9 Nyíl

A kilencnyilasok hétvégéjén Belgiumban is összejött egy

2017. augusztus 07. 16:15 - Denis Potvin

Hírek a BDO-ból

A hétvégén első kategóriás WDF- versenyt rendeztek a belga Antwerp városában. A BDO jól ismert sztárjai indultak a nagy hagyományokkal bíró, 1982 óta megrendezésre kerülő Belgium Mastersen és az azt megelőző Belgium Openen. Annyira jeles verseny volt, hogy még egy kilencnyilas is született, ahogy a Players Championship és a European Tour selejtezőjében is.

dgila7hwaaa898h.jpg

Kezdjük a szombaton megrendezett Opemnel. A férfiak versenyét Derk Teinekes nyerte, aki Kenny Neyenst győzte le 3-2-es szettaránnyal a döntőben. Teinekes 81,82-es átlagot produkált, míg ellenfele 79-57-et. A döntő szettben Teinekes 3-1-re nyert.

A nőknél nagy meglepetésre Deta Hedman már a legjobb 16 között kiesett. Az elődöntőben igazi sztárparádé volt, Anasztaszja Dobromiszlova, Lorrain Winstanley, de nem ők, hanem Patricia de Peuter és a holland Alieen de Graaf jutott a döntőbe, ahol aztán de Graaf 2-0-ra nyerni tudott, kerek 72-es átlaggal.

A holland dartsos hölgyet amúgy különös kitüntetés érte. A szavazatok alapján ő lett az első nem brit hölgy aki a BDO-nál az Év Női Játékosa lett. Az Év Férfi Játékosa-versenyben nem született meglepetés, a cím Glen Durranté lett.

Vasárnap következett a Belgium Masters és rögtön a 128 között egy kilencnyilas, amelyet Mark McGeeney követett el, a hagyományos két 180 után egy T20, T19, D12-vel. McGeeney aztán a legjobb 32 között búcsúzott. Sajnos McGeeney kilencnyilasáról nincs videó felvétel, a stílusát így is kicsit megfigyelhetjük, ahogy a 2016-os BDO-világbajnokságon saját maga legmagasabb kiszállóit dobta

A győzelen végül Andy Baetensé lett, aki a döntőben William Mandigers ellen tudott nyerni, 1-2-ről fordítva, egy 105-ös és egy 98-as kiszállóval, valamint 86,42-es átlaggal, Mandigers 82,84-ig jutott. A nőknél Deta Hedman jobban teljesített és megnyerte a versenyt, Loraine Winstanleynek ezúttal sikerült a döntőbe verekedni magát és 84,32-es átlaga is csak 2-1-es vereséghez volt elég. Hedman átlaga 81,35 volt.

Szólj hozzá!
Címkék: darts BDO 9nyil

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4112726096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása