9 Nyíl

Tömeges meglepetések napja

2017. június 09. 23:36 - Dart Major

European Darts Matchplay - első nap (összefoglaló)

Némi kis szünet után folytatódik a European Tour, ezúttal Hamburg ad otthont az aktuális körnek és látja vendégül a mezőnyt. Az első nap úgy alakult, ahogy az már lenni szokott. Vagyis újfent akadtak papírforma győzelmek és vaskos meglepetések is. Nézzük meg mi is történt ma.
edm.jpg

Peter Hudson - Brendan Dolan: 6-1

Az első meccs rögtön vaskos meglepit okozott. Peter Hudson az első három leget elvitte, a másodikat ráadásul 161-ről a tizenkettedik nyíllal lezárva. Dolan a negyedik legben szintén dobott egy tizenkét nyilast, de ennél több nem jutott neki, köszönhetően gyenge kiszállóinak. Hudson ezzel szemben bravúrosan kiszállózott, hétből hatot bedobott, így megérdemelten nyerte meg a meccset.


ud.jpg

Richard North - Mickey Mansell: 6-1

A délután második mérkőzése is egyoldalú lett, és sokban hasonlított az előző összecsapáshoz. Nevezetesen itt is döntő faktor volt a kiszállózás. Mansell még a 15%-ot sem érte el így pedig megérdemelten szenvedett kiütéses vereséget. Pedig ha jobban figyelt volna akkor 2-1-nél nem szalasztja ez az egyenlítést és akkor a mérkőzésnek egészen más kimenetele is születhetett volna. Sőt az utolsó két legben is bőven volt sansza kiszállni, de ez sem jött össze. Így pedig a kevesebbet hibázó North ment tovább.


nort.jpg

Krysztof Ratajszki - Justin Pipe: 4-6

Ha az aktuális világranglistát nézzük akkor nem meglepő az eredmény, viszont ha az aktuális formát szemléljük akkor ez sem papírforma végeredmény. 3-3-as állásig elmentek úgy a felek, hogy mindenki szépen hozta a saját kezdését. Pipe két öt körös játék után szállított egy tizenkét nyilast, szóval kiváló formában dobott. Az első és legfontosabb break a nyolcadik legben jött Pipe jóvoltából, mégpedig egy 108-as kiszállóval megspékelve. Ettől ugyan a lengyel kissé magához tért és vissza is breakelt egy négy körössel. A tizedik legben viszont 16-ről három nyíllal sem bírt kiszállni Pipe pedig ezt megbüntette. Remek meccs volt, mind a ketten 95 pont felett zártak.


pip.jpg

Andy Hamilton - Martin Schindler: 6-5

Noha komoly múlttal rendelkezik Hamilton a darts világában, mégsem mondtam volna, hogy Ő a meccs esélyese. Ennek megfelelően el is bukta az első leget első pályáról, de nem tört össze és vissza is vette az elbukott leget. A breakcsata a negyedik legben ért véget, amikor is a fiatal német tizenöt nyílból megnyerte a saját játékát. Két leges előny nem rossz egy hat nyertig tartó partiban és ezt Schindler 5-3-ig meg is őrizte. Persze ehhez kellet Hamilton is aki elég rendesen elnézte a dupla mezőket. (Ebben azért a német is partnere volt). Hogy mennyire partner volt azt jelzi, hogy "The Hammer" azután mentett 5-5-re, hogy a német elszúrta 84-es kiszállót. A vége pedig ezután nem meglepő módon Hamiltoné lett aki kihasználva ellenfele "megzuhanását" behúzta az utolsó leget. Érdekes, izgalmas meccs volt.


hamsch.jpg

Lee Bryant - James Wilson: 4-6

Itt is elég közel volt a meglepetés, mivel Bryant az első két leget megnyerte (az elsőt egy öt körössel, a második meg egy 108-as befejezéssel), ezzel pedig a frászt hozta Wilson bácsira. Olyannyira megrettent a rutinos róka, hogy ki is egyenlített a saját sikerétől megzavarodott Bryant ellen. Az ötödik legtől a nyolcadikig aztán komoly taktikai csata zajlott, a saját kezdését megnyomta a két játékos (hat körösnél rosszabbat nem dobtak) így pedig 4-4-el fordultak a finisre. Bryant előtt volt lehetőség, hogy 5-4-re menjen, de a 87 megoldhatatlan volt számára. Wilson pedig ettől lendületbe jött és tizenhárom nyíl után már a meccsért dobott de elnézte. Szerencséjére 102 sok volt ellenfelének így ha nehezen is, de James Wilson tovább tudott menni.


wils.jpg

Marko Kantele - Antonio Alcinas: 6-5

Újabb fejezetet láthattunk a "Hogyan verjük meg saját magunkat egy dartsmérkőzésen" című folytatásos teleregényből. A derék spanyol versenyzőnek sikerült 3-0-ás előnyt összeszedni, amit aztán igen kiváló módon le is adott. Sem 84-ről, sem 35-ről, sem 25-ről nem bírt kiszállni a legek végén így Kantele 4-3-as előnyével ért végen a hetedik leg. De Alcinas tudott fordítani és 5-4-re át is vette a vezetést. A tizedik legben pedig a fent említett teleregény egyik legnagyobb buktáját követte el: 4 azaz négy meccsnyilat dobott el hiába. A finn pedig nevetett a markába és megnyerte a meccset. Tanulságos volt.


kaal.jpg

Mike De Decker - Max Hopp: 6-2

Arról, hogy mégse vigye el Alcinas a délután lúzere címet a németek kiválósága Max Hopp gondoskodott. Az első leget 170-es kiszállóval, tizenkét nyilassal hozta a német, majd a másodikat is 100 feletti outtal vágta ki, és ment el 2-0-ra. Ezután jött el a teljes homály a németnél. Vagy az egekben ragadt mint a harmadik legben (ezt egyébként tizenhárom nyíllal hozta De Decker) vagy elszórt kilenc(!!!) nyilat duplára, mint a harmadikban, de az ötödikben a három tripla nélküli köre is árulkodott a szétcsúszásról. A hetedik legben aztán a szétcsúszott német kapott ajándék egy brutális tizenkét nyilast 112-es befejezéssel a jó Miketól, és ez végképp a padlóra küldte. A záró legben hat nyilat szórt el kiszállóra így sima vereség lett a vége. 16-ból két megdobott kiszálló ilyen szinten kritikán aluli, és ezt már Hopp is megtanulta.


demh.jpg

Andy Jenkins - Jimmy Hendriks: 4-6

Régi idők nagy tanúja Andy Jenkins is, neki azonban sok nem jutott ezen a délutánon. Az első két leget mindenki behúzta előről, a fiatal Hendriks viszont tudott csinálni egy tizennégy nyilas breaket a harmadik legben, ami után első pályáról is megdobta ugyanezt. Erre a teljesítményre még rápakolt egy tizenhárom nyilast hátsó pályáról és ez a 4-1-es előny döntőnek bizonyulhatott volna. Csakhogy az öreg Andy nem így gondolta és a sorozatos holland hibákat kihasználva kiegyenlített. Ez önmagában szép és megsüvegelendő teljesítmény amitől sokan összeesnének, csak Jimmy nem így gondolta. Összerakta magát és újra leszállított egy tizennégy nyilast hátulról. A döntő legben pedig megint jött tőle egy öt körös így komoly csata után lépett tovább a fiatal holland.


ajjh.jpg

Chris Quantock - Nathan Aspinall: 3-6

A fiatal generáció összecsapásával indult el az esti program és Nathan Aspinall taktikus játékáról emlékezetes maradhat az összecsapás. Az első legben ipari mennyiségű nyilat hajigáltak el a felek a duplára, csak a nyolcadik körben tudta Aspinall a maga javára billenteni a leget. A mérkőzést pedig a negyedik leg után döntötte el, miután egy break után produkált egy szép tizenhárom nyilas játékot és ezzel 4-1-re ellépett. A különbséget pedig a saját játékaira való fókuszálással megtartotta így megérdemelten jutott tovább.


asp_1.jpg

Darren Webster - Dirk van Duijvenbode: 3-6

Nem ez volt az a mérkőzés amikor a "Demolition Man" rászolgált volna becenevére. Webster ugyan bekezdett egy 110-es kiszállóval, utána viszont elbukott két leget is. Egyenlíteni még sikerült hátsó pályáról egy öt körössel, de aztán megint elvesztett két leget zsinórban, köszönhetően sok tripla nélküli körének. A hollandnak igazából nem is kellett extrát nyújtania az előnyhöz. Még egyszer visszajött a meccsbe az angol játékos, de nyolcadik legben 122-ről kiszállt a holland és ezzel megint két leges előnyre tett szert. Websternek ugyan volt sansza zárkózni, de 60 pontról hat nyílból sem tudott kiszállni így pedig van Duijvenbode jutott tovább.


duij.jpg

John Henderson - Mike Holz: 6-4

Big John igen komoly melóra kényszerült ezen a mérkőzésen de ezt csak magának köszönheti. Illetve megköszönheti ellenfelének is. Történt ugyanis, hogy öt leg után meglepetésre Holz vezetett 4-1-re. Kétszer is megdobta a kötelező öt körös játékot, míg Henderson csak kereste önmagát. 4-1-ről rutinos játékosok általában behúzzák a meccset, Holz azonban megijedt a nagy sansztól. 26-ot, 31-et, 40-et, 45-öt, 60-at dobált számolatlanul, a mérkőzés hátralévő részében kiszállóig sem ért le. Ezzel szemben a skót dobálta a tömeget istenesen, tizenöt, tizenhárom, tizenkét nyilas játékokat produkált így maximálisan kiérdemelte, hogy ott legyen a folytatáson.

hen-holz.jpg
Peter Jacques - Chris Dobey: 6-5

A meglepetések sora folytatódott. Peter Jacques idén már játszott Players Championship döntőt, de ettől még Dobey volt a mérkőzés toronymagas esélyese. Nem indult fényesen a meccs, Jacques tizenhat nyilasa még úgy elment, de a második legben Dobey huszonnégy nyilasa már igencsak gázos volt. Nem nagyon ment neki később sem, a negyedik leg után 3-1 volt az állás az idősebb játékos javára. Az ifjú Chris próbált rákapcsolni, dobott egy tizennégy nyilast, de kapott is válaszként egy tizenötöst. Úgy nézett ki, hogy úszik a hajó, de sikerült megint eggyel feljebb lépni és  5-4-re megfordította a meccset. Győzni azonban nem sikerült neki hiába volt a tizedik legben hat nyila eldönteni a meccset. És ahogy az lenni szokott az ellenfél ennyi hibát megbüntet, a döntő leget a nyolcadik körben Peter Jacques döntötte el a maga javára.

jac-dob.jpg

Kenny Neyens - Stephen Bunting: 3-6

Peter Griffin azaz Bunting nem akart semmit sem a véletlenre bízni ezen az estén. Finoman szólva: durván nekiment Neyensnek. Az első öt leget simán elvitte, Neyens csak elvétve dobhatott egyáltalán kiszállóra. 5-0 után Bunting kicsit kiengedett, ellenfele behúzott három leget, de így csak azt mondhatja el, hogy nem kapott nagy zakót.
Ibun.jpg
Vincent van der Voort - Adrien Lewis: 6-4
A nap talán legnagyobb meglepetése született meg. Vincent háta ugye beteg és ezért nincs mostanában nagy formában. Ennek ellenére letarolta Lewist és az első öt leget elvitte. Dobott tizenkét nyilast is, de kellett ehhez Lewis sok elrontott kiszállója is. Jackpot azonban megpróbálta a lehetetlent és sikerült 5-4-re felzárkóznia. Sőt eljutott nyolc tökéletes nyílig is, de a D12 nem jött. A végén a holland tizenhárom nyíllal eldöntötte a meccset, de csak egy hajszálon múlt, hogy nem 5-5 lett. Parádés meccs volt.

vvd_1.jpg

Erik Tautfest - John Michael: 5-6

5-2-es előnyről kikapni egy hat nyertig menő meccsen nem kis bravúr. Úgy meg főleg komoly teljesítmény, hogy az ellenfél még a 85-ös átlagot sem éri el, és 25% alatt maradt a kiszállózása. No comment...

mic.jpg

Kyle Anderson - Christian Kist: 6-5

Szoros és kiegyenlített küzdelem volt. 4-4-ig minden ment a maga nyugodt módján. Mindenki megoldotta az első pályát. Kist dobott egy szép 142-es kiszállót, Anderson pedig egy tizenegy nyilas leget hozott össze. Az első breaket Kist hozta össze a kilencedik legben és ezzel közel került a győzelemhez. De a tizedik legben a 92-es kiszálló volt sok neki, az utolsóban pedig 116-hoz csak a D20 kellett volna. De a volna nem játszik, Kist hibáit Anderson büntette és így ő ment tovább.

ande.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912582065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása