilára megdobta a D10-et.

wade-webster.jpg

Gerwyn Price 6-3 Dimitri Van den Bergh

Price elintézte a táncoslábú belgát. 2-1 után először vette Van den Bergh kezdését, majd hozta a sajátját amellyel már jelentős előnybe került. De a belga még 1-4 után is igyekezett felállni. 4-2-re, majd 4-3-ra sikerült. Aztán a végén a 120-as kiszállót is produkáló Price-nak jelentős előnye volt, 20-a volt, amikor Van den Bergh-nek még csak 180 és nem is ha csak a harmadik nyílra, de nem hibázta el a kiszállót. Továbbjutott.

price-vanden.jpg

Michael Smith 5-6 Steve West

Nem sikerül most sem Smith-nek, áprilisban jutott a legjobb négybe legutóbb, azóta sok szerencséje nincs, West ellen sem volt. Aki rögtön az első legében megdobta a legmagasabb, 84-es kiszállóját. Majd Smith fordított 2-1-re, de onnan meg West ment 3-2-re. Pedig Smith jól dobált, 18 száz feletti és 10 140 feletti dobása volt, az átlaga is átlagon felüli, 101,88 és még ez sem volt elég a sikerhez. Mert West 5-3-ra ment el, és bár bukott két leget, az utolsóban nagyon koncentrált volt. A hátsó pályáról indult, két száz feletti dobás után, három sima húszas követte, de aztán 177-tel 24-re tett le magát és a harmadikra jött az a D12.

smith-west.jpg

Daryl Gurney 6-4 John Henderson

A fiatal Daryl Gurney majdnem elérte a százas átlagot, éppen csak 43 század hiányzott hozzá, de a meccse sem volt sima. 2-1-ig hozták a kezdésüket, méghozzá úgy, hogy Gurney a harmadik legben egy 116-os kiszállóval, négykörös leggel fejezte be. Az első break is az övé volt, aztán 4-1-nál már elkezdhetett gondolkodni a vasárnapon. Henderson egy 119-es kiszállóval válaszolt, de 2-5 után már nem sok esélye volt. Azt a keveset is megragadta, szépített, majd 120-as kiszállóval egy legnyi hátrányra jött fel. 136-ról csak 40-re tudta letenni magát, miközben Guerney 36-ról elsőre megdobta a D18-at. Ilyen egyszerű.

gurney-henderson.jpg

Mensur Suljovic 6-4 Krzysztof Ratajski

Kíváncsiak voltunk, hogy a magyar mezőnyt tönkreverő Krzysztof Ratajski vajon meddig jut el most. Hát addig, mint eddig. Az a tudás, amivel simán a kelet-európai mezőny fölé tud nőni a jelek szerint csak egy győztes meccsig elég a European Tour-on. De nem fanyalgás, bár lenne így egyetlen magyar játékossal is. Ratajski ma egy 91,03-as átlagra volt jó, ami azért a mi szintünkhöz képest kiemelkedő. És akkor maradjunk inkább nála. Volt egy 120-as, majd egy hátsó pályás, 123-as kiszállója is. Egyszer sem vezetett Suljovic ellen, de igyekezett tartani, végül 6-4-re kikapott, de így is le a kalappal. Ahogy kezdtük, bár jutna el idáig egy magyar dartsos végre.

suljovic-ratajski.jpg

Peter Wright 6-2 James Richardson

Ha létezik egy titkos favorit, mondjuk Phil Taylor visszavonulása után egy olyan játékos, aki képes lesz valaha Michael van Gerwent megszorongatni, az most Peter Wright. Akinek minden egyes versenyen meg kell mutatnia, hogy tényleg így van, amit nem csak mi, hanem az egész nemzetközi közvélemény elvár tőle. Snakebite megmutatta. 100,65-ös átlaggal gázolt át Richardson-on. 2-1 után breakelt először, aztán 116-os kiszállóval már 5-2-re nyomatékosította, a győzelem ma csak az övé lehet. A végén is hozta, tükörsimán lépett tovább.

wright-richardson.jpg

Michael van Gerwen 6-2 Keegan Brown

Nagyon úgy nézett ki, hogy a holland itt ma mészárlást végez. 5-0-ra vezetett. Egy győztes leg kellett volna a söpréshez. Nem jött össze, Brown összekapta magát. Gerwen a tőle szokott, de egy kicsit lazább stílusban, értsd úgy nem 110 feletti átlaggal hozta a legjeit. Azért volt közötte három 180-as, egy 100-as kiszálló, szóval olyan „gerwenes” Aztán Brown összekapta magát és nem maradt szégyenben, produkált egy 120-as checkoutot, majd Gerwen bénázását kihasználva 5-2-re szépített. Aztán ha 140-ről sikerült volna kiszállnia, akkor még szorosabb is lehetett volna. Nem lett, a holland két elszúrt nyíl után végül beszenvedte a D18-at.

gerwen-brown.jpg

Ian White 4-6 Adrian Lewis

Óvatosan kezdődött a meccs és úgy is folytatódott. Lewis inkább zárkózott, mint irányított az elején. Egy 75-ös, majd egy 95-ös kiszállóval aztán megfordította a meccset és már 4-3-ra vezetett. Lényegesen jobban dobta a tömegeket, mint ellenfele. De azért White is odapirított egy 126-os, bullos kiszállóval. Nem ijedt meg ettől Lewis, miért is tette volna. Hátsó pályáról átvette a vezetést, aztán megcsinálta a hatodikat, a végén pedig amikor kellett, hozta a PL-es formáját.

white-lewis.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912486485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása