9 Nyíl

Egy újabb lépés Európa felé, de még nagyon messze a cél

2017. augusztus 28. 11:52 - Denis Potvin

Bezzeg Nándor-interjú

Azt már mindenki tudja, hogy a European Tour története során harmadszor játszhat magyar játékos a főtáblán, 2016-ban Végső Jánosnak ez kétszer sikerült, most pedig Bezzeg Nándor vághat neki az európai kalandnak. Hogy mennyire lehet sikeres, és hogy milyen értéke, vagy éppen nehézsége van a 12-ből 11 kelet-európai ET-selejtezőt nyerő Krzysztof Ratajskit megelőzni. Magát a nyertes kérdeztük erről, aki készségesen válaszolt.

21077336_767778760071584_6225136030635490841_n.jpg

- Az kiderült, hogy Ratajskit csak valami kimagasló átlaggal lehet megverni. Szerencsére Taki eltakarította őt az útból. Hogy alakultak a meccseid?

- Összességében olyan volt, mintha egy NB-s fordulón versenyeztem volna. Nemzeti sokszínűség nem jellemezte a versenyt – sajnos! Fogalmazhatunk úgy is, én voltam a nevető harmadik. Miért én? Erre mindenki adja meg magának a választ.

- A lengyel nagyon jól dobál. Ennyire jó, és ekkora lenne a különbség közte, meg a magyar elit között?

- Kelet-Európában nagyon sok olyan játékos van, akik az általad magyar elitnek nevezett játékosoknál sokkal jobb. Jelenleg a PDC kvalifikációs versenyeire csak Ratajski jár rendszeresen. Akkor láthatnánk mekkora is a különbség valójában, ha „teljes” lenne a kelet-európai liga.

Egész éven át úgy juthatott bármely magyar játékos döntőbe, hogy külföldivel nem is játszott. Egy NB-s fordulótól nem különbözött számára. Ez azért nem jó, mert egy nemzetközi versenynek pont az lenne a lényege, hogy ne így legyen. Minél több nemzetközi tapasztalatot szerezni és ezáltal kapni egy reális képet. Sokkal könnyebb lenne irányvonalakat szabni, akár egyénileg, akár szervezet formájában.

- Három heted van a riesai versenyig. Lesz valami különleges, ahogy felkészülsz erre a három hétre, vagy a szokásos edzésprogramodat folytatod?

- A felkészülés az marad. Nem igazán változtatok egy-egy versenyre, Nálam a felkészülés időszakosan minimálisan módosul. Most nem ez van. Amire igazából szükségem lenne, az egy kisebb külföldi verseny, de abból nem hiszem, hogy lesz valami. Azért majd ránézek.

- A saját játékodat kell a legmagasabban szinten előhozni majd három hét múlva. Hogy készülsz fel? A tavalyi csapat-vb volt az utolsó PDC-s pódiumversenyed. Ez most mekkora lökést ad, vagy adhat pályafutásodnak?

- Azzal, hogy előhozzam nem lesz gond, hogy mire lesz ez elég, azt meg nem tudni. Lesz egy ellenfelem, az ő pillanatnyi formája is fontos tényező lesz. A jelenlegi „szokások” szerint a német vagy angol ligából kapok valakit. Nem könnyű a feladat, de bármi lehet.

A lökés irányomból állandó és töretlen. Akik így vagy úgy segítenek, azok továbbra is mögöttem fognak állni. Ennél nagyobb lökéssel nem számolok. Kicsi az esélye annak, hogy ettől nagyobb mértékben változna bármi is, de mint mondani szoktam - ne legyen igazam!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr212785168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása