9 Nyíl

Michael van Gerwen: 9 perc, 6-0, 111-es átlag

2017. szeptember 10. 00:03 - Denis Potvin

HappyBet German Darts Grand Prix (ET 10) – második nap, esti összefoglaló

Peter Wrightot az idősebb Huybrechts tréfálta meg, miközben mind a két ausztrál továbbjutott. Michael van Gerwen, Mensur Suljovic és Daryl Gurney pedig erődemonstrációt tartott. Címszavakban valahogy így lehetne összefoglalni a Mannheimben zajló European Tour második játéknapjának esti programját.

german_darts_grand_prix.jpg

gerwen_2.jpg

A nyolc esti meccsből két izgalamas volt, már ami a végeredményt illeti. Egy elég gyenge átlagot hozó meccsen Darren Webster némi meglepetésre továbbment, amíg Alan Norris a 75,45-ös átlagára nem lehet nagyon büszke. A meccsen egyetlen száznyolcvanas volt, azt is Webster dobta. Kyle Anderson már nagyobb meccset vívott Kim Huybrechts-szel, az ausztrálnak 102,17-es átlag kellett a sikerhez. 3-3-ig fej-fej mellett mentek, aztán Anderson másodszor is brékelt, végül behúzta a meccset.

Mensur Suljovic nagyon simán győzte le Mick McGowant, akinek még a nyolcvanas átlag sem jött össze. A szerb-osztrák egyre összeszedettebb, egyre biztosabb most alaptag lett az élmezőnyben, itt is csak egyetlen leget engedett úgy, hogy ő is csak 11-szer talált száz feletti dobást. Az viszont már meglepő volt, hogy Ronny Huybrechts is hasonló simán intézte el Peter Wrightot. Közel azonos átlag mellett kettejük meccsének a legnagyobb különbsége az volt, hogy míg mind a kettejüknek 8-8 kiszálló lehetősége volt, a belga hatszor meg tudta dobni, addig Wright csak kétszer.

Jött Michael van Gerwen és ahogy az Irma hurrikán Közép-Amerikán és Floridán, ugyanolyan sebesen száguldott át Richard North-on. Kilenc perc, KILENC PERC kellett a továbbjutáshoz. 111.38-as átlag, 13, 14, 15, 15, 13, 11 nyilas legek, aki éppen kiment akkor a mellékhelyiségbe, éppen kihagyta az egész meccset. Jött Daryl Gurney – akinek majd Gerwennel kell vasárnap meccselnie – és hasonló sebességgel száguldott át Keegan Brownon. Kicsit lassabb ritmusban, de 5-0-ig hozta a legjeit, igaz egyet aztán bukott, de az utolsót az ötödik körben hozta, az átlaga is majdnem elérte a százat.  

Az este legnagyobb csatátját Michael Smith és Jamie Lewis vívta, csak a 11. legben dőlt el. Smith nyerte pedig az ő átlaga 90,26-os, míg Lewisé 99,57 volt. Mindig Smith vezetett, mindig ő hozta a kezdését. A döntő aztán azon múlt, hogy Lewis 64-ről két sima 16-os után elrontotta a D16-ot. A napot Simon Whitlock zárta, aki a svéd Daniel Larssont verte meg A svéd vezetett, de onnan ötöt nyert a Varázsló. Jött ugyan még egy szépítés, de aztán a mindent eldöntő leg. Azt tegyük hozzá, Whitlocknak egy 117-es, Larssonnak pedig egy 113-as kiszállója is volt. Vasárnap ennél lényegesen nagyobb csaták jönnek majd.

A statisztikák:

gerwen-north.jpg

gurney-brown.jpg

khuybrechts-kanderson.jpg

norris-webster.jpg

smith-lewis.jpg

suljovic-mcgowan.jpg

whitlock-larsson.jpg

wright-rhuybrechts.jpg

Darren Webster 6-3 Alan Norris

Kyle Anderson 6-4 Kim Huybrechts

Mensur Suljovic 6-1 Mick McGowan

Ronny Huybrechts 6-2 Peter Wright

Michael van Gerwen 6-0 Richard North

Daryl Gurney 6-1 Keegan Brown

Michael Smith 6-5 Jamie Lewis

Simon Whitlock 6-2 Daniel Larsson

 A videók:

Folytatás vasárnap, délután 13 órától:

Mensur Suljovic v Rob Cross

Daryl Gurney v Ian White

Darren Webster v Benito van de Pas

Ronny Huybrechts v Vincent van der Voort

Simon Whitlock v Nathan Aspinall

Michael Smith v Joe Cullen

Kyle Anderson v Jelle Klaasen

Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6012818512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása