9 Nyíl

Egy snowboardos belerúgott Suljovicba és a dartsba

2017. december 01. 13:06 - Denis Potvin

Több osztrák sportoló nehezen viseli még mindig, hogy nem került be az Év sportolója szavazás legjobb ötje közé a férfiaknál, amit azóta a síelő Marcel Hirscher nyert meg. Az egyik ilyen a snowboardos Benjamin Karl volt, aki ráadásul személyeskedésig fajuló vitában, az újságokon keresztül üzengetett Mensur Suljovicnak, aki amúgy bekerült a top 5 játékos közé. Tanulságos, amit Suljovic válaszolt "a Karl"-nak.

mensur-suljovic-600.jpg

Az egész ott kezdődött, hogy többen megdöbbentek azon, miszerint Suljovicot is a lehetséges győztesek közé választottak, ezzel is elismerve a dartsot és Suljovic kiváló idei eredményeit (mi is úgy gondoljuk, hogy jó választás volt). Erre Benjamin Karl ezt mondta:

„Itt elvekről van szó. Szerintem akik sportolók, azok keményen edzenek, szinte a hányásig hajtják magukat a minél jobb teljesítményért. Mensur Suljovic edzése abból áll, hogy oda-vissza sétálgat a tábla előtt, kezében nyilakkal, miközben megiszik egy sört, vagy egy pohár almalevet. Itt a legfontosabb dolog hiányzik: egy darts-, vagy biliárd-, vagy sakkjátékos nem tudja mi az a fizikai erőfeszítés.”

Nyilvánvalóan ostoba és nagyon téves hozzáállás, amit Karl képvisel. Suljovic viszont higgadtan válaszolt és elsősorban azt mondta, hogy aki azt állítja, hogy ez nem sport, az szeretettel várja a házába, hogy személyesen győződjön meg róla, hogy nincs igaza.

„Bosszantó az ilyen ostoba hozzáállásmondta SuljovicNem kell bizonygatnom, hogy mennyi munka áll egy ilyen teljesítmény mögött. Súlyos órákat szentelünk a felkészülésnek. Ez olyan mintha egy futballistára azt mondanánk, hogy nem sportoló, amikor éppen sétál a pályán.”

Suljovic még hozzátette: ahhoz, hogy valaki sikeres legyen nagyon kell figyelni mindenre. Az alvás az étkezés ugyanolyan része a felkészülésnek, mint a mentális állapota, amiért külön szakember felel. Aki valaha már felkészült bármilyen szintű dartsversenyre, tudja, hogy mennyi munka van ebben. Az osztrák kiváló évet zárt, megnyerte a Bajnokok Ligáját, a World Grand Prix-n elődöntős volt, az ötödik helyre jött fel a világranglistán.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1113408879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása