9 Nyíl

Megszületettek végre az első 100-as átlagok

2017. október 27. 18:20 - Dart Major

2017 PDC Unibet European Championship - Hasselt (második nap, délutáni kör)

Ahogy azt minden darts rajongó tudta, ma folytatódtak az idei European Championship küzdelmei. Noha tegnap nem született százas átlag, azért a mérkőzésekre komoly panasz nem lehetett. Annál is inkább sem, mivel már láthattuk MvG-t, Mensurt és Whitlockot is a nagyok közül, ma pedig színpadra lépett Peter Wright, Dave Chisnall és Michael Smith is. Szóval volt mit nézni és volt kinek szurkolni. Lássuk kik jutottak be a legjobb tizenhat közé:
ec.png

Jonny Clayton - Dimitri van den Bergh: 6-1

Tegnap a Huybrechts tesók elvéreztek, így a fiatal van den Bergh maradt egyedüli belga a mezőnyben, de ő sem maradt sokáig. Ugyanis a nem olyan rég első PDC sikerét begyűjtő Clayton alaposan elpáholta a belgát. Az első leg elég kaotikusan indult, a belga 88 és 14 pontról sem bírt kiszállni, így Clayton-nak még egy besokallás is belefért. Aztán hátsó pályáról behúzta egy tizenöt nyilassal a második leget ez pedig elég rendesen megzavarta a belgát. A harmadik leg tükör simán lett Clayton-é, amit még korrigált a belga és szépített 3-1-re. Viszont ezek után Clayton elkezdte tolni a tömeget, dobott három öt körös játékot amire érdemes válasz nem érkezett fiatal ellenfelétől. A walesi játékos 102 pontos átlaggal,  45%-os kiszállózással simán nyerte a mérkőzést.
cla_2.jpg
Dave Chisnall - Cristo Reyes: 6-1

Ha az ember hátsó pályáról dob egy tizenkét nyilast és 138-ról kiszáll, majd egy tizenhárom nyilassal hozza a saját kezdését az az álmos könyv szerint jót jelent. Chizzy esetében is így volt ez, sőt mivel Reyes elég rendesen lefagyott így 4-0 lett az állás pillanatok alatt az angol javára. Szegény Reyes vagy kiszállni nem bírt vagy épp a tömeggel volt gondja. Az ötödik leg megnyerése volt az egyetlen pozitívum a spanyolok ásza számára, akin a szünet sem segített. A hatodik legben három kört hozott le tripla nélkül, a hetedikben pedig 78-ról nem bírt kiszállni így pedig van den Berghhez hasonlóan ő is kiütéses vereséget szenvedett. Chisnall kiválóan játszott, 66% fölött kiszállózni hatalmas teljesítmény. Ha így folytatja komoly esélyei lesznek a tornán.
chi.jpg
Benito van de Pas - Vincent van der Voort: 6-5

Idén egyik holland játékos sem mondhatja el magáról, hogy ez lenne karrierje legjobb éve. És akkor még finoman fogalmaztam. Ennek fényében kissé tartottam a meccstől, de rám cáfoltak a felet. Big Ben kiválóan kezdett, két tizenhárom nyilas körrel 2-0-ra vezetett. A harmadik leg is állt neki, de a huszonnyolc pont sok volt, így szépített Vincent. Sőt egyenlített is első pályáról egy szép 112-es kiszállónak köszönhetően. Benitonak ez annyira nem tetszett, hogy egy 139-180-150-es sorozattal lerakta magát 32-re és meg is dobta a tíznyilast. Újra lehetősége lett volna két leggel elmenni de rontott duplák legét végül van der Voort húzta be. A kihagyott lehetőség megviselte a fiatalabb hollandot és elbukta a következő kezdését így pedig már 4-3 volt az állás Vincent javára. A rutinos holland lemásolta ifjabb riválisát, már ami a kihagyott duplákat illeti. 78-ról és 38-ról sem bírt kiszállni hat nyílból így oda lett az értékes break. Egy kis időre csak, mert jött egy 100-as kiszállóval színezett tizenkét nyilas és egy legre került a Holland Romboló a győzelemtől. Ehhez csak ki kellett volna szállni 90 pontról, de a D15 két nyílból nem sikerült így pedig 5-5 lett és jöhetett a döntő leg. Ezt van de Pas nem bízta a véletlenre, dobott egy tizenkét nyilast és ezzel ő ment tovább. Izgalmas meccs volt annyi szent.
vadepa.jpg
Daryl Gurney - Steve Beaton: 6-3

A "Bronz Adonisz" elég rendesen bekezdett és a frászt hozta a friss Grand Prix győztesre. A derék Steve ugyanis hátsó pályáról egy tizenegy nyilassal kezdett. Gurney erre elég komoly választ adott. 15-13-15-13 nyilas legeket produkált zsinórban. Sőt még egy 130-as kiszálló is összejött neki. Igaz Beaton az első legben mutatott varázslat közelében nem járt ebben az időben, kiszállóra sem dobhatott konkrétan. A szünet után sem javultak az esélyei az ex-világbajnoknak, mert Gurney megint egy öt köröst dobott. 5-1 után az észak-ír kicsit kiengedett, dobott pár tripla mentes kört, rontott egy kiszállót és ezt Beaton egy tizennégy és tizenhét nyilassal honorálta meg. A kilencedik legben Beaton 124-es kiszállóval próbálkozott, de elrontotta. Gurney aztán kiszállt a hatodik kör első nyilával így ő lépett tovább a legjobb tizenhat közé.
gu_1.jpg
Michael Smith - Nathan Aspinall: 6-4

Igazi hullámvasút volt a mérkőzés. Smith igen durván bekezdett, hátsó pályáról egy tizenöt nyilast dobott, majd elsőről egy tizennégy nyilast. Aspinall kapott esélyt a szépítésre a harmadik legben de kihagyta, és ez megbosszulta magát. 4-0 volt az állás Smith javára miután 114-ről kiszállt. A szünet előtt Aspinall egy öt körössel szépített és így mentek el pihenni. A szünet után mintha kicserélték volna a feleket. Smithnek volt lehetősége az 5-1-hez, de nem tudta megcsinálni. Aspinall ekkor elkezdett jól játszani és szállított zsinórban két tizennégy nyilas leget. A nyolcadik legben Smith öt kör alatt nem dobott triplát. 4-4-nél érződött a feszültség a feleken, Aspinall négy tripla mentes kört dobott így értelemszerűen bukta a leget. A tizedik legben Aspinall megint beragadt, úgy látszik megviselte a 4-0-ról való egyenlítés. Smith jól megnehezítette a saját dolgát, de azért tudta hozni a meccset.
smi.jpg
Rob Cross - Martin Schindler: 6-0

Megszületett a mai nap első nullázása. Szegény Schindler megtudta, milyen amikor eléri őt a "Feszültség". Cross gyorsan dobott egy tizenegy nyilast, hogy a német érezze a törődést. Meg is érezte a fiatal Schindler, ugyan kiszállóig elért a második legben, de a 126 nem sikerült neki, amit Cross büntetett. A büntetés után esélyt sem adott ellenfelének az angol a következő két körben. Dobott két öt köröst és ment 4-0-ra. Schindlernek szépíteni volt sansza de nem élt vele. Cross 100 pont felett átlagolt, jól is szállt ki, így megérdemelten aratott kiütéses győzelmet.
cro-sch.jpg
Stephen Bunting - Joe Cullen: 6-5

Peter Griffin azaz Stephen Bunting kiválóan kezdte a meccset, mivel elvette Cullen kezdését. A folytatás is rendben volt egy bullos kiszállóval már 2-0-ra ment Bunting. Az első szünetig aztán mindenki hozta a kezdését és ez 3-2-es Bunting előnyt jelentett. A pihenő Cullennek jött jobban. Bunting nem szállt ki 64-ről így bukta a kezdését. A meccset is megfordította a "Rocksztár" majd miután Bunting képtelen volt kiszállni hat pontról már 5-3 állt az eredményjelzőn. Cullennek 71 ponthoz és ezzel a meccshez volt  hat nyila de mindet kihagyta és ezzel Bunting szépített. Kötelező volt a liverpooli játékosnak hozni a kezdését az egálhoz és ezt megtette harmadik öt körösének köszönhetően. Jöhetett a döntő leg. Cullen kezdett, az ötödik leget 130 pontról kellett befejeznie ami nem sikerült. Bunting pedig újra megdobta az ötköröst és ezzel 3-5-ről megfordítva nyerte a mérkőzést.
bun_1.jpg
Peter Wright - Krysztof Ratajski: 6-3

Utolsóként lépett színre a verseny második kiemeltje Peter Wright és idén negyedszer nézett "sasszemet" a lengyel Ratajskival. Ratajski jól kezdett, de a bullt elhibázta így Wright hátsó pályáról szállított tizenhárom nyilasával megszerezte a vezetést. Ezt követte egy kiváló tizenkét nyilas és máris 2-0 volt az állás. 3-0 helyett azonban 2-1 állt a kijelzőn mert Snakebitenak a Shanghai nem jött össze, míg a lengyel hozta amit kellett. Egyenlítenie is majdnem sikerült a "Lengyel Sasnak" de a bull megint kifogott rajta, ezt pedig a skót megbüntette. A szünetre 3-2-vel vonultak miután Krysztof kihasználta Wright hibáját. A forgató könyv a következő három legben úgy nézett ki, hogy mindenki behúzta a kezdését. A hatodikban szegény lengyel újra a bullt hibázta el az egyenlítéshez. Már harmadszor nem jött neki az 50-es... Wright a nyolcadik leget parádés tizenegy nyilassal zárta egyébként. Zárásként Wright jelentősen elpepecselt a D7-el, míg Ratajski 75-ről nem tudott kiszállni. A vége 6-3 amit idén már harmadszor játszottak a felek. Ratajski elmondhatja, hogy legalább meg tudja nehezíteni a világ harmadik legjobb játékosának életét. Wright pedig hozta a szokásost.
wr_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4913107268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása