9 Nyíl

Peter Wright majdnem pórul járt

2017. október 21. 00:41 - Denis Potvin

World Series of Darts: German Darts Masters - első nap (összefoglaló)

Jegyezzük fel jól 2017. október 20-át. A PDC újabb mérföldkövet lépett át azzal, hogy a World Series of Darts sorozatát – amit egyébként az ázsiai kontinens meghódítására terveztek – Európába, egészen pontosan a németországi Düsseldorfba hozták. Az esélyesek nyertek, közülük Peter Wright a legnehezebben. Csak egy kiemelt esett ki, de ez az idei eredményeket nézve nem is meglepetés, hogy a sorozat Order of Meritjét figyelembe véve a nyolcadik Kyle Anderson nagy csatában kikapott az idén remeklő Mensur Suljovictól. Összességében azért elmondható, a németek megállták a helyüket, még nem tartanak ott, de ezzel a versennyel is akkora lehetőséget kaptak, hogy a felzárkózásuk már nincs is olyan messze. De jó lenne egyszer idáig eljutni.

gdm.jpg

dmnktcjwkaawrgh.jpg

Két tizenhárom nyilas leggel, a szokott magabiztossággal hozta Raymond van Barneveld az első három leget az idén egy European Tour főtáblájára jutó Stefan Stoyke ellen. Aki aztán egy 140, 100, 180, majd egy 81-es kiszállóval, azaz 12 nyíllal válaszolt. Barney is produkált három ötkörös leget, leginkább magabiztosan akarta hozni a kezdését, ami sikerült is. Végül simán jutott tovább.

 barney-stoyke.jpg

Annál is simábban ment tovább Daryl Gurney, aki leget sem bukott a most elég gyengén dobáló, csak 77-es átlagig eljutó Maik Langendorf ellen. A másik németnek csak kilenc száz feletti dobása volt és a nyolc kiszállójából egyet sem tudott megdobni. Gurney-nek sem kellett nagyon megerőltetnie magát: 91,09.

gurney-langendorf.jpg

Nagyon kellett már James Wade-nek egy jó kis felhozó meccs, és Kevin Münch elleni pont ilyen volt. A régi Wade-et lehetett látni, aki 180-ast igaz nem dobott, de 15 száz feletti és hat 140 feletti dobása volt, 101,02-es átlagot dobálva tényleg régi önmagát idézte. Négy, egymás utáni ötkörös leggel, a negyedikben egy ragyogó 120-as kiszállóval már 4-0-ra ment el. Utána 102-es kiszállója is volt, majd Münch is megmutatta, nem véletlen van itt, egy 105-tel megdobta a második és egyben utolsó nyertes legjét.

wade-munch.jpg

Eddig csak a kiemeltek mentek tovább, a World Series of Darts sajátossága folytán Kyle Anderson volt a kiemelt, míg az idén szenzációs formát mutató, már a a hetedik helyig felkúszó Mensur Suljovic a nem kiemelt. Nagy csata is lett a vége, amelyet az osztrák nyert meg. Közel azonos, 96 feletti átlaggal zártak mind a ketten. Suljovic az elején két leggel ment el és ezt az előnyt tartani is tudta, pedig Andersonnak volt egy 12 nyilas köre is. Anderson óriásit küzdött, 5-2-ről jött vissza. A döntő legben Andersonnak volt egy teljesen homály köre, ami el is döntötte a meccset. Hiába jött le 280-ról két kör után 40-re Anderson, Suljovic végül kidobta az 52-es outot és továbbment.

anderson_suljovic.jpg

Gary Anderson sem hibázott, behúzta a Max Hopp elleni meccset a legutóbbi, perth-i World Series győztese. Anderson kilencvenes átlag fölé jutott, ami így bemelegítésnek tökéletes volt. Hopp dicséretére legyen mondva, vezetett a meccsen, és a felénél még szorosnak is nézett ki a dolog. De csak annak nézett ki. A végére lendült bele a skót, dobott egy szenzációs, 11 nyilas leget, majd szenvedett egy kiszállózással, végül csak megcsinálta.

anderson-hopp.jpg

Peter Wright nem sokat vacilált. Pillanatok alatt eljutott az 5-1-ig, aztán majdnem kikapott Dragutin Horvattól. Pillanatok alatt elment 4-0-ra, majd egy 130-as kiszállóval már 4-1, majd 5-1 volt a skót javára. De utána kétszer is alaposan meggyűlt a baja a kiszállóval, Horvat pedig köszönte szépen és annyira belelendült, hogy egy csodás 110-es kiszállóval egyenlített. Az utolsó leget Wright kezdte, és Horvatnak volt nyila volt a meccshez, de nem találta el a D20-at, míg Wright végül nagy nehézségek árán kiszállt.

wright-horvat.jpg

Egyetlen pillanatra volt feszült a meccs, már ami Phil Taylort illeti, az első legben Robert Marjanovic odapörkölt a legendának, aki aztán összekapta magát, és ahogy egy nagyon szimpatikus magyar dartsos kolléga szokta mondani, ez most a rutin volt. 92,45-ös átlag is elég volt a sima győzelemhez.

taylor-marjanovic.jpg

A végére maradt az idei sorozat hat tornájából kettőt nyerő Michael van Gerwen, neki jutott Martin Schindler. Itt is az eleje volt csak izgalmas. Gerwen egy 124-es kiszállóval kezdett. Aztán Schindler 3-2-ig vitte el a lendülete, A holland világelső, még egy 107-es kiszállót odavert úgy, hogy csak két nyila volt jó, egy T19 és egy Bull. De Schindler is jól tömegelt, majdnem hasonló átlagot dobott, mint a világelső, igaz Gerwen sántikálva nyert, majd utánanézünk, mi is lehet a baja. Szombaton már a legjobb nyolc és valóban a legjobb nyolc folytatja majd.

gerwen-schindler.jpg

World Series of Darts: German Darts Masters, Düsseldorf

1. forduló:

Raymond van Barneveld-Stefan Stoyke 6-3

Daryl Gurney-Maik Langendorf 6-0

James Wade-Kevin Münch 6-2

Kyle Anderson-Mensur Suljovic 5-6

Gary Anderson-Max Hopp 6-3

Peter Wright-Dragutin Horvat 6-5

Phil Taylor-Robert Marjanovic 6-2

Michael van Gerwen-Martin Schindler: 6-2

A negyeddöntőkben:

Gary Anderson-Raymond van Barneweld

Peter Wright-Mensur Suljovic

Michael van Gerwen-James Wade (Update: Michael van Gerwen lábfájdalmai miatt feladta a küzdelmet, így James Wade játék nélkül ment tovább az elődöntőbe)

Phil Taylor-Daryl Gurney

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8813046274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása