9 Nyíl

A hátsó pálya hatalma

2017. június 24. 17:48 - Dart Major

European Tour 7.: Austrian Darts Open - második nap (délutáni program)

Újra szombat, újra European Tour. Mai napon már a legnagyobbak is tábla elé léptek, tehát a színvonal emelkedése várható volt. Ahogyan megint benne volt a pakliban, hogy akadnak majd komoly meglepetések is. Nézzük meg mit hozott a második nap első etapja.
pdc_eu_logos2017_ado-350x197.png

Steve West - Vincent van der Meer 4-6

Rögtön egy komoly meglepivel kezdődött a nap. Némileg nyögvenyelősen indult a meccs, hiszen a sokadik nyíllal tudták csak befejezni az aktuális legeket a felek. Ja, és tették ezt hátsó pályáról. 1-1 után a holland előkapott egy mesteri ötkörös játékot (a mesteri jelzőt a 112-es kiszállóra értem). A kétleges előnyhöz is volt nyila a negyedik körben, de elszalasztotta, cserébe viszont bevert egy újabb öt köröst, és megjött a korábban elrontott brék is, és meglett a kétjátékos előny. Ez megzavarta a rutinos angolt aki már minusz háromban volt a hetedik kör után. Ebből csak faragnia sikerült de a vereséget nem tudta elkerülni. Van der Meer tehát - némi meglepetésre - ott lesz a holnapi folytatáson.
vdmeer.jpg

Cristo Reyes - Rene Eidams 6-5

Hát nem ez volt a nap legsimább és legkönnyebb meccse, annyi biztos. Az első négy legben például senki sem tudta behúzni a saját kezdését, Eidams ráadásul egy tizenegy nyilas játékot is bemutatott. Reyes volt az első, akinek sikerült megnyerni saját kezdését, amit még értékesebbé tett egy újabb brékkel. Itt némileg meg lett fogva a német, ugyanis hiába szenvedett Cristo a hetedik legben a kiszállókkal, nem jött össze a németnek a parti. 5-2 után némileg váratlanul megfordult a kocka. Eidams zsinórban két tizenhárom nyilas körrel szépített, majd egy újabb ötkörössel ki is egyenlített. A spanyol konkrétan kiszállóig is csak egyszer ért le. A döntő legben a spanyolok ásza megrázta magát és egy tizenhárom nyilas körrel zárta le az amúgy jó kis meccset.
reyes.jpg

Michael Smith - Chris Quantock 6-2

Mi történik akkor, ha az ember még a 80-as átlagot sem éri el Michael Smith ellen? Egy szép nagy zakó lesz belőle. Csak azért nem lett nullázás ezen a meccsen, mert Bully Boy kiszállómutatója nem volt éppen az egekben. De ettől eltekintve teljesen egyoldalú meccs volt. Smith bevágott egy tizenegy nyilas játékot is, illetve ötször dobott maximumot. Szóval, tükörsima volt...
smith_1.jpg

Mervyn King - Zoran Lerchbacher 6-2

A Király ellopta a show-t, így summáznám röviden a mérkőzést. A jó öreg Mervyn öt leget is a PDC szinten elvárható öt körből megoldott, a hatodikhoz pedig csak tizenegy nyíl kellett neki. Mellé még egy kiváló, 110-es checkout is érkezett a sportág egy rutinos harcosától. Lerchbacher próbálkozott becsülettel, 2-0 után a szépítés sikerült neki, de után esélyt nem sokat kapott. Viszont az osztrák 91 pontos átlaga és háromból két megdobott kiszállója sem csúnya.
king_1.jpg

Alan Norris - Jamie Bain 4-6

Volt ma valami a levegőben, már ami a hátsó pályáról nyert legeket illeti. Norris és Bain meccsén az első öt leg dőlt el a hátsó pályán játszó játékos javára. Az első két játék jól indult, mind a ketten tizenöt nyílból dobták ki magukat, majd következett két, rontott duplákkal tarkított leg. 2-2 után Norris megint brékelni tudott majd behúzta a saját kezdését is egy tíznyilas játékkal. Közel volt a derék Chuck a tökéletes leghez is, hét triplát dobott zsinórban. 4-2 után viszont Norrisnál eltört valami. Bain tizenegy nyilas hetedik legje még nem jelentett volna nagy gondot neki, de utána kivétel nélkül magas kiszállókon ragadt, amiket nem bírt behúzni. A kilencedik leg után már a skót vezetett 5-4-re, amikor Norris ismét sanszot kapott a meccsben maradásra. Nevezetesen 70-ről majd 20-ről kellett volna kiszállnia de minden lehetőséget kihagyott, Bain pedig ezt szigorúan büntette. Tanulság: ha az ellenfél lehetőséget ad, ki kell használni. Közhely, de igaz.
bain_1.jpg

Benito van de Pas - John Henderson 6-3

Big Ben szereti a kihívásokat. A mostanában nem túl jó formában lévő holland gyorsan 2-0-ás hátrányba került, mivel Big John elcsente surranó pályáról az első leget, majd dobott előröl egy tizenöt nyilast. Érezte a holland, hogy fel kellene ébrednie, és ennek fényében ki is egyenlített. Tegyük hozzá gyorsan: csak Hendersonon múlt, hogy nem lett 3-0. Ehelyett 2-2 majd 3-3 lett. A következő két legben a nagyra nőtt holland dobott két ötköröst, amikkel meg is ágyazott későbbi sikerének. A skót verheti a fejét a falba, mert hiába volt öt ponttal jobb átlaga, tízből csak három duplát oldott meg. Ez pedig a nem túl jól muzsikáló van de Pas ellen is kevés.
vdp.jpg

Daryl Gurney - Jonny Clayton 6-2

Ahogy az lenni szokott a mai napon, két brékkel indult a meccs. Bár a hetedik és hatodik körben megoldott játékok nem voltak túl magas színvonalúak. Sőt a harmadik brék is megvolt, Gurney ugyanis bevágott egy remek tizenegy nyilast majd behúzta a saját játékát is, tizennégy nyílból. Clayton nem adta meg magát egy tizenhárom nyilassal replikázott, de az egyenlítéshez nem került közel mivel beragadt a hatodik legben. Innentől pedig nem tudott a walesi mit tenni, a győzelem Gurneyé lett, teljesen megérdemelten.
gurn_2.jpg

Stephen Bunting - Chris Dobey: 0-6

Sok mindenre számítottam, de erre azért nem. Stephen Bunting legutóbbi ET jó formája úgy látszik, csak a véletlennek volt köszönhető, így tovább tart a darts Peter Griffinjének vesszőfutása. Most úgy kapott egy méretes zakót Dobey-tól, hogy a fiatal tehetség sem játszott éppen taylor-i magasságokban. Bunting rajongójaként mérhetetlenül szomorú vagyok, de el kell ismernem, hogy Dobey sokkal jobb volt.
dobey_2.jpg

A mai délután eredményei tehát:
ddgabnhwaaaccjo.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2912617845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása