9 Nyíl

Ez nem a kiemeltek délutánja volt

2017. szeptember 02. 17:57 - Dart Major

Dutch Darts Masters - Maastricht (második nap - délután)

Nem sokat pihent a mezőny azon a része akik tegnap is tábla léptek. Ma már jött a következő etap ahol a tét a legjobb tizenhatba kerülés volt. Elöljáróban annyit: kolosszális meglepetések születtek.
7e20e592-8b65-447f-8ca3-6845c5e75376_2017-dutch-darts-masters-logo_full.jpg

Cristo Reyes - Robert Owen: 5-6

Elég meglepően indult a meccs, mivel az első két leget Owen vitte el. Reyes innen vissza tudott jönni egálra, bár tegyük hozzá, hogy hajszálon múlt a 3-0. 2-2 után ismét Owen körei jöttek, aki kihasználta, hogy a spanyol nem tolta a tömeget és magas kiszállókon ragadt. A kétleges előny talán túlságosan megnyugtatta Owent, a koncentrációja is kihagyott, ez pedig máris 5-4-es Reyes előnyt jelentett. Aztán felébredt az angol, dobott két ötköröst zsinórban (a döntő legben 120-ról szállt ki), ez pedig a kiemelt spanyol bukását jelentette.
rey.jpg
Alan Norris - Mike de Decker: 5-6

Bemutatkozásként gyorsan lebrékelték egymást a felek, de Decker egy szép tizenöt nyilast produkált kezdésnek. 4-4-ig aztán elmentek fej-fej mellett de igen érdekes partikat hoztak össze. Norris dobott például tizenkét nyilast, de be is sokallt 54-ről. de Decker remekül használt ki minden Norris megingást, nagyon odafigyelt a belga a kezdésire. A kilencedik leg tizennégy nyilas volt a belgától, amire Norris egy tizenegy nyilassal válaszolt. Jött a döntő leg amit megint öt kör alatt lerendezett a belga (Norris dobott egy 24 pontos kört!), így pedig újabb kiemelt búcsúzott.
nor.jpg
Rob Cross - Jamie Lewis: 6-1

Rob Cross megmentette a kiemeltek becsületét. Sőt. Egész pontosan mészárlást rendezett a "Voltage" becenevet magára aggató ex-villanyszerelő. 105-ös átlag, öt darab ötkörös játék, 46% feletti kiszállózás. Nos, mondjuk úgy impozáns teljesítmény. Szegény walesi ellenfele hiába dobott egy mesteri tizenegy nyilas kört, sansza nem volt a meccsen. Összesen kétszer dobhatott kiszállóra, ez pedig mindent elmond a mérkőzésről. Kiváló teljesítmény volt Crosstól.
cros.jpg

Jelle Klaasen - Krzysztof Ratajski: 3-6

Lengyel barátunk alaposan bekezdett. Az első leget hátsó pályáról, tizenkét nyilat elhasználva húzta be, egy 170-es kiszállót megdobva. Ez elég rendesen megijeszthette a hollandot, mivel a következő három leg is a lengyel játékosé lett. Igaz, hogy kétszer is hat kör alatt húzta be, ami jelzi, hogy Klaasen nem igazán volt meccsben. Az ötödik legben kicsit kiengedett a lengyel, azt el is vitte a holland. A hatodik is a Kobráé lett, aki megdobta a meccs második tizenkét nyilasát, egy kiváló 164-es kiszállóval megfűszerezve. A 4-3-as szépítés is összejött, de utána két tripla nélküli kört is dobott és bukta a leget. Majd a kilencedikben leért Klaasen 80 pontra, de kiszállni nem tudott, így Krzysztof Ratajski jutott be a legjobb tizenhat közé. 97-es átlagot dobott a lengyel, amiért jár a süvegelés.
rat.jpg
Gerwyn Price - Martin Schindler: 5-6

A meccs úgy indult a walesi játékosnak, ahogy eltervezte. A 3-0-ás előny jó ómen a folytatásra az esetek nagy részében. Igaz, kétszer is csak a hatodik körben fejezte be és elszórakozott a duplákkal, de a háromleges előny az tetemesnek mondható. Ez az előny megmaradt az ötödik kör végén is, miután Schindler tizennégy nyilasára Price egy tizenegy nyilassal válaszolt. Ami ezután történt, az viszont igen érdekes. Hogy a fiatal német kiegyenlít már önmagában figyelemre méltó. De az a tény, hogy a walesi két leg alatt kilenc nyilat ront el duplára, az egészen döbbenetes. Ezután Price egy ötkörössel újra megszerezte az előnyt, viszont a meccs megnyeréséhez szükséges huszonnyolc pont kifogott rajta, így jött a döntő leg. Itt újra nyerhetett volna a walesi, a 137-es kiszállóhoz szükséges T20 és T19 meglett de a kiszálló nem jött. Schindler pedig megint kihasználta Price szerencsétlenkedését és megnyerte a meccset. 17.86%-os kiszállózással nem lehet nyerni. Ezt most már Gezzy is tudja.
pric.jpg
Ian White - John Henderson: 3-6

A mérkőzés úgy indult, ahogy a jól kitalált meccsek indulnak. Az első négy legben az nyert, aki kezdett. White szépen, öt körből oldotta meg a kezdéseit, míg a skót a hatodik kör után fejezte be a partikat. Úgy nézett ki tehát, hogy mindenki a saját játékára fókuszál. Big John is feliratkozott az ötköröst dobók közé, ráadásul 80 pontról egy 5-ös után kisbull, bull kombival fejezte be a leget. És ha egy üzlet beindul: hátsó pályáról tizennégy nyilas, előről tizenhárom, az állás pedig 5-2 lett pillantok alatt. White még kozmetikázott a szokásos ötkörösével, de Henderson nem engedte ki a meccset a kezéből. Betyár jó kis meccset hozott össze a két rutinos játékos. Henderson 104-es átlaga 50%-os kiszálló mutatóval kiváló, White 100-as teljesítménye is remek, csak 25% a duplán karcsú, ez pedig a meccsbe került.
hend_1.jpg
Joe Cullen - Jimmy Hendriks: 6-5

Némileg vontatottan indult útjára a mérkőzés. A holland a hetedik körben hozta a saját kezdését, erre Cullen egy hatkörössel válaszolt. Aztán két hatkörössel kialakult a 2-2, ami jelzi, hogy itt nem a szokásos magas PDC szinten dolgoztak a felek. Cullen ezután végre mutatott valamit, és egy tizenhárom nyilassal brékelni tudott, amit rögvest egy tizenöt nyilas kör követett, így meglett a 4-2-es vezetés. A kétleges előny megmaradt a nyolcadik kör végére is, ahol Cullen le is zárhatta volna a meccset, de nem lett meg a 111-es kiszálló. Ez megzavarta az angolt, aki az egekben rekedt a tizedik legben, így máris 5-5 lett az állás. Hendriks kezdhetett a meccsért, de kétszer is tripla nélküli kört dobott, Cullen viszont felpörgött és egy tizenöt nyilassal lezárta a mérkőzést.
cul_1.jpg
Mervyn King - Kyle Anderson: 3-6

Az ausztrál játékos elég rendesen bekezdett, ahogy mondani szokták. 3-0-ra elhúzott, köszönhetően két ötkörös játékának, illetve King bénázásának a második legben. Pedig a derék öreg Mervyn 100 körüli átlagon járt, mégsem nyert leget. Ez azonban szerencsére változott a következőkben: előbb szépített 3-1-re, majd 4-1 után megkezdte a felzárkózást. Elvitte a hatodik és hetedik leget is, köszönhetően egy tizennégy és tizenhárom nyilas játéknak, illetve annak, hogy eltalálta a duplákat. Ezután azonban az ausztrál belelépett a gázba, bevert két ötköröst és megnyerte a meccset. Remek átlagokat hoztak össze: Anderson 100,71 ponton zárt, Kingé pedig 103,01 volt. Ami döntött, az szokás szerint a kiszállózás volt: Anderson 42 százaléka kétszer olyan jó volt, mint az angolé.
king_2.jpg
Nyolcból hat kiemelt elbúcsúzott a meglepetések délutánján, ez pedig igen komoly meglepetés. Gondolom, a sportfogadók nagy része megette a szelvényeit a délután végére, köztük én is.


Íme a délutáni eredmények összesítve, este pedig újabb nyolc találkozóval jönnek a hollandok:
ered.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4312798760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása