9 Nyíl

Az este legnagyobb győztese egy finn

2017. június 25. 01:48 - Denis Potvin

European Tour 7.: Austrian Darts Open - második nap (esti program)

Kim Viljanen - azok után, hogy eltakarította az útjából a magyarokat rendre verő Krzysztof Ratajskit - Peter Wrightot is elintézte újfent egy tizenegy leges meccsen. Kalapot emelünk előtte. Döbbenetesen könnyen esett ki a versenyből Rob Cross és Ronny Huybrechts is. A részletek a hajtás alatt.

 vilj-585x390.jpg

Martin Schindler - Ian White: 6-2

Ez a meccs is meglepetés, hiszen egy kiemelt esett ki. A német Schindler már pénteken is remekül dobált, és a formáját sikerült átmenteni szombatra is. Majdnem százas átlagot hozott össze, az első három legben kétszer is brékelt és így gyorsan 3-0 lett a németnek. A legutóbbi hétvége hőse, Ian White nem is tudta felvenni a fonalat, 5-0 után nyert először leget, de ezzel csak kozmetikázni tudta az eredményt.

Simon Whitlock - Vincent van der Voort: 6-1

Ausztrál Varázslónk már az első legben megalapozta az egész meccset. Egy 124-es kiszállóval jelezte, hogy remek formában van. Azt is hozzá kell tenni, hogy a hollandnak öt remek kiszállója volt, de csak egyet volt képes bedobni. 4-0 után nyerte az egyetlen legét, Whitlock pedig nagyon simán húzta be ezt a meccset.

Kim Huybrechts - Rusty-Jake Rodriguez: 6-3

Elvérzett az utolsó Rodriguez is, méghozzá egy nagy csatában. A Premier League-ben is induló Kim Huybrechts volt a győztes, de tegyük hozzá gyorsan, ezért komolyan meg kellett dolgoznia. Ha a 16 éves osztrák kicsit jobban dobja a duplákat, még óriás meglepetést is okozhatott volna, ám csak 3/11 volt a mérlege, ez pedig ezen a szinten bukás. 2-2-ig hozta a kezdését, aztán már csak egy leget nyert, a belga pedig még a tömeget sem dobta jobban fiatal vetélytársánál, de így is hozta a meccset.

Michael van Gerwen - Christian Kallinger: 6-1

Duplán jött a baj, bár azt kevesen gondolták az osztrák szurkolók, hogy éppen Kallinger lesz az, aki megállítja a holland dobógép idei menetelését. Nem állította meg. Nézzük meg ehhez csak Gerwen kiszállóit. Az első leget elveszítette, aztán viszont hatot nyert egymás után. Négyköröst egyet sem tudott csinálni, de szinte minden leget az ötödik körben be tudott fejezni, volt egy 112-es kiszállója is. Nem volt itt kérdés, kérem szépen.

Az első négy meccs statja:

Kim Viljanen - Peter Wright: 6-5

Jött ezután egy olyan meccs, amely bearanyozta a szombat estét. Az idén óriási formában versenyző Wright egy szoros meccsen ugyan, de végül kikapott a Ratajszkit is kiverő finntől. Elképesztő tömegeket dobált a skót, de a duplák Viljanennek jöttek jobban. Nézzük, hogyan alakult a meccs. Wright a hátsó pályáról nyert, majd hozta a kezdését. Viljanen visszajött, 4-3-nál pedig már ő vezetett, sőt 5-3 is volt a javára. Wright itt még visszajött, így következhetett a döntő leg. Viljanen egy 180-assal nyitotta a döntőt, végig jelentős előnyben volt, a legvégén pedig 66-ról kiszállva ejtette ki nagynevű ellenfelét.  

wright-viljanen.jpg

Joe Cullen - Jamie Lewis: 6-3

Érvényesült a papírforma, ráadásul Cullen tényleg sokkal jobban dobált, bár a meccs azért nem volt túl magas színvonalú, a győztes öt 180-asa azért döntőnek bizonyult. Cullen végig vezetett, és bár rosszabb átlaggal dobálta a duplákat, mégis megcsinálta.

cullen-lewis.jpg

Jelle Klaasen - Rob Cross: 6-0

Ennél azért nagyobb ellenállásra számítottunk Crosstól. Itt látszik meg az, hogy azért, mert valaki tehetséges és berobban az élvonalba, neki sincs a bab húsból. 83,26-os átlaggal elvileg még meccseket is lehet nyerni, de leget egészen biztosan. Rob Crossnak ma egyik sem jött össze, hétszer volt lehetősége kiszállózni, mind a hetet elszúrta, ez pedig nem jelent mást, mint bukást.

klaasen-cross.jpg

Mensur Suljovic - Ronny Huybrechts: 6-1

Hogy az osztrák szurkolóknak is emlékezetes maradjon az este, arról Mensur Suljovic gondoskodott. A nap zárásaként, a nap legjobb átlagával intézte el az idősebb Huybrechts-testvért. Suljovic a tőle szokott magabiztos és alapos dobásaival teljesen felőrölte a belgát. 100,7-es átlagon zárt úgy, hogy egyetlen 180-ast sem dobott. Viszont tizenkét próbálkozásból hatszor eltalálta a duplát, amely remek teljesítmény, mellé pedig dobott egy 122-es kiszállót is. Szóval, minden porcikájában jobb volt ezen az estén.

sulovic-huybrechts.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3712618411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása