9 Nyíl

A Varázsló varázsol, a PL-sztárok meg szenvednek

2017. május 13. 23:53 - Denis Potvin

PDC European Tour 5. - Gibraltar Darts Trophy - második nap (esti összefoglaló)

A második nap estéjén már jöttek a sztárok is, mármint a Premier League-ben is közismert, a darts jelenleg legnagyobb emberei. Közülük kettő már csomagolhatott, és amikor ez a cikk megszületik, már lehet, hogy nem is tartózkodnak Gibraltáron. Aztán akadnak olyanok is, akiknek nagyon szurkolunk. Ilyen például Krzysztof Ratajski, vagy éppen Simon Whitlock, vagy a Vegső Jánost is European Touron legyőző Darren Johnson. Nézzük, hogyan végeztek a hétvégi legjelesebb torna második napján, a Gibraltár Darts Trophy-n.

10d30f58-977f-46ae-a262-5618e28fbb84_2017-gibraltar-darts-trophy-logo_full.jpg

Gerwin Price-Darren Johnson: 3-6

Elköszöntünk a lassú kezűtől, így már a tudósítóink is nyugodtabban nézhetik majd a meccseket. Darren Johnson, akinek annyi magyar vonatkozása van, hogy tavaly ő volt az, aki Végső Jánost is elintézte az European Tour főtábláján, igazából komoly eredményeket eddig nem ért el. Stabil játékával próbálkozik hétről-hétre, most a 79. a világranglistán

Price csak egyszer vezetett ellene, 5-3-ra pedig egy 130-as kiszállóval vezetett, saját kezdésével pedig befejezte a meccset.

price.jpg

Mensur Suljovic-Alan Tabern: 6-4

A másik slowhand viszont továbbment. Ráadásul emeljük azt is ki, hogy Suljovic 103,94-es átlaggal jutott tovább, nem kevesebb, mint 19 olyan köre volt, amikor száz felett dobott. Ez tényleg döntő volt, mert a másik oldalon csak hét ilyen volt. Suljovic először csak 3-2-nél vezetett. Onnantól kezdve viszont vitte a meccset, ötven százalékos kiszállókkal nyert.

suljovic_1.jpg

Dave Chisnall-Jonny Clayton: 6-4

Chizzy a Premier League kudarc után sem vállalta túl magát. De egy 86,46-os átlaggal is túl tudta élni a szombatot. A 42 éves walesi, Johnny Clayton, aki a világbajnokságon is részt vett 2-5-ről jött majdnem vissza, még jobb átlagot is dobált, mint nevesebb ellenfele, de nem tudta őt utolérni. 4-5-nél is majdnem 180-as hátrányból volt, és bár Chisnall ma nem dobálta tökéletesen a kiszállókat, ennyi előny neki is elég volt.

chisnall.jpg

Peter Wright-Krzysztof Ratajski: 6-3

Drukkolunk a lengyelnek, mert ha egyre jobb eredményeket ér el, akkor a világbajnoki selejtezőben már nem kell rá készülnünk, mármint a magyar dartsosoknak, amely az esélyeket is növelné egy újabb vb-szerepléshez. Most viszont a világ talán legjobb formában lévő játékosat kapta, de így is tudott három leget nyerni. Sőt, tudott 94-es átlagot dobálni. Ez azért óriási dolog. Wright 1-0-ra és4-2-re is vezetett, a vége pedig 6-3 lett.

James Wade-Dimitri Van den Bergh: 5-6

Egy nagy csata és nagy meglepetés. Még akkot is ha Wade ebben az évben nem tud maradandót alkotni. A vb-n a negyeddöntőig jutott el, ami ezért nem rossz eredmény. Kiesett a Premier League-ből. Hat UK Open selejtezőben indult el, egyszer jutott a döntőig.Ezeken kívül még volt három elődöntője. Most pedig a táncoslábú belga csúfolta meg. A belga 2-0-ra elment, Wade egyenlített, majd jött egy fordulópont, amikor Van den Bergh 80-ról csak 5-re tudta letenni magát, Wade pedig kihasználta és 65-ről kiszállt. 5-4-re vezetett és innen bukta el a meccset, Előbb 5-5 lett, majd Van den Bergh három gyönyörű dobással hagyta fent elég magason Wade-et, végül 28-ról behúzta.

Kim Huybrechts-James Wilson: 4-6

Ha valaki elhiszi, akkor igen is sikert érhet el. Egy angol játékos, James Wilson komolyan felkészült erre a meccsre, mert 6-4-re legyőzni egy PL-játékost, nem egyszerű dolog. Bár, azért tegyük hozzá, hogy Wilsonnak jó éve van. Az első Players Championship-en máris elődöntős volt, majd a nyolcadikon és a German Darts Mastersen is a legjobb négy közé jutott. Az idei Order of Meriten is a 35. helyen áll.

Ettől még Huybrechtsnek hoznia kellett volna a meccset. Még 2-2 után breakelt is, sőt 4-2-re is vezetett. Aztán négy leget nyert egymás után Wilson, egyszer 118-as kiszállóval, és így tovább is jutott.

huybrechts-wilson.jpg

Ian White-John Henderson: 6-3

White nagy kedvenc, csak valahogy azt a tudását ami neki van, nem tudja túllépni. Bravúr kell, hogy ő is odaérjen a legjobbak közé. A világrangsorban most a 13. helyen áll, ami önmagában is bravúrnak számít. Most pedig elég simán intézte el Hendersont. 3-1-re, majd 4-3-ra vezetett, ahonnan már gyakorlatilag ő irányította a meccset. 93,85-ös átlaga is kifejezetten jónak mondható. Ahogy kezdtük is, nem meglepetés a jó szereplése. Az idei tornákon nyolcszor jutott el a negyeddöntőkig, amelyekből kétszer kétszer elődöntős is volt.

Simon Whitlock-Steve Beaton: 6-1

A nap legsimább meccsét a Varázsló csinálta meg. 102,21-es átlagával leiskolázta a bajszos zsenit, a The Bronzed Adonis-t, alias Steve Beatont, aki 1996-ban BDO világbajnok lett és World Masters is nyert korábban. Persze Whitlock sem kispályás. Egy nagyon gyors számítást végezve, 2000 óta 60 nagyon fontos tornát nyert meg, arról meg nem is beszélve, hogy sok magyar dartsos kedvence.

Nos, Whitlock nem adott esélyt Beatonnak. A 3-0-t egy 164-es kiszállóval érte el, Beaton 4-1-nél nyerte az első, és egyetlen legét. Aztán Beatonnak volt kiszállója, de Whitlock dobta meg végül a tökéletest és megint továbbjutott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr10012503781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása