9 Nyíl

Taylor tényleg megállíthatatlan, Suljovic zseniális

2017. szeptember 17. 10:08 - Denis Potvin

Unibet Champions League of Darts - első nap (esti program)

A második meccsét is nyerte a világbajnokság után visszavonuló sztár a Cardiffban zajló Champions League of Darts szombat esti, második fordulójában. A legnagyobb meglepetés ezúttal is Mensur Suljovic meccse volt, no meg az is, hogy simán lehet, hogy a tavalyi döntős, Michael van Gerwen ki fog esni. Ezt amúgy Dave Chisnall és Adrian Lewis már szinte biztosan kijelentheti magáról.

93b4511e-a83c-4b41-83e4-7f51c5735511_2017-champions-league-darts-logo_full_1.jpg

mensur-suljovic-unibet-european-championship-lawrence-lustig-pdc_3o9ixasgzp7t12jmdfr97estb_1.jpg

Ha már így alakult, akkor nem feltétlen kronológiai sorrendben fogunk haladni, hanem előbb Phil Taylor magasztalásával kezdjük. A The Power - miután Lewist legyőzte -, könnyen lépett túl Raymond van Barnevelden is. Olyan nagy átlagot egyikük sem dobott (egyik sem ért 93 fölé), de Taylor a tőle megszokott magabiztossággal kiszállózott, ez majdnem 40 százalék lett. De csak a végére, mert az elején viszonylag nehezen lendültek bele és jó ideig Barney vezetett. 4-4 után volt a fordulópont, onnantól Taylor átvette a vezetést és meg is őrizte a meccs végéig. Második sikerével eldőlt, hogy biztosan továbbjut, és ott lesz a vasárnap esti elődöntőben, Barney sorsa pedig azon múlik, mi lesz a Taylor-Gerwen meccs végeredménye. Sokat hozhat még neki, hogy 10-5-re tudta legyőzni a honfitársát.

taylor-barney_1.jpg

Michael van Gerwennek muszáj volt nyerni és az sem volt mindegy, hogy mennyire. Ezért aztán az esti program legnagyobb arányú győzelmét aratta. Gerwen átlaga nem volt száz feletti most sem, viszont Adrian Lewisnak a 85,13-asa elég gyengécske. Lewis a második vereségével el is szállt. Egyre lehet majd büszke, még 1-1-nél dobott egy csodálatos 170-es kiszállót, igaz akkor még bármi lehetett volna a meccsből. A csoport végeredményének sorsa a Taylor-Gerwen meccstől függ, amelyet vasárnap délután rendeznek.

gerwen-lewis_1.jpg

Gary Anderson meglepő veresége után Dave Chisnallon állt bosszút. Persze, csak a szó sportértelmében véve. Anderson a Suljovic elleni vesztes meccse átlagát bőven túllépte, száz fölé jutott és 10-7-re nyert. A kiszállókkal azért volt gondja bőven mind a két játékosnak, talán lehet úgy is fogalmazni, hogy Chisnall vereségének ez az egyik oka. A skót az elején elment 2-3 leggel és ezt az előnyt a végéig tartani is tudta. Volt itt minden. Andersontól egy 124-es kiszálló és ahogy az amatőr versenyeken lenni szokott D1 is. Mindenesetre két dolog eldőlt: Andersonnak még maradt esélye, de vagy ő, vagy Peter Wright ki fog esni vasárnap délután. Chizzy pedig már most elmondhatja, hogy az utolsó fordulóban következő Mensur Suljovic elleni meccse már csak formalitás.

anderson-suljovic.jpg

Azért is lehet ezt bátran kijelenteni, mert Mensur Suljovic újabb győzelmével egészen biztosan továbbjutott. Anderson után Peter Wright ellen is nyert, méghozzá zseniálisnak mondható 102,77-es átlaggal. Az osztrák elképesztő sokat fejlődött az elmúlt egy év alatt, komoly erőnek számít, amelyet Wright ellen is megmutatta. Tíz 180-as és 17 száznegyven, vagy afeletti dobás mindent elárul a formájáról. Az első két leg bemelegítése után repkedtek a csodálatos körök. Suljovic rendre hozta az ötkörös legjeit, de volt 11 nyilas legje is. 7-4-re vezetett ekkor. A legmagasabb kiszállót 7-8-nál Wright dobta, két T18 és egy D18.

wright-suljovic.jpg

A vasárnap délutáni program (14 órától):

Dave Chisnall v Mensur Suljovic

Gary Anderson v Peter Wright

Adrian Lewis v Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen v Phil Taylor

Az esti program (19.30-tól):

Elődöntők

Döntő

bl-tabla.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9612870598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása