9 Nyíl

Michael van Gerwen Amerikát is meghódította

2017. július 16. 11:30 - Denis Potvin

US Darts Masters - második nap (összefoglaló)

Egészen fantasztikus teljesítménnyel, mindössze egy vesztett leggel menetelt a döntőbe a világ jelenleg legjobb játékosa, hogy ott aztán nagy csatában, majdnem végsőkig kiélezett meccsen győzze le a fiatal Daryl Gurneyt, aki idén három Players Championship döntő és egy győzelem után ismét finálézott, de a holland szupersztárt ő sem tudta megállítani.

usdarts.jpg

Negyeddöntők

A sort Gerwyn Price nyitotta, aki az egyik amerikai meglepetésemberrel, Dawson Murschell-el találkozott. A má nyolc győztes legig tartó meccsen magabiztosan kezdett és 3-0-ra húzott el. A két-három leges előnyét 6-2-nél váltotta nagyobb különbségre, Murschell még egyszer fellángolt, de Price különösebb megerőltetés és nagyobb látványosság nélkül hozta a meccset. Ami döntőnek mondható, magabiztosan kiszállózott is.

A folytatásban aztán jött a holland robot, Michael van Gerwen ellentmondást nem tűrően söpörte le a másik tengerentúlit, Dave Richardsont. Tette ezt úgy, hogy tőle szokatlan módon csak 95,7-es átlagig jutott és 180-asból csak kettőt tudott odavágni, a legmagasabb kiszállója is csak 65 volt. Richardson ezen a napon nem fogott ki valami kiváló formát, átlaga alig haladta meg a 85-öt, így aztán semmilyen körülmények között nem tudta felvenni a versenyt a világ legjobbjával.

Egy örökbecsű csata következett Gary Anderson és a másik holland, Raymond van Barneveld között. Remek meccs volt, a darts minden szépségével. Anderson 2-0-ra ment el egy 120-as kiszállóval, majd egy 12 nyilas, 140-es kiszállóval már 5-1-re is vezetett. Barney ezután elkezdett zárkózni, ő is bemutatott egy remek leget, két 180-nal és 11 nyilas leggel 5-3-ra jött fel. Sőt 5-4 után sansza volt az egyenlítésre is. Onnantól pedig Anderson magabiztos volt, rendre nagy előnnyel ért le a kiszállókra és azokat meg is dobta, végül azért négy leges előnnyel jutott tovább.

A legnagyobb csapata a negyedöntőben Daryl Gurney és Peter Wright között zajlott, csak az utolsó, a 15. leg döntött. Fantasztikus meccs volt abból a szempontból is, hogy ketten összese 13 száznyolcvanast dobáltak, Wright duplái viszont most nem voltak nagyon pontosak. Fej-fej mellett mentek, 4-4ig mindenki hozta a saját kezdését. Ekkor Wright brékelt, sőt egy 12 nyilas, 156-os kiszállós leggel már 6-4-tr is elhúzott, úgy festett megfogta Gurneyt. De a fiatal északír új erőre kapott, három leget hozott egymás után és 7-6-ra már ő vezetett. 7-7 után viszont Gurney kezdett és Wright hiába tette le magát 140-nek 81-re, Gurney 32-nél járt, elsőre elrontotta, másodjára a szimpla 16-ba dobta, a végén viszont jött a D8 és a továbbjutás is.

Elődöntők

Kevesen számítottak arra, hogy Gerwen ilyen magabiztos fölénnyel csapja ki Gerwyn Price-ot is. 101,04-es átlag Gerwen neve mellett, Price-é mellett pedig egy nulla, Nem az átlag, az 88,58 lett, hanem a nyert legek száma. Semmi nem jött össze neki, Gerwen egy 154-es kiszállóval sokkolt már az első legben is a végére pedig három 180-asig jutott el. Hihetetlen könnyedén jutott a döntőbe

Daryl Gurney pedig folytatta a menetelést. Úgy elkapta a fonalat, hogy Anderson sem tudta megállítani, a Repülő Skót úgy kapott ki 8-4-re, hogy azért az átlaga magasabb (103,81) volt ellenfeléé (101,89). Anderson nagyon jól kezdett, 3-0-ra és 4-1-re is vezetett, onnantól viszont beindult Gurney-henger. Mindenképpen megsüvegelendő az egymás után nyert hét leg és a hat 180-as. Óriási meccs volt, ezt érdemws mégegyszer megnézni

Döntő

Az északír lendülete a döntőre is kitartott, de Michael van Gerwen ellen még ez is kevés volt. Egy bullos, 124-es holland kiszállóval indult a meccs, de Daryl Gurney 0-2-ről 3-2-re fordította meg a meccset, tényleg nagy csata volt és Gurney remekül tartotta magát, 5-3-ra is vezetett. Gerwen azonban egy 112-es kiszállóval 5-5-re egyenlíteni tudott. Sorsdöntőnek bizonyult a 11. leg, amelyet a holland nyert meg, 7-5-re vezetett, Gurney még egy 120-as kiszállóval egyre feljött, de Gerwen a végén 12 nyílból elintézte a meccset. A darts visszatért az Egyesült Államokba és elsőnek Gerwen tudott felállni a képzeletbeli trónra.

Negyeddöntők

Gerwyn Price 8-4 Dawson Murschell

murschell-price.jpg

Michael van Gerwen 8-1 Dave Richardson

gerwen-richardson.jpg

Gary Anderson 8-4 Raymond van Barneveld

anderson-barney.jpg

Daryl Gurney 8-7 Peter Wright

wright-gurney_2.jpg

Elődöntők

Michael van Gerwen 8-0 Gerwyn Price

gerwen-price_1.jpg

Daryl Gurney 8-4 Gary Anderson

anderson-gurney.jpg

Döntő

Michael van Gerwen 8-6 Daryl Gurney

 gerwen-gurney.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1612667379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása