9 Nyíl

Gerwen és Cross megint zseniális volt, Taylor továbbvitte Wade-et

2017. november 14. 23:55 - Denis Potvin

2017 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton (a negyedik nap - összefoglaló)

Kedden az A-D csoportok küzdelmei is befejeződtek Wolverhamptonban, a Grand Slam of Darts utolsó csoportmeccsein. Nyolcan már hétfőn továbbjutottak, nem is akármilyen drámák után, most pedig jött a másik nyolc. Megint Michael van Gerwen és Rob Cross tarolta le a napot a szenzációs átlagával. Harmadszor volt a torna történetében szétlövés a második helyért, és amíg Phil Taylor James Wade-et juttatta tovább, addig Gerwyn Price saját magát verte meg.

283c91b3-96b0-4b1b-be97-7a14dc608b81_2017-grand-slam-of-darts-logo_full.jpg

skysports-rob-cross-michael-van-gerwen_4154593.jpg

A-csoport

Mondjuk úgy, nem született meglepetés, hiszen Michael van Gerwen és Rob Cross is 5-2-re nyert, így ők ketten mentek tovább a legjobb tizenhat közé. Hát, mit lehet arra még mondani, amit Michael van Gerwen művel. Lehet-e ezt még felülmúlni. De tényleg, 108,29-es átlag, mint egy gép úgy szórta a tökéletes köröket. Öt leget nyert ugye, ebből csak első volt 15 nyilas, mert éppen elszúrta D12-es kiszállót Joe Murnan ellen. Aztán a nyertes legeit tekintve 13, 12, 16 és a végén egy 12 nyilas kiszálló, volt 3-2-nél egy 135-ös, majd a legvégén egy 88-es kiszállója is. Zsenialitás, amit ezen az estén művelt megint.

A csoportból a másik továbbjutó Rob Cross lett. Erre is számítottunk. A Gerwen elleni vesztes meccsén is már zseniálisat produkált, most pedig egy 105,76-os átlaggal került fel az idei verseny örökmérlegének második helyére. Ehhez Ross Montgomeryt kellett elintéznie, ami azért könnyen össze is jött. Könnyen, mert Montgomery 87,43-an fejezte be, pedig egy 124-es kiszállóval kezdte a meccset. Négy kör kellett Cross 2-1-es fordításához. Itt is 2-2 után indult be az „élet”. Cross egyből 11 nyíllal kezdett, 85-ös kiszállóval folytatta, majd megint négy körből, a végén egy zseniális bullos, 164-es kiszállóval fejezte be. Cross már készíti a koronát az egész évi teljesítményéhez.

  1. Michael van Gerwen (holland, 1.) 6 pont
  2. Rob Cross (angol) 4 pont
  3. Ross Montgomery (skót) 2 pont
  4. Joe Murnan (angol) 0 pont

gerwen-murnan.jpg

cross-montgomery.jpg

B-csoport

Gerwyn Price-nak csak annyit kellett tennie, hogy 5-1-re nyerjen az eddig mindössze egy leget nyerő Jamie Hughes ellen és akkor már tényleg nyugodtan nézhette volna az utána következő Raymond van-Barneveld-Steve Lennon meccset. Ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, ez nem így alakult. Hiába dobott nagyobb átlagot a meccs feléig Price, Hughes zseniálisan kiszállózott, már 3-1-re is vezetett, sőt annyira elkapta a fonalat, hogy végül 5-1-re nyert, ami pedig azt jelentette, hogy Lennon is továbbment, így az utolsó meccsnek már csak formalitása volt.

Jött tehát Raymond van Banerveld és Steve Lennon meccse. Olyan nagyon nem is pörögték túl a fiúk, Barney simán nyert 5-2-re, de azért a 98,37-es és a 94,74-es átlag volt annyira jó a két-két 180-assal, hogy a közönség még élvezte is a meccset. Főleg akkor, amikor Barney a 3-2-es vezetésénél egy 160-as kiszállót vert oda.

  1. Raymond van Barneveld (holland) 6 pont
  2. Steve Lennon (ír) 2 pont (0 legarány)
  3. Gerwyn Price (walesi) 2 pont (-3-as legárány)
  4. Jamie Hughes (angol) 2 pont (-5-ös legarány)

barney-lennon.jpg

price-hughes.jpg

C-csoport

A forduló előtt az egyetlen kérdés az volt, hogy Phil Taylor kit visz magával. De mielőtt ezt a kérdést feltehettük volna, jött a már biztos kieső Peter Machin és elintézte Robbie Greent. Nem túl magas színvonalú meccsen, de 5-3-ra nyert úgy, hogy 2-2-ig két brék volt, majd Green nyert egy leget, de az utolsót, ráadásul nagyon nehezen. A kiszállózással amúgy is nehezen birkóztak meg a felek, nem is lett 30 százaléknál jobb egyiké sem. Ez az eredmény pedig azt jelentette, ha James Wade legalább két leget nyer Phil Taylor ellen, akkor ő is továbbjut az idén visszavonuló zsenivel.

Nos, az elsőt Taylor hozta, egészen 16-ig ment le a kiszállóval, aztán Wade is összehozta az elsőt. Nagyokat nem dobált (59, 92, 60, 60), de a kiszállót megoldotta. Aztán viszont hátsó pályáról indulva megnyerte a második leget, így meglett a továbbjutás, innentől pedig már csak örömjáték kellett. Wade-et továbbvitte a lendület és 4-2-re ment el. Nem voltak nagy átlagok, sem kiszállók, de Wade számára nagyon fontos volt ez a meccs, hogy újraépítse magát. A játék alapján Taylor sem volt annyira motivált. Wade majdnem kétszázas előnynél végül 76-ról szállt ki, 5-3-ra nyert és Taylorral együtt, kéz a kézben lépett tovább.

  1. Phil Taylor (angol, 5.) 4 pont
  2. James Wade (angol) 4 pont
  3. Robbie Green (angol) 2 pont
  4. Peter Machin (ausztrál) 2 pont

green-amchin.jpg

taylor-wade_1.jpg

D-csoport

A Grand Slam történetében harmadszor fordult elő, hogy szétdobásra volt szükség, azaz kilencnyilas szétlövés döntötte el a második továbbjutó sorsát (2013-ban éppen a most is játszó Mark Webster dobott szét Wes Newton ellen, míg tavaly Dimitri Van den Bergh maradt alul Robert Thornton ellen). De nézzük sorban:

Előbb Mark Webster kezdett Danny Noppert ellen és az utóbbi, vagyis a holland nyert méghozzá elég simán. Websternek még egy leg elég lett volna a továbbjutáshoz, de hiába hozta kétszer is a kezdését, utána már nem tudta. Előbb egy rontott D10, majd az, hogy Noppert 74-ről tudott kiszállni, végül pedig saját kezdésénél a kétszer elrontott D20. De így is maradt esélye.

Daryl Gurney majdnem százas (98,8) átlaggal nagyon simán legyőzte Darren Webstert. Ám pont a harmadik legben elért Darren Webster-siker jelentette azt, hogy ebben a csoportban még nem ért véget a küzdelem. Mivel mind a két Webster -3-as legaránnyal zárt, a torna szabályai szerint szétlövés jött a két játékos között.

Ennek a lényege, hogy a játéknap végén, mind a két játékos újra tábla elé állt és kilenc nyila volt arra, hogy több pontot dobjon, mint a másik. Ez pedig így sikerült:

H Játékos 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Pont Továbbjutás
   2 Wales   Mark Webster 60 60 20  20  19  19 20  60  20  298                    Kiesett
   3 England  Darren Webster 20 60 20  60   1  60 20   3  57  301                Továbbjutott 
    1. Daryl Gurney (angol, 4.) 6 pont
    2. Darren Webster (walesi) 2 pont
    3. Mark Webster (angol) 2 pont
    4. Danny Noppert (holland) 2 pont (-4 leg)

    gurney-webster.jpg

    webster-noppert.jpg

    doojxfbwkae9jdj.jpg

    Az alábbi két infógrafikán pedig minden fontos tudnivaló és a legfontosabb, hogy holnap este az alsó ág játssza először a nyolcaddöntőket.

    dool2kuxkaamf6n.jpg

    doonvadx0aerg2i.jpg

    Szólj hozzá!
    Gamecente

    A bejegyzés trackback címe:

    https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2913276947

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása