9 Nyíl

Nem bírta a mezőny a Feszültséget

2017. szeptember 29. 18:55 - Dart Major

Players Championship 19 (összefoglaló)

Az igen zsúfolt dublini hétvége ma kezdődött a Players Championship tizenkilencedik fordulójával. Mondhatjuk, hogy a vasárnap rajtoló Grand Prix előtt ez jó bemelegítés a mezőny azon részének aki érdekelt a tornán. Sőt, ennél talán kicsit több, mivel rohamosan közeledik a december és ezzel együtt a világbajnokság is, és ezáltal fogynak a lehetőségek a pont szerzésre mind az Order Of Meriten mind pedig a Pro Tour ranglistán. Nézzük ki mint abszolválta a mai napot:

pdc_players_championship_4.png

Első forduló:

Szokás szerint nézzünk a korai meglepetéseket. Dave Chisnall rögtön búcsúzott egy sima 6-2-es zakóval Ryan Meikle ellen. Nála is rosszabbul járt Joe Cullen, Ő egy 6-1-es verést kapott Kirk Shepherd-től. Daryl Gurney szoros meccsen kapott ki 6-4-re a holland óriástól Vincent Kamphuistól. Ian White sem élte túl a kört, neki John Norman Jr. volt megoldhatatlan feladat. Benito van de Pas veresége nem olyan meglepő Antonio Alcinas ellen, ahogy Alan Norris búcsúja Robbie Green ellenében sem tartozik a bombameglepetések közé. Barney 6-1-re kikapott Rob Crosstól, bár ez inkább csak arányaiban meglepő, ismerve Cross mostani formáját. A nagyok közül Wright, Mvg, Thornton, Smith, Price, Wade, Kim Huybrechts, Bunting és Lewis mind tovább tudtak jutni a második körbe.
cross_1.jpg
Második forduló:

Ebben a körben már pénzes körről beszélhetünk, hiszen aki veszít az egy 500-ast zsebre tehet. Most sem voltunk híján meglepő eredményeknek és rangadóknak sem. Adrian Lewis csupán egy leget tudott nyerni Andrew Gilding ellen, ahogyan Jelle Klaasennek is csak ennyi jutott, Őt Ryan Searle zúzta le. Mervyn King szoros csatában, döntő legben bukott el Jimmy Hendriks ellen. A komolyabb múlttal bíró meccseken Peter Wright 6-4-re verte Brendan Dolant, Darren Webster pedig 6-5-re verte Jamie Caven-t. MvG 6-3-ra nyert Dean Forde ellen, Thorn megszenvedett, de győzött Chris Dobey ellen, Bunting szintén nagy csatában 6-5-re verte van den Berget.  Mensur viszont nagyon könnyen 6-1-re nyert Paul Nicholson ellen, Justin Pipe pedig még leget sem engedélyezett Jonathan Worsley-nak.

Harmadik forduló:

Holland rangadót hozott a forduló, nagy meglepivel. Ugyanis Vincent van der Voort 6-5-re legyőzte Michael van Gerwent. Nem semmi. Antonio Alcinas újabb értékes skalpot gyűjtött, 6-1-re legyőzte ugyanis Darren Webstert. James Wade simán, szintén 6-1-re nyert Green ellen, Mensur lenullázta az idősebbik Huybrechts testvért. Az ifjabb Huybrechts is befejezte a versenyt, Ő 6-4-re bukott el Kyle Anderson ellenében. Stephen Bunting jó szériája folytatódott, most Norman Jr. esett neki áldozatul. Peter Wright nehezen, de nyert Chris Quantock ellen, egy mások skót, nevezetesen Big John Henderson viszont 6-0-ás zakót adott James Richardsonnak. Szokás szerint a vesztesek 1000 fonttal gazdagodtak.

Nyolcaddöntők:

A legjobb tizenhat között sem pukkadt ki a spanyol lufi, ugyanis Alcinas megverte a mostanában szépen fejlődő Richard North-ot és bejutott a legjobb nyolc közé. A "Gilding mágia" újra lecsapott a John Henderson elleni szuper nehézsúlyú meccsen, és ez 6-5-ös Gilding sikert hozott. Peter Wright lejátszott a UK Open döntő visszavágóját Price ellen és most is a skót örülhetett a végén. Vincent van der Voort nagyon lendületbe jött előző nagy sikere után, most Kyle Andersont is megverte 6-5-re. Jó látni egy kis sikert a szimpatikus Vincent oldalán. Steve Lennon sikerrel vette a Bunting elleni mérkőzését így Alcinas és Gilding után a harmadik meglepő név került be a legjobb nyolc közé. Ryan Searle is majdnem bekerült a meglepetés emberek közé, de döntő szettben kikapott Mensur Suljovictól.  Attól a Mensurtól aki 9  nyilast dobott a meccsen. Viszont Jimmy Hendriks összehozta a meglepetést, megverte 6-4-re Thorntont, így beverekedte magát a legjobb nyolc közé. Rob Cross és James Wade nagy csatát vívott, előbbi tudott minimális különbséggel nyerni.
alc.jpg

Negyeddöntők:

Antinio Alcinas elérte legnagyobb sikerét 2011 óta, mivel komoly, végtelenül éles meccsen 6-5-re megverte Steve Lennont.  Az ír játékos idén másodszor jutott a legjobb nyolc közé, és másodszor kasszírozott 2.250 fontot. Peter Wright ennél jóval simább meccset hozott össze Gilding ellen, a vége 6-1 lett Snakebite javára. A harmadik negyeddöntőben a holland rombolót lerombolták. Rob Cross - Vincent van der Voort: 6-0. Bevallom a kedvenc dartos nevem Jimmy Hendriks-é. A 23 éves holland játékos először jutott a legjobb nyolc közé komoly PDC-s versenyen és nem is adta meg könnyen magát. Négy leget elcsípett Mensur ellen, ami a tisztességes búcsúhoz volt elég. De a kalapemelés jár a fiatal holland játékosnak.

Elődöntők:

A két elődöntők a várakozásoknak nem egészen megfelelően alakultak. A Wright - Alcinas meccs simának tűnt a két játékost ismerve. Tulajdonképp ha nem is sima lett, de a papírforma nem borult fel. Wright 6-3-ra nyert. A Cross - Suljovic meccs szoros csatát ígért, de egyáltalán nem az lett. Ennek egy oka van: Cross brutális formája. 109-es átlag, 75%-os kiszállózás. 6-1-es siker. Cross elhasznált nyilai az egyes legekben: 15, 12, 15, 14, 15, 11. Szegény Mensur hiába dobott bravúros 161-es kiszállót, semmire nem jutott vele.
cr.jpg
Döntő:

A döntőt Wright kezdte jobban, először breakelt egy tizenegy nyilassal, majd behúzta saját kezdését is. Természetesen Cross nem adta meg magát egy döntőben és gyorsan visszabreakelt, majd dobott egymás után két tizenkét nyilast és már 3-2-re vezetett. Ha egy üzlet beindul... A hatodik leget is tizenkét nyíllal hozta Cross, amit egy tizenhárom nyilas követett ezzel pedig nagyon közel került a döntő megnyeréséhez. Ha már közel került akkor meg is nyerte, ez pedig idén már a harmadik Pro Tour sikere volt. A mérkőzés színvonaláról a statisztika árulkodik. Kiváló parti volt!
fin.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9912911073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása