9 Nyíl

A németek tényleg nem vallottak szégyent

2017. október 22. 17:33 - Denis Potvin

A PDC feltett szándéka, hogy nem csak Európában, de a világ minden vidékén felzárkóztassa a dartsot. A britek mellett a hollandok már régóta az elithez tartoznak, és egy-egy országból is kikerültek profik, most érezhetően a németek felzárkóztatása is fontos cél. Ezért komoly lépéseket tettek már azzal is, hogy a European Tour versenyeinek a nagy részét már Németországban rendezi, a PDC World Series németországi rendezése is pontosan ezeket a törekvéseket célozza. De van-e értelme?

schindler.jpg

Határozott igen a válasz, már a hétvégi verseny első napján is levontuk ezt a konklúziót, hiszen a meccsek színvonala, a német játékosok helytállása igenis megütötte azta küszöböt, amelyet a PDC is, és minden bizonnyal a helyi rendezők is kitűztek maguk elé. Bár a nem kiemeltek közül csak Mensur Suljovic jutott tovább, ráadásul ő is, mint osztrák, de a német játékosok valóban helyt álltak.

Mi sem bizonyítja ennél jobban, mint a csodás statisztikák készítője, a The Red Bit újabb munkája, amely a hétvégi tornát elemzi, természetesen a számok nyelvén. Íme az infografika, ami sok mindent elárul.

pdc_vs_grman.jpg

Természetesen mindenben a PDC-sek, azaz a World Series Order of Meritjének nyolc legjobbja volt az erősebb, de nem olyan borzasztó nagyok a különbségek. Az átlagban mindössze 7,2 pont a differencia, ami arra volt bőven elég, hogy a duplák nagyobb részét a „profik” dobhatták.

Ami pedig a tömeget illeti, tényleg nem olyan számottevő differencia. A német játékosok közül többük twitter oldalán lehetett olvasni, hogy komoly felmérés ez a számukra, amelyről kijelenthető, hogy nagyszerűen vizsgáztak. Nem csak a fanyalgás miatt, de jó lenne, ha az ilyen megbecsülés ide is elérne. Hisszük, hogy nem lehetetlen, csak rengeteg munka, és "egy kis" pénz is kellene hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4213050178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása