9 Nyíl

A világsztárok a szomszédba jönnek

2017. június 19. 11:00 - Denis Potvin

European Tour 7.: Austrian Darts Open (beharangozó Géczy Mátyás tollából)

A PDC European Tour következő, azaz a hetedik állomása az Austrian Darts Open, melyet a Bécsi melletti Schwechatban, a Multiversumban fognak megrendezni péntektől vasárnapig, június 23-25. között. Ritkán forduló elő, hogy ilyen közel rendeznek hozzánk, ilyen nagy jelentőségű versenyt, így aztán mi is egy kicsit kiemelten foglalkozunk ezzel az eseménnyel. Néhány órás kocsikázás után a magyar drukkerek is eljuthatnak a helyszínre, hogy világsztárokat lássanak, amelyről a cikk végén olvashattok. Ezzel a cikkel mutatkozik be új szerzőnk, fogadjátok őt szeretettel.

austrian-darts-open-2017.png

 

phil-taylor-2016-austrian-darts-trophy-pdc_5l9qfa3ok3691ej9ilcea7grv.png

Tavaly még ők döntőztek - sajna ebben az évben Phil Taylor már biztos nem fogja megvédeni címét

A tornára már megtörténtek a kvalifikációk, melyek a következőképp alakultak: a brit kvalifikáció május 19-én Milton Keynesben, az MK Arenában került megrendezésre. Összesen 85 játékos indult el, hogy bejusson a European Tour schwechati állomására. Szokásos módon a brit kvalifikációról 18 játékos kerülhetett be. Részt vesz az eseményen Adrian Lewis, aki Devon Petersen elleni 6-5-ös győzelmével vívta ki a részvételt. Ott lesz Jamie Lewis is, aki 6-3-ra verte Stuart Kellett-et.

Kiharcolta a részvételt Micheal Barnard ellen Wayne Jones is (6-4). Idei formáját tekintve talán nem nagy meglepetés, hogy Robert Thornton kikapott az utolsó körben 6-3-ra David Pallett-től, így az ifjú angolt láthatjuk a hétvégén. James Wilson új nyilaival és gyártójával (Bull's) egyre jobb formában van, Adam Huntot verte, így vele is találkozhatnak azok, akik utaznak majd Schwechatba. Rob Cross sima 6-0-val dobta be magát Ausztriába Paul Harvey ellen. Chris Dobey újra megmutathatja tudását egy ET állomáson, a fiatal tehetség szoros mérkőzésen, 6-5 arányban győzte le Jim Walker-t. Nem lesz ott Darren Johnson, 6-5-re kapott ki Lee Bryant-től az utolsó körben, így Bryant lesz ott Ausztriában. Andy Jenkins 6-2-re verte Robbie Greent (kisebb meglepetés), így ő is utazhat.

A „gyorstüzelő” Ricky Evans kikapott Justin Pipe-tól, akire ugyanez a jelző nem mondható el, de mindettől függetlenül ő lesz ott Schwechatban (6-2). Annak ellenére, hogy Mark Webster egyre jobb formában van és úgy néz ki dartitisét is le tudta küzdeni (vagy kevesebb látszik belőle, mint tavaly) most nem lesz ott a hetedik állomáson, mert Adrian Gray ellen csak 2 leget tudott nyerni. Jonny Clayton 6-2-es győzelmet aratott Mick Todd felett, ezzel ő is felkerült a 18-as listára. John Henderson a brazil Diogo Portelát tudta megverni 6-1-re. Tony Newell Callum Loose ellen tudta megszerezni kvalifikációját (6-3). Chris Quantock-ot egyre több helyen láthatjuk hétről-hétre, nos aki szereti a játékát az örülhet, mert ezen a hétvégén is szerepelni fog (Matthew Dennant-ot sikerült legyőznie 6-2-re).

Andrew Gilding élt már meg szebb napokat is, ez a kvalifikáció sem jött össze neki, 6-3-ra kapott ki Paul Rowley-tól. Ritchie Edhouse szoros mérkőzésen (6-5) tudott felülkerekedni James Richardson-on. Az utolsó név erről a listáról Jamie Bain, aki 6-5-re verte meg Brain Woods-ot. Tehát a 18 játékos, akiknek sikerült a kvalifikáció: Adrian Lewis, Jamie Lewis, Wayne Jones, David Pallett, James Wilson, Rob Cross, Chris Dobey, Lee Bryant, Andy Jenkins, Justin Pipe, Adrian Gray, Jonny Clayton, John Henderson, Tony Newell, Chris Quantock, Paul Rowley, Ritchie Edhouse és Jamie Bain.

A 18 játékos mellett természetesen a 16 kiemelt is részt vesz a tornán, akiket most kiemelésük szerinti sorrendben sorolunk fel: Michael van Gerwen, Peter Wright, Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Benito van de Pas, Jelle Klaasen, Kim Huybrechts, Alan Norris, Ian White, Joe Cullen, Michael Smith, Daryl Gurney, Cristo Reyes, Mervyn King, Stephen Bunting és Steve West.

A kelet-európai kvalifikációt a verseny előtti napon 22-én rendezik meg, csütörtökön 19:30-tól a schwechati Multiversumban. Nevezni itt lehet rá. Szintén ugyanezen napon rendezik meg a leverkuseni European Darts Open-re is a kelet-európai selejtezőt, azt viszont már 21:30-tól. Tehát magyar legények, hajrá, nehogy már minden versenyre Ratajszki jusson ki

csm_mensur_suljovic_3b819fa712.jpg

Vajon Mensur mire lesz képes ebben az évben a hazai közönség előtt? Majd hétvégén kiderül ez is.

8 darab nyugat/dél-európai kvalifikációt rendeztek, a győztesek kivívták a részvételt a European Tour hetedik versenyén. Az első ilyen versenyt Vincent van der Voort (holland) nyerte, a másodikat Christian Kist (holland), a harmadikat Vincent van der Meer (holland), a negyediket Martin Schindler (német), az ötödiket Dirk van Duijvenbode (holland), a hatodikat Ronny Huybrechts (belga), a hetediket René Eidams (német), az utolsót pedig Dimitri Van den Bergh (belga) nyerte.

Az északi/balti kvalifikáció győztese, aki ezzel megszerezte a lehetőséget arra, hogy megmérkőzhessen Ausztriában, az nem más, mint a sokak által már ismert finn, Kim Viljanen.

A rendező nemzet által (ebben az esetben az osztrákok) rendezett kvalifikációt szintén június 22-én, csütörtökön fogják megrendezni, így erről sajnos információnk még nincsen. Innen négy játékos fog feljutni a színpadra 23-án.

Annak ellenére, hogy a teljes 48 fős mezőny még nem alakult ki, már most látható, hogy az ausztriai állomáson sem lesz gond a mérkőzések színvonalával. Mivel a nézők nem fognak unatkozni a színvonal miatt, így elvárható a jó hangulat Schwechatban, ráadásul reményeink szerint viszonylag sok magyar szurkoló is kiutazik, akik tesznek arról, hogy tényleg megfelelő hangulat uralkodjon a Multiversumban. Nem utolsó sorban szeretnénk megemlíteni, hogy nem csak magyar nézők, hanem magyar segítők is lesznek a verseny helyszínén, ugyanis a PDC Hungarian Fan Club tagjai részt vesznek a verseny lebonyolításában. Aki jegyet szeretne vásárolni, igyekeznie kell, már sok több eseményre elfogytak a belépők, de néhány szerencsés még odaérhet. Itt lehet jegyet venni és itt is.

A 2016-os versenyt Phil Taylor nyerte, őt most nem láthatja a nagyérdemű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5712605269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása