9 Nyíl

Csak egy maradhat...főleg Skóciában

2017. május 11. 09:00 - adam_f

betway Premier League Darts - 15. forduló (beharangozó)

Múlt héten vált biztossá, hogy Peter Wright és MvG mellett Gary Anderson is biztosította helyét a Premier League jövő héten következő londoni döntőjében. Az is biztossá vált továbbá, hogy másik három játékos már biztosan nem tud beleszólni az utolsó kiadó hely kérdésébe. Úgyhogy erre a hétre már csak egyetlen kérdőjel maradt, amit ki kell egyenesíteni: Ki megy tovább a két úriember közül? Az ŐsErő, avagy a Sárga Veszedelem? Mi megpróbáljuk kitotózni, kinek van erre a legnagyobb esélye. Az utolsó csoportkör beharangozója következik...

betway-premier-league-darts_dtj6wfbqb6da14cp3c71inhp1.jpg

Hol máshol záródhatna a Premier League második szakasza, mint a többek között impozáns felföldjeiről, a mindig valami meglepetést tartogató haggisról (belsőségekkel és egyéb finomságokkal töltött birkabendő - a szerk.), és persze William Wallace-ról, valamint Connor MacLeod-ról híres Skóciában, azon belül pedig Aberdeen városában, a GE Gas and Oil Arena falai között. Tavaly az első kör negyedik fordulójának adott otthont ez az intézmény, míg egy évvel ezelőtt, ebben az időben éppen Rotterdamban hajigáltak a játékosok.

Igazából már csak egyetlen kérdés vár válaszra az este folyamán: Ki jut tovább negyedikként? Természetesen a legnagyobb esélye erre Phil Taylor-nak van, aki ezen a napon a már biztos kieső Adrian Lewis ellen lőheti be magát a döntőbe. Jackpot három vereséggel a háta mögött érkezik Aberdeen-be, míg Taylor két győzelem és két vereség után próbálja megszerezni a számára oly fontos két pontot, amivel már biztosan elmondhatná magáról, hogy bent van a legjobb négyben. Lewis pedig a szép búcsú reményében próbálkozhat ezen a mérkőzésen.

Teheti talán ezt azért is, mert az alapszakaszban (március 9-én) neki sikerült nyernie 7-4 arányban. Persze ez csak egy mérkőzés volt. Mert ha az örökmérleget nézzük, ott Taylor neve mellett tizennégy sikert láthatunk, míg Lewis mellett csak ötöt. És azért ez a nem mindegy...

grand-slam-darts-chisnall-taylor_3229936.jpg

Chizzy legyen, vagy Phil Taylor? Ez a kérdés, válasszatok!

Ám még mindig ott van az a Dave Chisnall is, aki a kezdeti gyengélkedés után nagyon összeszedte magát, és egy olyan ötmeccses sorozatot produkált, hogy ezzel hirtelen a kiesőzónából a továbbjutás küszöbére juttatta magát. Ezen az estén pedig az ellen a James Wade ellen indul harcba, akit már egyszer elvert ebben az évben (március 2-án, 7-5 arányban), és aki már csak abba tud beleszólni, hogy ha megveri Chizzy-t, akkor besegíthet Taylor továbbjutásában. Emellett a képlet egészen egyszerű, amit a következő táblázattal szemléltetnék, mivel minden más mondanivaló csupán felesleges szócséplés lenne:

18387042_1458550794205566_1790918019_n.png

Ki és hogyan jut tovább a kettő közül - vagy inkább ki nevet a végén Aberdeen-ben? (a táblázatért ezúton is tiszteletteljes köszönetemet fejezem ki Viking barátomnak)

De nézzük is tovább, milyen találkozók várnak ránk az est hátralévő részében. Igazából már egyik mérkőzésnek sincs nagyobb tétje...ja, de mégis! Az első helyen még lehet helycsere. Persze ehhez az kellene, hogy Peter Wright megnyerje a találkozóját, míg Michael van Gerwen elbukja a sajátját.

Snakebite ezúttal Raymond van Barneveld ellen gyarapíthatja tovább győzelmei sorát. Teheti mindezt úgy, hogy a hétvégén 6-0-ra oktatta a világelsőt a European Tour sindelfingeni fordulójának döntőjében, begyűjtve ezzel egy újabb értékes tornasikert. Wright nagyon jól játszik ebben az évben, így nem is csoda, hogy a végső PL-sikerért is harcban van. Zsinórban három győzelemmel a háta mögött érkezik az aktuális fordulóba, ahol a holland Nagypapa lesz az opponense, akinek viszont nem megy igazán jól a mostani PL. Egymás után négy alkalommal is kikapott, ezzel pedig már biztossá vált, hogy eddig tartott neki ez a sorozat. Egyedül a tisztes helytállás és a szép búcsú lebeghet szeme előtt ezen az estén.

Az alapszakaszban február 23-án találkoztak egymással, és egy barátságos döntetlenben ki is egyeztek egymással a felek. Valószínűleg a döntetlen ezen az estén is jó lehetne, bár Snakebite egy győzelemmel ismét megtréfálhatja a kopaszt. 

betway_premier_league_darts_rotterdam_h3cm_u5jj4dx.jpg

Egy dolog már biztos: ezen az estén örömjátékot láthatunk a képen látható két úriember mérkőzésén

Azt a kopaszt, aki ezen a hétvégén már megtapasztalta, hogy milyen a kígyóméreg. Erre az estére pedig nem más jutott neki ellenfélül, mint a kétszeres világbajnok (és hazai pályán játszó) Gary Anderson. MvG vezeti jelenleg a listát, és egy győzelemmel már biztos, hogy az élen zárna, ami pedig nem egy mellékes dolog a playoff szempontjából, elvégre az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal játszik az elődöntőben. Márpedig egy esetleges Taylor-siker és Anderson bukta esetében a felek jövő héten újra egymásnak feszülhetnek (1-4), míg fordított esetben is hasonló lenne a felállás (2-3). Szóval így is, úgy is, de biztos, hogy játszani fognak egymás ellen. Ja, és még ne feledkezzünk meg Chizzy-ről se...

Az alapszakaszban az első körben 6-6-os remi született kettejük mérkőzésén, ahol mind a ketten bőven 100 feletti átlagot értek el. Minden bizonnyal kiélezett mérkőzésre számíthatunk ezen az estén is, már csak azért is, mert Anderson Skócia szülötte...és milyen szép lenne hazai földön visszavágni azért az elveszített világbajnoki döntőért...

gary-anderson-michael-van-gerwen-sid-waddell-trophy-world-darts-championship_3383459_zpsc5d8rgah.jpg

Ezúttal ki lesz kettejük közül az erősebb???

Most pedig a kedves Olvasóra bízom, hogy tippeljen, ki lesz az a valaki, aki negyedikként jut a londoni döntőbe?

Itt pedig tippelhettek a második szakasz utolsó körének négy találkozójára:

2 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2212493415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2017.05.11. 10:36:51

OFF: a haggis birkabendő... de ettől még a többi stimmel! :-) És persze skót diadalokat várunk, minimum kettőt! :-)

adam_f 2017.05.11. 16:34:30

Köszi az észrevételt. Sajnos a skót konyhában annyira nem vagyok otthon... :-)
süti beállítások módosítása