9 Nyíl

Csak Michael van Gerwen tud így 6-0-ra nyerni

2017. július 01. 23:11 - Denis Potvin

European Tour 8.: European Darts Open - második nap (esti program)

Kialakult a leverkuseni European Tour legjobb tizenhatának mezőnye. Egy PL-ragadóval kezdtünk, és azt gondoltuk, hogy James Wade visszatér. Nem tért még vissza, de ez nem jelent semmit. Peter Wright viszont igen. Éppen arról polemizáltunk néhány nappal ezelőtt, hogy mi van Snakebite-tal. Most úgy tűnik, semmi, de ez majd vasárnap kiderül. Van Gerwen viszont egy hangyányi esélyt sem hagyott honfitársának. Ez volt a European Tour szombat estéje.

455970c4-f507-42d2-968f-43e4b7d1dfeb_2017-european-darts-open-logo_full.jpg

ddkbkqzxsaacxgy.jpg

Dave Chisnall-James Wade: 6-2

Izgatottan vártuk, hogy James Wade hogyan tér vissza. Nem erre gondoltunk, amikor felmerült bennünk ez a gondolat. Pedig Wade elsőre kétszer 140-nel majd százzal kezdett. Vezetett is, de aztán Chizzy beindult. Wade még egy 161-es kiszállóval jelezte, hogy semmit nem felejtett el, de ez is kevés volt ezen az estén. Még úgy is, hogy Wade még odaszúrt egy hozzá illő 161-es kiszállót is. Chisnall magabiztos tömegekkel és hatvan százalékos kiszállókkal már nem hibázott, Wade-nek pedig kell még egy kis idő.

chisnall-wade.jpg

Michael Smith-Peter Jacques: 6-3

A legutóbbi torna döntőse, Michael Smith ezúttal azzal nyerte meg a meccset Peter Jacques ellen, hogy a dupláknál sokkal pontosabb volt. Ugyanolyan átlag mind a két oldalon, de a 6/14-es mutató a 3/12-es ellen döntő volt. Ami viszont a legfontosabb tényező volt, hogy Smith az elején kétszer is brékelt, ezt pedig Jacques nem tudta visszavenni.

smith-jacques.jpg

Ian White-Mervyn King: 2-6

Ebből sem lett sima meccs, és ezen sem az esélyesebb nyert, ahogy már kora délután láttuk. Két brék és két saját kezdés után King jutott megint előnyhöz. Onnantól kezdve nem is bírt vele kiemelt ellenfele. Mervyn King-nek volt egy 130-as kiszállója is, a végét pedig egy T20, T17, D8-cal, azaz egy 127-es kiszállóval fejezte be. Megérdemelte.

white-king.jpg

Mensur Suljovic-Christian Kist: 6-4

Suljovic barátunk a szokott nyugodt stílusában őrölte fel ellenfelét. Tényleg ott van a legjobb tizenhat között, nem csak azért, mert ezt a meccset nyerte. Egyre nem lehet büszke, és ezt is ki kell emelni: egyik játékos sem érte el a 90-es átlagot, ami pedig ezen a szinten elég kevés. Nem gyenge, kevés. Ahogy Suljovictól megszokhattuk, egy határtalan játék a kiszállókért és aztán nagy koncentráció után egy rossza dobás. De volt sok jó is. Ilyen volt 1-2 után Suljovic 112-es kiszállója, majd 4-2-es vezetés után Kist visszatérése, egy 119-es checkout-tal fűszerezve. Utána Suljovic 180-nal kezdte és hozta is saját játékát. Hiába ment le Kist 20-ra, Suljovic 104-gyel zárta le a meccset. Ennyi.

suljovic-kist.jpg

Peter Wright-Robbie Green: 6-1

Na tessék. Pár napja azt kérdeztük magunktól (és nem véleményt alkotva), hogy mi lehet a baj Peter Wright-tal. Egy nagyon kedves barátunk, akinek a szakértelmét is nagyon nagyra becsüljük, azt mondta, hogy semmi baj nincs vele, csak éppen nem sikerültek az elmúlt öt tornán a meccsei. És (engedjétek meg, hogy megemlítsem a nevét) Filyó Tibi barátunknak igaza is volt, miszerint ez csak egy átmeneti állapot. Így és ezért végezte ki Robbie Green-t, és még csak százas átlag sem kellett hozzá. Még olyan iszonyat nagy tömeget sem dobott Wright, hiszen az átlaga 98,12 lett. Ezzel együtt is simán nyert, de igazából a következő meccse lesz majd értékmérő.

wright-green.jpg

Michael van Gerwen-Vincent van der Voort: 6-0

Következett a torna első kiemeltje, éppen egy honfitársa ellen. Fogalmazzunk úgy, van der Voort megpróbálta. Szegény gyorstüzelő 0-3 után először a törölközőhöz nyúlt, majd aztán csak a frissítőért, miközben van Gerwen nagyon tisztán dobta a tömeget, és a kiszállóit is. 0-3 után van der Voortnak egyetlen célja maradt, mégpedig a tisztes helytállás. Érdemes majd megnézni az arcát 0-4 után is, mint amikor már valaki tudja, hogy itt ma akármit is dobhat, úgy sem ő fog nyerni. Nem is nyert. Van Gerwen egy 160-as kiszállóval már 5-0-ra vezetett, hogy a végén egy 60-as outtal lenullázza szegény van der Voort-ot, aki gyorsan le is szaladt a színpadról.

gerwen-vandervoort.jpg

Jelle Klaasen-Devon Petersen: 4-6

Ha már arról beszéltünk, hogy van der Voort megizzadt, akkor nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy honfitársának, Jelle Klaasennek is gyöngyöződött a homloka. Devon Petersen és Klaasen is a nap egyik legrosszabb átlagát produkálta, de legalább Petersen megnyerte a meccset. Tényleg nem volt magas színvonalú meccs, főleg, ami a duplákat illeti: 4/31 és 6/29, erre pedig egyikőjük sem lesz büszke. Jelle Klaasen pedig a 77,14-es átlagára végképp nem. Ez nagyon gyenge volt.

klaasen-petersen.jpg

Rob Cross -Robert Allenstein 6-0

A végére maradt az a Rob Cross, aki életében először volt ilyen PDC-versenyen kiemelt, lévén, hogy két éve még csak egy nagy reményű dartsos volt. Egy, a selejtezőből feltörekvő német srác próbálta az elmúlt évek legtöbbet fejlődő játékosát megállítani, de nem sikerült neki. Cross néhány kiszállónál ugyan erősen megizzadt, de azért nagyon magabiztos volt, 92,02-es átlaga messze felülmúlta német ellenfele 75,94-es átlagát. Cross egy újabb nagyot lépett álmai felé. Holnap folytathatja a legjobb ellen, hogy aztán eljöhessen az igazság pillanata. Jó, nem. Crossnak még fejlődnie kell, de ilyen meccsekre van szüksége, mert tényleg nagy tehetség.

cross-allanstein.jpg

Így folytatják vasárnap délután a legjobb tizenhat között:

Mensur Suljovic -Joe Cullen

John Henderson-Alan Norris

James Richardson-Dave Chisnall

Peter Wright-Stephen Bunting

Dimitri Van den Bergh-Gerwyn Price

Michael Smith-Daryl Gurney

Devon Petersen-Mervyn King

Michael van Gerwen-Rob Cross

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6912634301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása