9 Nyíl

Peter Wrightot most egy spanyol csapta ki

2017. június 11. 18:31 - Denis Potvin

European Darts Matchplay - harmadik nap (délutáni program)

Nincs szerencséje mostanában Peter Wrightnak. Az osztrák versenyen a 32 között, a European Matchplayen a tizenhatban, a World Cup of Darts-on pedig az első körben esett ki. Talán ez a frusztrációt vitte tovább Hamburgba, hogy s European Darts Matchplayen nem jutott a legjobb nyolcba. Voltak még nagy csaták, Mensur Suljovic, Dave Chisnall volt a délután nyerőembere, Peter Hudson pedig - mindenki nagy meglepetésére - a negyeddöntőbe jutott, de jön neki majd a világelső Michael van Gerwen.

edm.jpg

dccuhdixyaai18w.jpg

Mensur Suljovic 6-5 Daryl Gurney

Egy remek meccsel kezdődött a délutáni program. Nem feltétlen a színvonal, hanem inkább a fordulópontok miatt. Ilyen volt Suljovic 1-0-s vezetése után Gurney zseniális, 164-es kiszállója (T19, T19, Bull). Suljovic is magabiztosan dobálta az outokat, sőt, az osztrák is odavágott egy 161-eset az északírnek. 5-3-ra is vezetett, amikor Gurney felállt, és hátsó pályáról, majd saját kezdéssel egyenlíteni tudott. A döntő leget viszont nem bírta jobban idegekkel, az osztrák a végén pedig egy D20-szal kiszállva nyerte a találkozót.

suljovic-gurney.jpg

Dave Chisnall 6-5 Ian White

Chisnall magának tette nehézzé ezt a meccset. Úgyis tudott leget bukni, hogy két kör után 187-re tette le magát, és ugyan neki is volt egy 124-es kiszállója, az átlagban azért White alatt maradt. 2-2 után viszont csak nála volt az előny, dobott három 180-ast, a döntő szettben majdnem százas előnye volt és a végén 68-ről kiszállva be is fejezte a meccset.

chisnall-white.jpg

Stephen Bunting 6-3 Kyle Anderson

Bunting már az elején bekezdett, és ez a teljesítmény meg is határozta a meccsét. 103,05-ös átlaga a nap legjobbja volt. Hétszer dobott három tökéletes nyilat. 1-2-ről fordított, 146-os kiszállója is volt, tényleg zseniálisan dobált, bár Anderson sem bénázott, csak most nem jött össze neki. 3-2-es Bunting vezetésnél volt egy pont, amikor Buntingnak 12-ről négy nyíl kellett a kiszállóhoz, de volt annyi előnye, hogy megtartsa. Amúgy érdekességként elmondható, hogy majdnem minden győztes legben óriási előnyben volt, a kiszállók meg 54 százalékosan jöttek. Ráadásul Bunting egy kilencnyilas közelébe is került. Megvolt az első két 180-as, majd a T20 és a T19 is, de aztán D12 helyett, csak egy sima jött. Utána viszont a 12-ről csak a negyedik nyíllal sikerült kiszállnia.

bunting-anderson.jpg

Cristo Reyes 6-5 Peter Wright

Jött a nap meglepetése. Peter Wright nem bírt a spanyollal, aki a délután legjobb teljesítményét nyújtotta. 103,24-es átlagnál csak a világelső Gerwen produkált többet, már-már embertelent, de erről majd később. Szóval Reyes még akkor sem keseredett el, amikor 33-ról nem tudta befejezni és a skót már 3-1-re vezetett. Remekül dobált, és ami ennél is fontosabb volt, jól dobta a kiszállókat is, így 4-3-ra fordított. Wright érezte, hogy ennél több kell és 5-4-re mentette magát, de Reyes erre egy négykörössel válaszolta 91-ről hibázó Wright-nak, főleg úgy, hogy 25-ről a harmadik nyíllal ugyan, de megdobta a kiszállót.

wright-reyes.jpg

Michael Smith 6-2 Andy Hamilton

Smith nagyon könnyen intézte el Hamiltont, aki még az első leget megnyerte. Onnan Smith-é volt a meccs, öt leget nyert egymás után, bravúros játékkal, és tizenegy darab száz feletti dobással. A végén jelentős előnnyel nyerte a meccset, valamint száz feletti átlagig jutott.  

hamilton-smith.jpg

Joe Cullen 6-4 Vincent van der Voort

A folyamatos hátfájással küszködő holland nehezen indult be. Főleg úgy, hogy Cullen a negyedik legben egy 100, 180, 140-es sorozat után 81-ről szállt ki, mégpedig csodálatosan. Van der Voort egy 111-es körrel válaszolt, majd egyenlített, sőt a vezetést is átvette. Ekkor úgy tűnt, hogy itt van Cullen vége, de a fiatalember nem adta fel. Egyenlített, majd a vezetést is átvette. Az utolsó szettben volt már 140 pontos előnye is, amelyet van der Voort egy 180-assal tüntett el, de a D5 végül Cullen győzelmét jelentette.

voort-culen.jpg

Peter Hudson 6-3 Alan Norris

Arra is kevesen számítottak, hogy Peter Hudson Alan Norris-on is túllép. Brendan Dolan és Kim Huybrechts után Norrist kiejtette. Pedig Chuck vezetett, aztán Hudson úgy tudott egyenlíteni, hogy Norris elszúrta a kiszállót. Aztán ezt visszakapta, mert Hudson 39-ről, majd 8-ről sem tudta befejezni. Talán a meccs legfontosabb momentumai is a kiszállók voltak, hiszen a 80-as átlagok sem voltak éppen világbajnoki szintűek, és a két kiszállózás sem érte el a 30 százalékot, ám ebből is Hudsoné volt a jobb, 26,09 %-ban.

hudson-norris.jpg

Michael van Gerwen 6-3 Mervyn King

Nincs menekvés, Gerwen szépen bedarálta Mervyn King-et. A holland világbajnok nagy csatában, de végül csak legyőzte a Királyt. Bővebb információk helyett azt javasoljuk, nézze mindenki meg a meccset. Ha tudjuk, pótolni fogjuk a hiányosságot.

Este héttől pedig következnek a negyeddöntők, ebben a párosításban:

Mensur Suljovic - Dave Chisnall

Stephen Bunting - Cristo Reyes

Michael Smith - Joe Cullen

Peter Hudson - Michael van Gerwen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2912585967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása