9 Nyíl

Érik a Wright–van Gerwen döntő

2017. május 07. 16:55 - Denis Potvin

HappyBet European Darts Grand Prix - 3. forduló

Meglepetés nem volt a HappyBet European Darts Grand Prix második napján, a harmadik fordulóban, de azért ki kell emelni néhány dolgot. Ilyen például Rob Cross teljesítménye, aki a harmadik meccsét is megnyerte a tornán és a Lewist kiverő Chisnall ellen folytatja majd.Egyre jobban érik a Peter Wright-Michael van Gerwen döntő, de még ott van Jan Dekker is, aki a selejtezőből jutott el a legjobb nyolcba. Joe Cullen Wrightnak, Cross pedig Gerwennek kavarhat be. Lesz még itt izgalom, este folytatjuk.

c_nuodlw0aavuhx.jpg

HappyBet European Darts Grand Prix

3. forduló

Joe Cullen 6-5 Mensur Suljovic

Cullen folytatta és megint lépett egy szintet, kiverte az esélyesebb Suljovicot. Méghozzá úgy, hogy mind a két dartsos 101 feletti átlaggal zárt, ami azért gyönyörű eredmény. Cullen kezdett jobban, 1-0 után breakelt, sőt 3-0 után úgy festett, hamar elsöpri a szerb-osztrákot. Aztán Suljovic szép csendben elkezdett zárkózni, 3-3-nál érte utol Cullen-t, utána 5-5-ig fej-fej mentek, de mindig Cullen-nél volt az előny. Az utolsó legben nem jöttek a nagyok Suljovicnak, három körben is száz alatt dobott, míg Cullen egy 60 után 180-nal, 105-tel és 120-szal folytatva 36-ra tette le magát. A jelző nyíl után, másodikra bement a D18.

suljovic-cullen.jpg

Jelle Klaasen 6-1 Mark Webster

Webster szombaton nagyszerűen játszott, most viszont Klaasen sok esélyt nem hagyott neki. Az átlagok nem voltak annyira különbözőek, de Webster a mindössze öt kiszállójából csak egyet tudott megdobni, ez a másik oldalon majdnem ötvenszázalékosra sikeredett (6/13). 3-1-nél Klaasennek volt egy nagyon szép 124-es kiszállója (T20, 14, Bull) és a végét 97.74-es átlaggal fejezte be úgy, hogy egyetlen 180-ast sem sikerült dobnia.

webster-klaasen.jpg

Jan Dekker 6-4 Kim Huybrechts

Dekker ennek a tornának eddig a nyerő embere. James Wilson, Alan Norris után Kim Huybrechts-et is elintézte, maradjunk abban, ez volt a legnagyobb siker. Szinte mindenben jobb volt a Premier League-ben is szerepelt belgánál. 1-1 után egy csodálatos 148-as kiszállóval breakelte le esélyesebb ellenfelét. Nagyon profi módon és főleg jó kiszállókkal sorra hozta saját kezdését, 4-2-re, majd egy 101-es checkouttal 5-3-ra vezetett. Rutinosan csak arra figyelt, hogy amikor ő indítja a leget, az meglegyen. És meglett. A végén pedig jelentős előnnyel, egy 32-es kiszállóval nyert meg egy újabb fontos meccset. Sikerének súlyát emeli, hogy erre a tornára csak selejtező árán jutott el, a nyolcaddöntőig ebben az évben először jutott el.

huybrechts-dekker.jpg

Peter Wright 6-4 Daryl Gurney

Wright folytatta, bár komolyan meg kellett dolgoznia Guerney ellen. Elrontott kiszállók után Wright nyerte az első leget. De aztán jött Gurney is bizonyította, számolni kell vele, 2-1-re úgy vezetett, hogy 150-ről egy T20, T20, D16-tal szállt ki. Lenyűgöző volt. Úgy megijedt Wright, hogy gyorsan négy leget hozott egymás után, közte volt 11 nyilas is, egészen fantasztikus háromszor 140 után egy 81-es kiszállóval. Gurney igyekezett ugyan, de 5-2 után már csak epizódszerep jutott neki, Wright a hátsó pályáról nyerte meg végül a meccset.

wright-gurney_1.jpg

Rob Cross 6-1 Steve West

Rob Cross-t is dicsértük tegnap, nagyszerűen játszott és nem csak egy fellángolás volt. A nap ddigi legmagasabb átlagával intézte el Westet, 103,32-es átlag tényleg süveget lengető. Az első leg még nehezen ment, aztán a második simán. Az egyetlen leget West a harmadikban nyerte, utána viszont remekelt Cross. Úgy lett belőle kiütés, hogy azért azt hozzá kell tenni, West a kilenc kiszállójából csak egyetlen egyet tudott bedobni.

cross-west.jpg

Dave Chisnall 6-3 Adrian Lewis

Hát, ez a verseny most nem Lewis-é volt. Április elsején nyert egy Players Championshipet, idén mát két kilencnyilasa volt, de Chizzy ellen most nem sok esélye volt, ai majdnem elérte a százas átlagot. Chisnall rögtön egy 124-es kiszállóval nyitott, aztán Lewis fordított, sőt 3-1-re is elment. De aztán csak Chizzy-ről szólt a meccs, öt leget nyert egymás után. Nem mentek a kiszállók Lewisnak, az a három 15 kísérletből jött össze. Chizzy-é sem volt sokkal jobb (31,58 százalék), de legalább neki akkor jött, amikor kellett. Az utolsó legben Lewis még 177-en, tehát nem kiszállón volt, amikor Chisnall 53-ról befejezte.

chisnall-lewis.jpg

Benito van de Pas 6-2 Gerwyn Price

Benito van de Pas sem sokat variált. Közel azonos tömegben dobták a nyilakat Price-szal, de a kiszállózás döntött ezen a meccsen is. Nézzünk ezekre példákat. A harmadik legben Price-nak 96-a volt, a T20, 16 megvolt, a D20 nem jött. Aztán százról csak az ötösben volt a tripla, majd két sima húszas jött. 4-2 után 99-ről kellett volna befejeznie, 19 jó volt, az első D20 ült a második csak sima lett. Az utolsó körben pedig 40-ről kellett volna befejeznie, ehelyett, egy sima húszas, egy táblán kívüli, majd a D10 helyett csak egy sima jött. Ekkora előny pedig van de Pas-nak bőven elég volt.

vandepas-price.jpg

Michael van Gerwen 6-2 Ulf Ceder

Finn barátunk megpróbált mindent, de ki az, aki van Gerwennek ellen tud állni, vagy legalábbis megszorítani. Cedernek sem sikerült, pedig becsületesen játszott, kilencven feletti átlaggal zárta a meccset, de ez éppen a 2-6-ra volt elég. A holland sem dobálta szét magát, még a százas átlagot sem érte el. Ezzel együtt is nagyon simán hozta a meccset, már 4-1-re is vezetett. Igazából csak az utolsó legben volt komoly esélye, amikor a kiszállónál utolérte ellenfelét, de akkor meg szerencséje nem volt. Egy D20 kellett volna, kétszer sem sikerült, van Gerwen is bénázott egy picit, de aztán egy D10-zel lezárta a meccset, van de Pas ellen folytatja este.

gerwen-ceder.jpg

A negyeddöntő párosítása

  • Joe Cullen v Jelle Klaasen
  • Jan Dekker v Peter Wright
  • Rob Cross v Dave Chisnall
  • Benito van de Pas v Michael van Gerwen
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5412487787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása