9 Nyíl

A Gép és a Gyémánt is elkezdi a tornát

2017. december 17. 12:40 - Dart Major

2018 William Hill World Darts Championship - London (a negyedik nap beharangozója)

Hála az eddigi remek színvonalnak gyorsan elment a világbajnokság első három napja. De panaszkodni semmi okunk sincs, érkezik a negyedik nap ahol garantált, hogy nem fogunk unatkozni. Színpadra lép James Wade, Dave Chisnall és Alan Norris is többek között. Szóval lesz mit nézni!

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

Délutáni program (13:30 - 17:00)

Jamie Lewis (WAL) - Kenny Neyens (BEL) - előselejtezős mérkőzés

A fiatal generáció kezdi a mai programot. A belga Neyens a húszas éve elején jár, zömmel a Development Touron edződik ahol már dobott kilenc nyilast és nyert is fordulót. Junior világbajnokságokon volt elődöntős és negyeddöntős is, a világbajnokságra pedig a a közép-európai selejtezőt megnyerve jutott ki. Szóval nem lebecsülendő a fiatal játékos. Ellenfele az a Jamie Lewis aki huszonhat évével szintén nem nevezhető öregnek. Az Ő eredménysora jóval hosszabb hiszen régóta része a PDC cirkuszának. UK Open, Matchplay, Players Championship final nyolcaddöntő, ET döntő, két kilenc nyilas, szóval ne akárkiről beszélünk. Jamie a PDPA kvalifikációról jutott ki és ezzel az utolsó helyet csípte el a mezőnyben. Tippelni nagyon nehéz, egymással még sosem játszottak, de talán a rutin a walesi játékos mellett szól. Mindenképp érdekes lesz a két fiatal találkozója.

Alan Norris (ENG) - Kim Viljanen (FIN)

"Chuck" Norris személyében nagyágyú érkezik, hiszen az angol versenyző a tizenötödik helyen áll a ranglistán. A korábbi BDO vb döntős Norris idén nyert Players Championship versenyt, elődöntős volt a UK Openen, negyeddöntős a Matchplayen és legjobb tizenhatba került a Grand Prixen illetve az European Championshipen. Karrierje során már négy kilenc nyilast dobott ami jó jelnek tekinthető a mai mérkőzésre. Harmadik világbajnokságára készül Chuck és finoman szólva illene tovább lépnie a második körbe. A finn Viljanen ebben szeretné megakadályozni és nem is teljesen esélytelen. Skandináv versenyeken idén kilenc alkalommal győzött, az Austrian Openen pedig nyolcba került ami jelzi, hogy nem rossz játékos a finn. Zsinórban negyedszer jutott ki a világbajnokságra és bár az első kört sosem élte túl nem lebecsülendő dartsos. Ha Norris nem veszi komolyan akkor pórul fog járni.

Klye Anderson (AUS) - Peter Jacques (ENG)

A világranglista huszonnegyedik helyén álló Anderson jól belehúzott a sorsolásnál, hiszen az év egyik meglepetés emberét kapta meg. A kiváló ausztrál dartsos (aki világrekorder egyébként) és két tévés kilenc nyilas büszke tulajdonosa idén két tornát is nyerni tudott. Egyet Barnsleyban a Players Championship keretein belül (ahol kilenc nyilast is dobott), illetve megnyerte az Auckland Masterst is. Emellett remekül teljesített az European Championshipben ahol a legjobb négy közé került. Ja és itt is összehozott egy tökéletes leget. Szóval csodás szezonja van az "Aboriginal" dartsosnak. Ellenfele története pedig egész meseszerű.2017 előtt konkrétan semmi eredménye nem volt, aztán gondolt egyet és kipróbálta magát. A huddersfieldi postás a Pro Tour ranglistáról került be viszonylag simán. Döntőt játszott a Players Championship első versenyén, nyert két Challenge Tour állomást, négy ET állomásra is kijutott, illetve a Players Championship Finalson a legjobb tizenhat közé került. Anderson esélyese a meccsnek, de Jacques vállát teher nem fogja nyomni, neki ez a szereplés egyfajta jutalomjáték. És ebből akár jól is kijöhet.

Jonny Clayton (WAL) - A Neyens-Lewis találkozó győztese

A walesi Clayton igencsak kicentizte a kiemelt státusz elérését. A ranglista harmincegyedik helyét ugyanis az év végén mutatott remeklésének köszönheti. Döntőbe jutott a Players Championship Finalson, megnyerte a huszonkettedik P.C. kört, bejutott a legjobb tizenhat közé az European Championshipen. Két hónap alatt több mint 60.000 fontot szedett össze ez pedig vb szereplést ért, méghozzá kiemeltként. Az év korábbi szakaszában négyszer játszott P.C. negyeddöntőt, és ötször kijutott European Tour állomásra is. Remek évet zárt tehát a walesi, aki jó eséllyel pályázik egy helyre a második fordulóba.

Esti program (20:00 - 23:30)

Willard Bruguier (USA) - Cody Harris (NZL) - előselejtezős mérkőzés

Nem volt könnyű információkat találni a rendőrként dolgozó Bruguierről. 2016-ban volt egy soft vb döntője, majd idén megnyerte az észak-amerikai vb selejtezőt ami azért nem kis dolog. Ott volt a World Series amerikai állomásán is de ezen kívül érdemi infót nem lehet találni ró. Cody Harris eredménysora azért bővebb.  Összesen huszonnégy tornát nyert Új-Zélandon és Ausztráliában, ezekből tízet idén húzott be. Először jutott ki PDC világbajnokságra, már ami az egyéniket illeti. Kétszer a World Cupon már megtapasztalhatta milyen a légkör a profi darts világában. A nagyobb versenytapasztalat miatt mindenképp Harrisnél az előny.

James Wade (ENG) - Keegan Brown (ENG)

Ez nem lesz egy rossz meccs ha a játékosok múltját nézzük. A ranglista tizenegyedik Wade ugye nyolc major torna győzelemmel büszkélkedhet ami nem akármi. 2005 óta minden világbajnokságon részt vesz "The Machine" és háromszor tudott a legjobb négy közé kerülni. Ezek mellett ötször a legjobb nyolc volt számára a végállomás. Az idei éve viszont nem sikerült valami fényesre. Nagy tornán csak egyszer tudott a nyolc közé kerülni, döntőt pedig egyáltalán nem játszott, ami nem szokványos tőle. De a világbajnokság jó alkalom arra, hogy megmutassa nem felejtett el játszani. Ellenfele a korábbi junior világbajnok Keegan Brown lesz. Brown a Pro Tour ranglistáról jutott be és harmadik világbajnokságára készülhet. Nem ez volt élete szezonja a korábbi Grand Slam negyeddöntősnek, egy ET és egy Players Championship nyolcaddöntő amit idén fel tud mutatni. Eddig hatszor találkoztak a felek és 3-3 a mérleg. Idén mind a két meccsüket Wade nyerte egyébként ami jó ómen lehet.

Dave Chisnall (ENG) - Vincent van der Voort (NED)

A nap mérkőzéseihez képest komolyabb múltú összecsapást rendeznek két kiváló, ám gyengébb formában lévő játékos között. Eddig hétszer futottak össze és 5-2-re Chizzy vezet. Ráadásul utolsó öt meccsüket nyerte az angol, ebből egy volt idén. Chisnall eddig tizenkét tornát nyert karrierje alatt, ebből idén egyet. Korábban játszott Players Championship Finals, Grand Slam, Grand Prix és Masters döntőt is. Idén az említett Players Championship győzelmen kívül volt még egy döntője P.C. versenyen és egy a Shanghai Mastersen. ET versenyen és World Cupon elődöntőt játszott szóval nem volt totál rossz éve, de a korábbi remeklését idén nem hozta. Vincent pedig (hát problémája miatt is) messze attól akit megszokhattunk. Régen rendszeresen nyolc közé került komoly versenyeken (kétszer a vb-n is), még UK Open döntőt is játszott szóval volt miért felnézni rá. Idén azonban három Players Championship negyeddöntőn és egy ET negyeddöntőn kívül nem jött neki össze semmi, kiesett a TOP 32-ből is. Talán épp most talál magára? Ki tudja, bár Chizzy nem lesz könnyű falat.

Ian White (ENG) - A Bruguier - Harris mérkőzés győztese

Ellenfelére vár a "Gyémánt" azaz Ian White. A ranglista tizenhetedik helyezettje hetedik világbajnokságára jutott ki, 2014-ben negyeddöntőt játszott ami legjobb eredményének számít. Karrierje során hét Players Championship versenyt nyert, dobott négy kilenc nyilast, játszott negyeddöntőt Matchplayen, Grand Prixen, UK Openen és Players Championship Finalson is. Idén két elvesztett P.C. döntő van a háta mögött illetve van egy elődöntője a German Openen, A nagy tornák közül a legjobb tizenhatig ment a Players Championship Finalson és a European Championshipen, a UK Opent pedig a legjobb nyolc között fejezte be. Remek játékos White, ha formában lesz akkor gond nélkül lép majd a második fordulóba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4713506919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása