9 Nyíl

Taki-tornádó söpört végig a Viharsarkon - Czipó sem gatyázott a hétvégén

2017. május 07. 19:43 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 3. forduló - Békéscsaba (összefoglaló)

Kettős ünnep volt a szombat a Viharsarokban. Egyrészt a Békéscsabai Darts Sportegyesületnek, mivel ők rendezhették meg a steel nemzeti bajnokság aktuális fordulóját (a szervezők ki is tettek magukért, ahogy a videókban is látható, mivel egy nagyon profi csapat dolgozott a pályák kiépítésén, a centerpályáról nem is beszélve), másrészt pedig Takács Gábornak, aki ezen a hétvégén tett pontot a magyar bajnoki cím védőjének, Székely "Penge" Pálnak majd' két éve tartó győzelmi sorozatára. A hölgyeknél ezúttal az összesen három ifjúsági-EB sikert begyűjtő Czipó Vivien brillírozott, és megérdemelten nyerte a hétvégi egyéni fordulót. A párosoknál is papírformának mondható eredmények születtek a vasárnapi versenynapon. Részletek a "tovább" gombra kattintva...

bdse2.jpg

Takács "Taki" Gábor volt a szombati nap legnagyobb nyertese. Ebben az évben már harmadik alkalommal került össze a steel nemzeti bajnokság döntőjében a jelenlegi címvédővel, Székely "Penge" Pállal, Fortuna pedig ezúttal a dömsödiek versenyzője mellé állt, aki nagyon imponáló játékkal győzte le a bajnokot 3-0 arányban, megszakítva ezzel Penge közel kétéves győzelmi egyeduralmát. Taki a döntőbe egyébként a Sport DC-s Kovács Patrik testén keresztül jutott be, akit - szetthátrányból fordítva - 2-1 arányban győzött le. A két versenyző komoly kiszállóháborút vívott az utolsó szettben, melyből végül Taki jött ki győztesen, második nyilával megtalálva a D9-et, így harmadik alkalommal döntőzhetett az évben. Ugyanezt mondhatta el magáról Penge is, akinek szintén a Sport DC-ből jutott ellenfél, mégpedig a júniusi páros vb-re gőzerővel készülő Mester Zoltán személyében. Penge hamar vezetést szerzett a mérkőzésen, de Mester ezt a hátrányt még ki tudta egyenlíteni. Ám ezután a Soul DC versenyzője már nem ismert pardont, s végül behúzva a döntő szettet, jöhetett a harmadik Székely-Takács összecsapás a fináléban.

Abban a döntőben, ahol most a dömsödiek dartsosa mutatta meg, hogy nem véletlenül van a legjobbak között. Penge ezúttal nem találta ellenszerét Taki dobásainak, aki közel 16 perc alatt hozta az első szettet. S ha már megszerezte a vezetést, már nem is engedte ki a kezéből. A második szetthez már csak nyolc perc kellett neki, így 2-0-ás előnnyel mehettek a felek pihenni. A szünet után Penge megpróbálta a lehetetlent, és játékban maradni, de csak annyit tudott elérni, hogy szoros játékra bírja ellenfelét. 2-2-es legállásnál végül Takinak jött ki jobban a lépés, aki egy D16-os kiszállóval tett pontot egy olyan mérkőzés végére, amelyet a vártnál simábban tudott megnyerni, s ahol egy szép 14 és 15 nyilas kört is tudott produkálni. Palinak ezen a szombaton nem sikerült semmi sem, viszont nagyon szimpatikusan ismerte el, hogy ellenfele most jobb volt: "Taki nagyon összeszedett volt és jól játszott! Megérdemelten nyert!" - hangzott a rövid, tömör, de mégis sportszerű nyilatkozat a kétszeres bajnoktól.

galaktikusok_3_1.jpg

Takács Gábor ezúttal nagyon odatette magát, és meggyőző játékkal állította meg Penge menetelését

Győzelmével Taki nyolc pontra megközelítette Pengét a bajnokságban. A harmadik helyen Kovács Patrik követi a dömsödiek dobóját, majd Mester Zoltán érkezik a negyedik helyen. Az ötödik és hatodik pozícióban a Győri DC két kiválósága, Rucska József és Ihász Veronika következnek, akik ezen a hétvégén ötödik helyezést értek el.

Lássuk hát az eredményeket:

Steel Nemzeti Bajnokság - 3. forduló, Csabagyöngye Kulturális Központ - Békéscsaba

Férfiak:

Elődöntők:

Takács Gábor (DÖ-MIK DC) - Kovács Patrik (Sport DC): 2-1 (1-3; 3-1; 3-1)

Székely Pál (Soul DC) - Mester Zoltán (Sport DC): 2-1 (3-2; 1-3; 3-0)

Döntő:

Székely Pál - Takács Gábor: 0-3 (1-3; 0-3; 2-3)

A jelenlegi állás:

eredmeny.png

Itt pedig a videók következnek, ha valaki lemaradt volna a találkozókról:

Elődöntők:

Döntő:

A hölgyeknél - az első forduló után - újfent házidöntőre került sor, mégpedig a Csepelen diadalmaskodó Erdei Nóra, és a vele egy klubban játszó, háromszoros ifjúsági EB-győztes Czipó Vivien között. Vivi nem engedte egy percig sem lélegzethez jutni ellenfelét, és egy közel fél óráig tartó mérkőzés után nagyon sima, 7-1-es eredménnyel abszolválta a harmadik fordulót. Megjegyzésként csak annyit Vivien jelenlegi formájáról, hogy egy 132-es kiszállóhoz csupán csak pár milliméter hiányzott neki (két bull után a D16 nem jött neki össze sajnos), szóval a mi mindig mosolygós fiatal Európa-bajnokunk nagyon ott van a topon, s innen már csak felfelé vezethet neki az út...

vivi.jpg

Nemcsak szép, de még dartsozni is nagyon jól tud - Czipó Vivien győzelemmel csendesítette meg a Viharsarkot

Eredmények:

Steel Nemzeti Bajnokság - 3. forduló, Csabagyöngye Kulturális Központ - Békéscsaba

Döntő:

Czipó Vivien (Sport DC) - Erdei Nóra (Sport DC): 7-1

Itt pedig a videó a döntőről:

A mai napra maradtak a páros küzdelmek, akik közül a hölgyek döntőjében a Czipó Vivien-Kiss Viktória összetételű duó szerezte meg a győzelmet a győri Ihász Veronika-Horváth Klaudia kettős ellenében, míg a férfiaknál a Mester Zoltán-Kovács Patrik összetételű Sport DC-s páros győzött a Nagy Attila-Berta István alkotta csapat ellen.

Eredmények:

Steel Páros Nemzeti Bajnokság - Csabagyöngye Kulturális Központ - Békéscsaba

Döntők:

Nők:

Czipó Vivien-Kiss Viktória (Sport DC) - Ihász Veronika-Horváth Klaudia (Győri DC): 6-3

Férfiak:

Kovács Patrik-Mester Zoltán (Sport DC) - Nagy Attila-Berta István (Szolnoki Baglyok-Tiszaföldvári DE): 6-1

(A videókat a YouTube Darts Online csatornájától vettük át.)

2 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr612488057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnnynho 2017.05.07. 22:52:25

3 éve rendeztük az első nemzetit. szombaton az egyénit és akkor is Taki nyert. vasárnap pedig a párost, ahol Taki duplázott.

adam_f 2017.05.07. 23:23:03

@Johnnynho: Köszönjük szépen a segítséget. Javítottuk a cikket.
süti beállítások módosítása