9 Nyíl

Amikor Taylor Blackpoolban bevágta a kilencnyilast

2017. július 18. 10:02 - Denis Potvin

Közeleg a World Matchplay, szombaton már repülnek is nyilak Blackpoolban. Szinte minden fontos momentumot elmondtunk a legutóbbi posztunkban, de mivel a mezőny elit része most erre a versenyre készül gőzerővel, mi is igyekszünk felidézni olyan pillanatokat, amelyek örökre emlékezetessé tették ezt kiváló sorozatot. Kivel is kezdhetnénk mással, mint Taylor papával.

1247818.jpg 

1994-ben indult a sorozat, amelyet először egy nem angol játékos nyert meg, mégpedig az amerikai Larry Butler. Onnantól viszont 2015-ig csak angol sikerek jöttek sorban, az elmúlt két évben aztán Michael van Gerwen vált veretlenné. Phil Taylor 1995-ben nyert először, majd összesen tizenötször lett a torna legjobbja, egészen kivételes sorozat. 2002-ben pedig olyat tett, amelyet korábban előtte senki, megdobta a torna első tökéletes legjét.

A negyeddöntőben Taylor honfitársa, Chris Mason ellen lépett a pódiumra, és a világ akkori legjobb játékosa meggyőző fölénnyel 16-7-re nyert. 2-2-nél jártak, amikor Taylor kétszer egymás után kétszer is 180-at dobott, majd jött a klasszikus T20, T19 és D12. Még Mason is Taylor nyakába ugrott, a közönség pedig felállva ünnepelt. Taylor még az asszonyhoz is lefutott. Tényleg emlékezetes pillanat volt, már csak azért is, mert ez volt az első brit televíziós kilencnyilas, amit élőben közvetítettek.

Taylor végül a tornát is megnyerte, a kanadai John Part ellen nyert gigászi, 18-16-os csatában. A győzelemért 15 ezer fontot keresett, de a kilencnyilas akkor még nagy becsben volt, ezért kereken százezer font illette Taylort, akinek ez volt akkor az ötödik, sorozatban a harmadik sikere a tornán. Nagy érdeklődéssel várjuk, idén meddig jut kedvenc versenyén. A videón a döntő utolsó néhány legje.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5512671535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása