9 Nyíl

Egy brazil is ott lesz az Alexandra Palace-ban

2017. szeptember 25. 13:05 - Denis Potvin

A hétvégi European Tour verseny mellett egy fontos tornát rendezték, méghozzá a brazíliai Palmasban, ahol öt ország dartsosai gyűltek össze, hogy döntsenek arról az egy helyről amely a Közép- és Dél-Amerikai zónát illeti a decemberi PDC-világbajnokságon. Végül brazil házidöntő zajlott le, amelyből Diogo Portela jött ki jobban.

diogoportella.jpg

"Brazilliant" újra megmutathatja magát a nagyközönségnek (fotó: PDC)

A házigazda brazilok mellett Trinidadról, Guyanából, Chiléből és Argentínából érkeztek játékosok, a döntőbe Portela mellett a darts páros vb-n csapattársa, Alexnadre Santin jutott. Porela 3-0-ra húzott el, onnan lett 3-1 és a végén 6-1, közte 75-ös és 107-es kiszállók is.

Portela először jut el a londoni vb-re. Idén első brazilként már a European Tourra is beszállt. A German Darts Championshipen 6-3-ra legyőzte Martin Schindlert, de aztán 6-1-re kapott ki Kim Huybrechtstől is. A legjobb eredménye ebből a szezonból a 14. Challenge Touron elért negyeddöntője,

Brazília amúgy először volt World Cup of Dartson és Svájcot 5-4-re győzte le, majd kikapott a német válogatott ellen 2-0-ra. Portela három éve költözött Londonba, hogy minél több és minőségi dartsmeccset tudjon játszani. Ez a vb-részvétel óriási siker tőle és az Angliában eltöltött idő első komolyabb gyümölcse.

Negyeddöntők:

Diogo Portela- Lallchand Rambharose 6-0

Sudesh Fitzgerald-Artur Valle 6-1

Alexandre Sattin-Bruno Holfman 6-2

Troy Bhujhawan-Eric Barbosa 6-3

Elődöntők:

Diogo Portela-Sudesh Fitzgerald 6-3

Alexandre Sattin-Troy Bhujhawan 6-3

Döntő:

Diogo Portela-Alexandre Sattin 6-1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3912894836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása