9 Nyíl

A velünk élő dartstörténelem

2017. május 12. 09:27 - Dart Major

Bezzeg Nándor: 46!

Jeles napra virradtunk május 12. napján. És nem csak azért, mert ma indul útjára a gibraltári ET verseny. Az ok elég egyszerű: a nyolcszoros magyar bajnok, Austrian és Romanian Open győztes Bezzeg Nándor ma ünnepli 46. születésnapját! Ez alkalomból kicsit idézzük fel a kiváló sportember (és még kiválóbb ember) fantasztikus karrierjének néhány nevezetes pillanatát.

bezzeg_1.jpg

Ugye mindenki tudja, hogy a mi Nándink idáig az egyetlen olyan magyar játékos akinek sikerült kijutnia a PDC világbajnokságára. A 2009-es világbajnokságon Vincent van der Voort ellen léphetett színpadra és ezzel megírta a legszebb fejezetet a PDC magyar darts-cal "foglalkozó" nagykönyvébe.

De ez az időszak más okból is emlékezetes lehet. Nándi ezután elindulhatott a Pro Tour-on is, nevezetesen jó néhány Players Championship versenyen. A legnagyobb bravúrt a sorozat osztrák állomásán érte, amikor is a legjobb tizenhatba tudott kerülni. Ehhez meg kellett vernie Tadej Bozicsot, Hannes Schniert, Steve Hinet és Wes Newtont(!) is. Ezen kívül is akadt még bravúros eredménye Nándinak, például Hollandiában 6-2- arányban nyert James Wade ellen. De megmérkőzött még ekkortájt olyan kiválóságokkal mint Jamie Caven, Colin Osborne, Andy Smith, Mervyn King vagy éppen a BDO korábbi világbajnoka, Steve Beaton. Nem semmi névsor az biztos. Sokan már annak is örülnének ha egy légtérben lehetnének ezekkel a kiválóságokkal, nemhogy megmérkőzhessenek velük.

Nándi neve mellé azonban befér még pár történelmi siker. Két alkalommal ugyanis sikerült neki a World Cup of Dartson a legjobb tizenhat közé. Előbb 2015-ben Takács Gábor oldalán elverték a svédeket (a teljes PDC nagy ámulatára), majd jött egy igazi gigász a magyar válogatott útjába, nevezetesen a Gary Andersonnal és Peter Wrighttal felálló skót válogatott. Érdemes megnézni ezeket a mérkőzéseket:

A svédek elleni mérkőzés után jött egy csodálatos mérkőzés: Bezzeg Nándor a világbajnok Gary Anderson ellen. Nagy poént nem lövök le azzal, ha elárulom, hogy Nándi remekül játszva két leget is elcsípett a skótok legendás játékosával szemben:

2016-ban a történelem megismételte önmagát, vagyis a magyar válogatott (ezúttal Bezzeg Nándor - Kovács Patrik összetételben) ismét bejutott a legjobb tizenhat közé. Az "áldozat" a komplex nevekkel kiálló thai csapat volt, de gondot ők sem okoztak:

Ezt követően a brutálisan erős belga csapat jött a válogatottal szembe, Nándinak az ifjabbik Huybrechts fivér jutott ellenfélül. Szégyent ellene sem vallott, egy leget sikerült fognia a remek napot kifogó belga ellen is.

Ennyi szép eredmény és nagy siker után csak annyit tudok mondani: Isten éltessen Nándi, és gyarapítsd tovább sokáig ezt az eddig is szép eredménylistát

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9312500071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása