9 Nyíl

Az amerikaiak meglepték Európát

2017. július 15. 08:44 - Denis Potvin

US Darts Masters - nyolcaddöntők (összefoglaló)

A World Series keretébe tartozó US Darts Masters nyolcaddöntőjét rendezték szombat hajnalban Las Vegasban, és bizony akadt meglepetés bőven. Az első ilyen tornán induló német tehetség kikapott a legerősebbnek vélt tengerentúlitól. A Phil Taylor helyére beugró James Wade a döntő legben szenvedett vereséget. Kikapott viszont a US Masters selejtezőjének győztese, Michael van Gerwen és Gary Anderson pedig leget sem veszített.

keplasvegas.jpg

Daryl Gurney nyitotta az estet és könnyen győzte le 6-2-re a 83,2-es átlagot dobó Dennis Sayre-t. Gurney 98,53-ig jutott. Még Sayre vezetett, de Gurney egy tizenegy nyilas leggel fordított és 2-2 után már leget sem veszített. Volt egy újabb négyköröse is, amikor a végén 154-gyel szállt ki, aztán simán be is húzta a meccset.

Gerwyn Price-nak jutott a friss világbajnoki résztvevő, Willard Bruguier, Nagy csata volt, nem túl magas átlagokkal, és ehhez a szinthez mérve elég gyenge duplákkal. Az amerikai 3-1-re is vezetett már, és úgy nézett ki, hogy meglepetés születik. Price ekkor megrázta magát, és - három leget nyerve egymás után - 85,04-es átlaggal behúzta a meccset.

Nem ment ez ilyen jól Max Hoppnak, aki először volt ilyen tornán. A legerősebbnek vélt induló az észak-amerikai bajnokságban döntős Dave Richardson ugyanis megtréfálta a fiatal németet. Hopp nem érte el a kilencvenes átlagot sem, Richardson kevéssel volt felette. Az amerikai egyetlen pillanatra sem engedte ki a vezetést a kezéből, volt egy 100-as és egy 121-es kiszállója is. Nem mellékesen 60 százalékos volt az összes kiszállózása, így végül megérdemelten nyert.

Raymond van Barneveld ismét a nyugodt erőt képviselte, nem hagyta magát kizökkenteni David Cameron ellen sem, és végül 88,8-as átlaggal is simán nyert. Simán indult a meccs, az első három leg Barney-é volt, aztán jött a egyenlítés, majd a holland újabb három leggel húzta be a meccset.

A második bomba James Wade meccsén robbant, mivel Dawson Murschell úgy is le tudta győzni, hogy mindössze 81,27-es átlagig jutott. A tengerentúli 1-1 után brékelt, majd 1-3 után Wade egy százas kiszállóval jött vissza a meccsbe, utána 4-3-ra pedig már ő vezetett. Bár Murschell egyenlített, Wade indulhatott a tizedik legben a győzelemért, de 141-nél egyetlen triplája sem jött. Murschell ezt kihasználva egyenlített, majd a döntő legben egy elképesztő kiszállóháború végén (Wade 40-ről, hat nyilból sem tudott kiszállni) Murschell egy D20-assal behúzta a meccset és nagy meglepetésre kiverte a Phil Taylor helyett beugró Wade-et.

Már hajnalban állt a tábla elé Peter Wright és Shawn Brenneman. A skót 6-3-ra nyert, de ő sem jutott kilencvenes átlag fölé. Ellenfele szerzett vezetést, majd 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, innen aztán Wright bekezdett és öt leget hozott egymás után.

A végére maradt két nagyon sima meccs, Michael van Gerwen Chris White ellen, Gary Anderson pedig Jayson Barlow-val szemben ért el 6:0-át. Gerwen hozta szokásos atomjátékát, a nap első száz feletti átlagát produkálta. Volt egy 107-es és egy 132-es kiszállója is (utóbbi az utolsó körben, két csodás bull után egy D16). Anderson két egységgel maradt el Gerwen átlaga mögött, 102,48-at ért el. Az ő meccséről sokat elárul, hogy ellenfele mindösszesen 78,72-öt dobott.

Szombat este, 21:10-től folytatódik a negyeddöntőkkel, majd hajnalban jönnek az elődöntők és a döntő. Íme az első  kör eredményei és a negyeddöntők párosítása:

Daryl Gurney 6-2 Dennis Sayre

Gerwyn Price 6-4 Willard Bruguier

Dave Richardson 6-3 Max Hopp

Raymond van Barneveld 6-3 David Cameron

Dawson Murschell 6-5 James Wade

Peter Wright 6-3 Shawn Brenneman

Michael van Gerwen 6-0 Chris White

Gary Anderson 6-0 Jayson Barlow

Negyeddöntők

Dawson Murschell - Gerwyn Price

Michael van Gerwen - Dave Richardson

Gary Anderson - Raymond van Barneveld

Peter Wright - Daryl Gurney

 

Itt pedig jöjjenek a statisztikák:

barneveld-cameron.jpg

gerwen-white.jpg

gurney-sayre.jpg

hopp-richardson.jpg

price-bruguier.jpg

wade-murschell.jpg

wright-brenneman.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr212665401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása