9 Nyíl

SuperChin-nek kedvezett a "hazai pálya"

2017. október 08. 19:01 - adam_f

2017 Unibet World Grand Prix - a döntő (összefoglaló)

Szenzációs döntővel fejeződött be tegnap a Dublinban megrendezett World Grand Prix, melynek a végén egy "hazai" játékos lehetett boldogabb ellenfelénél, ám a Varázslóról sem hinném el azt, hogy csalódott lenne ezután a kivételes finálé után. Mindkét játékos kiadott magából mindent (volt olyan, aki kicsit keményebben tette ezt), így a nézők sem mondhatják azt, hogy unatkoztak volna a finálé alatt. A döntő összefoglalója következik - kissé ugyan megcsúszva a technika ördöge miatt - de kárpótlásul a két döntős nyilatkozatát is olvashatjátok magyarul, valamint visszanézhetitek a legizgalmasabb pillanatokat.   

final1_1.jpg

Nagyon kemény és küzdelmes találkozón vagyunk túl a tegnapi World Grand Prix döntőjét tekintve, melynek már a felvezető mérkőzése is nagyon színvonalasra sikerült. A Tom Kirby nevét viselő trófeáért zajló Irish Matchplay döntőjét egyébként William O'Connor (92,64) nyerte meg 6-4 arányban Jason Cullen (90,95) ellen, így a kupa és a pénzdíj mellé megkapta a jogot arra is, hogy részt vehessen a 2018-as PDC-világbajnokságon.

oconnor2_600.jpg

William O'Connor-é lett újfent a Tom Kirby nevét viselő trófea, valamint a 2018-as vb-n való indulás joga

Ezután következett az est "főmérkőzése", a Simon Whitlock és Daryl Gurney nevével fémjelzett "aranycsata", amely annyira komoly és küzdelmes találkozót hozott, hogy végig kijátszották a játékosok a kilenc szettet. A döntőt az északír játékos kezdte el, és olyannyira jól kezdett, hogy rögvest kétleges előnybe került, mivel a saját kezdés után el tudta venni Whitlock kezdését is. Az ozzie azonban rögvest jelezte is ellenfelének, hogy nem csak azért jött ide, hogy megmutassa magát, ugyanis egy 41-es kiszállóval hátsó pályáról szépített, majd pedig egy 52-es csekket megoldva már egyenlített is, s hogy megkoronázza a szettet, hátsó pályáról újra brékelte az északírt, így máris 1-0 volt Whitlock javára. Az ausszi pedig ezután tovább is folytatta, amit elkezdett. Noha a második szettet Gurney nyitotta meg egy 156-os kiszállóval, és kétszer is tudott vezetni, de Whitlock is jól dobta a kiszállókat, így végül - ha nehezen is - Whitlock hozta be a második szettet, és már kettő volt a javára.

whitlock_600_2.jpg

Az ausszik Varázslója magabiztosan játszva szerzett kétszettes előnyt a döntőben

Ekkor azonban az északír játékos elkezdett játszani, és egy olyan parádés szettet produkált, amilyet szívesen látnánk egypárszor mi is. Tulajdonképpen szépen keretbe foglalta az egészet, nyitva egy 110-es és befejezve egy 126-os kiszállóval (közte pedig egy-egy gém ide, meg oda), így összesítésben sikerült a szépítés, majd pedig egy hasonlóan 3-1 arányban nyert szettel már az egyenlítés is megvolt, így kezdődhetett minden elölről. Ám itt történt egy kis incidens is, ugyanis 2-1-es Gurney legelőnynél az északír játékos megdobta a negyedik játékot (amivel a szett is az övé lett), ám kissé túltenghetett benne az adrenailn, mivel kissé keményebben ment visszafelé ünnepeltetni magát, és majdnem jól megvállalta Whitlock-ot. Az esetet végül megúszta egy ejnye-bejnyével a PDC részéről.

gurney_celeb_600.jpg

SuperChin kétszettes hátrányt tudott ledolgozni rövid idő alatt, de ezt a mozdulatát biztos elfelejtené

Az újrakezdett találkozó is az ausztrálnak indult jobban, aki ismét megszerezte a vezetést, ám Gurney keze újfent elsült, és megint két 100+-os kiszállót pakolt oda ellenfelének, aki még egyenlíteni ugyan tudott, de a szettet megint az északír nyerte, így már 3-2 volt Gurney-nek az összesítés. Whitlock azonban nem adta fel a harcot, aminek köszönhetően 3-2-re nyerte a hatodikat, ezzel pedig ismét egál volt az állás, majd pedig az ausztrál behúzta a hetedik szettet is (3-2 arányban), így ismét ő vezetett. Gurney azonban nem ijedt meg ettől sem. Először egy 3-1-es szettet produkálva ledolgozta az összesített hátrányát - ezzel döntő szettre mentve a találkozót -, majd az utolsóban is meg tudta szerezni a vezetést, de Whitlock egy szép 112-es outot dobva egyenlíteni tudott. A végét azonban az északír bírta jobban, aki a harmadikat ugyancsak egy 112-es kiszállóval zárta le, a negyediket pedig 40-ról fejezte be, amivel élete első televíziós - összességében pedig hetedik tornagyőzelmét könyvelhette el.

gurney_trophy_600.jpg

Nézzük, hogyan értékelték a döntő résztvevői a találkozót. Elsőként jöjjön a friss World Grand Prix-győztes, Daryl Gurney:

"Nem találok szavakat. Nem tudom elhinni, tényleg nem - kezdte SuperChin, aki ezzel a sikerrel hatodik helyre ugrott fel a PDC világranglistáján. Jobban érzem magam most, mint életem bármelyik pillanatában. Az álmok mindig valóra válnak, ez pedig most egy nagy álom.

Szerettem volna jól kezdeni az estét, és a legjobbamat nyújtani, de Simon határozottabb volt az első szettben. Viszont végig hittem abban - még akkor is, amikor 2-0-ás vesztésre álltam, hogy még vissza tudok jönni. Simon briliáns játékot nyújtott az este, és lehet meg is nyerte volna a meccset, ha valaki más ellen játszik, ám ma sikerült határozottabbnak lennem. Jobban játszott nálam a héten, de tudtam, hogy ma este menni fog, és nem adtam fel.

Hihetetlen érzés! A legjobbamat adtam minden egyes játékban, és megharcoltam az összes legért az egész héten."

Most pedig nézzük, hogyan értékelt Simon Whitlock:

whitlock_look_600.jpg

"Daryl megérdemelte a sikert, de örülök annak, hogy döntőbe jutottam - kezdte értékelését az ausztrál. Ebben az évben nagy formában van, és csodálatos győzelmet aratott.

Úgy vélem, nagyszerű játékkal vagyok túl egy nagyszerű tornán. Egyre jobb akarok lenni, és természetesen ismét feljebb akarok kerülni a ranglistán. Csalódott vagyok ugyan, hogy vesztettem, hiszen az elmúlt két évben  - főleg az utolsó három hónapban - nagyon sokat dolgoztam, hogy jók legyenek a dupláim. Jó eredményeket reméltem, de azon, hogy eljutottam a döntőig, még én is meglepődtem.

Visszataláltam a győzelmek útjára és bízom abban, hogy ott is maradok, mert ez az egyetlen járható út. Sikerült bejutnom a Grand Slam-re is, ami nekem most nagyon fontos volt. Szeretnék visszakerülni a Premier League-be, valamint a ranglista első öt helyezettje közé - oda, ahová tényleg tartozom" - fejezte be szavait Whitlock.

Végezetül pedig - minden felesleges kommentár nélkül - jöjjön a statisztika, valamint a mérkőzés felvétele:

gur-whi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6712940515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása