9 Nyíl

Gyűlik a bombaerős mezőny a Grand Slam of Darts-ra

2017. június 07. 08:45 - Denis Potvin

Gyűlnek a nagy nevek az idén november 11 és 19. között rendezendő Grand Slam of Darts-ra. Ez az a kiváló verseny, amikor a BDO legjobbjai is odakerülnek és összemérhetik tudásukat a legjobbakkal. Az a fantasztikus ebben a sorozatban, hogy ide nem elsősorban az általános ranglista-helyezések alapján, hanem az évközi tornákon elért eredményekkel lehet bekerülni. Csoportmeccsek vannak, utána pedig egyenes kiesés. Az biztos, hogy a nemrégen véget ért BDO World Trophy-n első helyet elért ausztrál, Peter Machin debütánsként lehet ott ezen a versenyen.

dbookf2waaa8hs.jpg

Mielőtt a BDO-sokkal foglalkozunk, kicsit elevenítsük fel, hogyan is lehet ide kvalifikálni. Vannak a PDC által rendezett tornák, kezdve a világbajnokságtól, a Premier League-en és az egyéb nagy tornákon át éppen a most véget ért World Cup of Darts-ig. Az ezeken elért eredmények alapján tíz játékos lehet ott a Grand Slam-en.

Nézzük a résztvevőket és a kvalifikáló eredményüket: Michael van Gerwen (2017-es PDC-világbajnokság-1.), Corey Cadby (2016-os junior-vb), Peter Wright (UK Open-1.), Raymond van Barneveld (World Cup of Darts-1.), Gary Anderson (2017-es PDC-világbajnokság-2.), James Wade (Grand Slam-2.), Berry van Peer (2017-es junior-vb-2.), Gerwyn Price (UK Open-2.), Dave Chisnall (2016-os Players Championship-2), Mark Webster (World Cup of Darts-2.)

Vannak olyan tornák, amelyet ha fentiek közül valaki más nyer meg, akkor ott lehet, felsoroljuk ezt is: World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, World Series of Darts Final, Champions League of Darts, és ezen tornák döntősei. Tehát a lényeg, ki az, aki nincs a felsoroltak között és ki az, aki több tornát nyer.

A PDC European Tour-ról és a Players Championship-ről is ki lehet jutni. Itt ugyanaz a kritérium, vagyis minél többet nyerni és nem szerepelni a fentebbi versenyek továbbjutói között. Előbbiről kettő, utóbbiról négyen lehetnek majd ott a tornán. A European Tour-ról Michael Smith már biztos résztvevő.

A PDC-sek létszámát majd októberben egészítik ki. A korábbiakról maradók még nyolc helyért harcolhatnak.

A legjobb 32 pedig a BDO-sokkal egészül ki: Peter Machin mellett a világbajnok Glen Durrant, a vb-második Danny Noppert már biztos induló. Mellettük a BDO-világranglista 2017. szeptember 30-i állása szerinti legjobb öt próbálhatja ki magát majd a wolverhamptoni Civic Hall-ban.

Azt se felejtsük el, hogy az egyik legmagasabb pénzdíj a Grand Slam-en van, Összesen 450 ezer font kerül kiosztásra, a győztes 110 ezret vihet haza. Ennél többet csak a világbajnok, a Premier League-, és a World Matchplay-győztes vihet haza. Legutóbb a döntőt Michael van Gerwen játszotta James Wade ellen és a holland 16-8-ra nyert.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5812568791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása