9 Nyíl

Megingathatatlan Anderson és búcsúzó kiemeltek

2017. december 17. 11:32 - Denis Potvin

2018 William Hill PDC világbajnokság - Alexandra Palace, London (a harmadik nap)

Hát bizony ez az este sokaknak nem úgy alakult, ahogy azt eltervezték. A két legszebb győzelem két nagyszerű játékos, Gary Anderson-é és Robert Thornton-é. A skót kétszeres világbajnok hihetetlen rutinnal darálta be a kétszer játszó ellenfelét. Kiesett a magyarországi selejtezős, de ami aztán végképp váratlan volt, az Benito van de Pas, Mervyn King, Joe Cullen és Jelle Klaasen kiesése. A szombati eredmények is bizonyítják, mennyire hihetetlen kiegyenlített a mezőny a szűk elit után. Lesznek még itt csodák, akárki megláthatja és még csak a harmadik napon tartunk.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

anderson_8.jpg

DÉLUTÁNI FORDULÓ:

ELŐSELEJTEZŐS MÉRKŐZÉS:

BRENDAN DOLAN (NIR) - ALAN LJUBIC (CRO): 2-0 (3-1; 3-0)

A napot egy elősejtező kezdte, amelyben érvényesült a papírforma. Dolan esélyt sem hagyott a magyarországi selejtezőből kijutó horvát ellenfelének. Nem voltak nagy átlagok, Ljubic-nak például egyetlen 180-as sem jött össze. De legalább az első szettben egy leg összejött neki. Sokat elárul azért az a tény, hogy Ljubic-nak mindössze négy kiszállója volt, amelyből egyet tudott bedobni.

dolan-ljubic.jpg

ELSŐ FORDULÓS TALÁLKOZÓK:

BENITO VAN DE PAS (NED) - STEVE WEST (ENG): 1-3 (0-3; 2-3; 3-2; 0-3)

Volt az embernek egy olyan érzése, hogy ezen a meccsen meglepetés fog születni. Van de Pas nem volt jó formában, és ez a meccsen is előjött. Alig tudott 90-es átlag fölé érni, West pedig ezt kiválóan kihasználta. Rögtön egy százas kiszállóval nyitotta a meccset. Majd nagy meglepetésre meg sem állt 3-0-ig, szegény holland csak tátott szájjal és egyre idegesebben figyelte a történéseket. A második leg azért nagyon szoros volt és Big Ben is odavert egy 122-es kiszállót, de aztán a döntő legben 49-ről nem tudott kiszállni, 32-ről csak sima 16 jött, West viszont a sikertelen háromnyilas D12 után egyből kiszállt. A harmadik szettben a holland kétszer vezetett, 1-0-ra, majd 2-1-re, ám West kétszer is egyenlíteni tudott. De aztán az újabb döntő legben Benito egy 124-es kiszállóval szépített. Aztán West percei következtek, először egy 106-os kiszálló, majd a legvégén egy 141, amivel stílusosan lezárta a meccset.

west-vandeppas.jpg

MERVYN KING (ENG) - ZORAN LERCHBACHER (AUT): 2-3 (3-2; 3-2; 1-3; 0-3; 0-3)

Ez viszont már vaskos meglepetés volt. Nem volt nagy átlag, mondjuk ez volt Lerchbacher legnagyobb esélye a sikerre, összesen 45 lehetőség volt a kiszállóra. Az első szettben King egy 112-es kiszállóval egyenlített 2-2-re, majd meg is nyerte. A második szett is a döntő legig ment el, és megint King hozta. Lerrchbachernek is volt egy nagyon szép, 107-es kiszállója. Kingnek voltak nyilai 1-2 után az egyenlítéshez, mégis az osztráké volt a szett. A negyedik szett gyorsan elment (tegyük azért hozzá, hogy két közjáték is megzavarta Kinget: egyrészt a táblafények egy része kialudt, valamint egy rossz hajolásnál ismét előjött a gerincproblémája). Ez akkora lökést adott Lerchbachernek, hogy leget sem veszített innentől kezdve. A döntő szettet is nullára hozta, teljesen megérdemelten jutott tovább.

lerchbacher-king.jpg

ROBERT THORNTON (SCO) - BRENDAN DOLAN (NIR): 3-1 (3-2; 0-3; 3-2)

Végre azt láttuk Thorntontól, amit évek óta nem. Remekül játszott, majdnem elérte a százas átlagot, kiválóan duplázott, amit mondjuk Dolanról is elmondhatjuk, aki az első szettben egy 124-es kiszállóval bosszantotta Thorntont. De azért ezen a meccsen sokkal több mosolygós Thorntont láttunk, mint idegest. Már csak azért is mert egy fantasztikus Bull, D20-szal hozta az első szettet. Dolan mindent megtett, a másodikat egy 126-os kiszállóval nyitotta, majd egy 104-es, 100-as kiszállóval folytatta. De Thornton ragyogóan játszott és még az sem zökkentette ki, hogy Dolan egymás után négy leget nyert, ezúttal egy 107-es kiszállóval, amire egy 144-es checkout volt a válasz. Döntő legig huták aztán. Izgalmas volt a végjáték is, de a döntő leg már nagyon sima, Thorntonnak több 200 pontos előnye volt, be is húzta.

thornton-dolan.jpg

ESTI FORDULÓ:

ELŐSELEJTEZŐS MÉRKŐZÉS:

JEFF SMITH (CAN) - LUKE HUMPHRIES (ENG): 2-0 (3-2; 3-1)

Ez az előselejtező is sima 2-0 lett, de azért volt ezért küzdelem. Smith az összes rutinját kihasználta, igaz csak egy 180-ast dobott. Egy viszont tény, amikor a duplához értek biztos kézzel dobták ki. Smith 6/7, Humphriesnel 3/4 volt a kiszállózása. A Development Tour-győzelem egyenlőre arra volt elég, hogy az Ally Pally színpadán legyen az ember, továbbjutáshoz most még kevés volt.

smi-hum.jpg

JOE CULLEN (ENG) - JERMAINE WATTIMENA (NED): 2-3 (0-3; 3-0; 2-3; 3-0; 2-4)

Csak annak volt meglepetés ez a meccs, aki nem látta. A fiatal holland zseniálisan játszott, legalábbis a saját szintjéhez képest. Cullen meg visszafogott volt, legalábbis saját magához képest. Először a második legben villantotta meg tudását, amikor 135-ről egy Bull, T19, D14-gyel szállt ki, egyenlíteni is tudott. Wattimena egy 111-es kiszállóval folytatta. 2-2 után pedig akkora előnye volt, hogy behúzta szettet. Cullen egy 130-as kiszállóval mutatta meg, hogy még a meccsben van, majd megint egy sima szettel egyenlített ismét. A holland 141-gyel megdobta a meccs legmagasabb kiszállóját, Cullen pedig 2-1-nél elszúrta a kiszállót, majd aztán a meccset is, 40-ről kellett volna befejezni, nem sikerült, ez pedig a meccsébe került. Ami még döbbenetes volt, 20 leg 29 perc alatt ment le.

25348446_1572335679514076_4076851340589532341_n.png

JELLE KLAASEN (NED) - JAN DEKKER (NED): 1-3 (3-0; 1-3; 1-3; 2-3)

Dekker folytatta a meglepetések sorát, pedig Klaasen kezdett jobban, nagyon simán hozta az első szettet. Sőt, négy leget nyert egymás után, aztán megérkezett Dekker is. 100-as kiszállóval fordított, majd Klaasen elszúrt kiszállója után kiegyenlítette a szettelőnyt. Dekker aztán egy 12 nyilas, 128-as kiszállójú leggel sokkolt. Egy 120-szal kontrázott rá és a végén gyönyörűen behúzta a szettet. Klaasen megpróbált mindent, a negyedik szettben 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett, de aztán 2-2 után nagyon lemaradt, 118-ról kellett volna kiszállni, de nem jött össze, Dekker 32-ről befejezte és kiverte esélyesebb ellenfelét.

klaasen-dekker.jpg

GARY ANDERSON (SCO) - JEFF SMITH (CAN): 3-0 (3-0; 3-1; 3-1)

A kétszeres világbajnok viszont megingathatatlan volt. Smith megpróbálta továbbvinni a meccs lendületét, de esélye sem volt, miközben Anderson megdobta a nap első és egyetlen száz feletti átlagát. Nem volt különösen nagy játéka, a dupláiból is csak a 33 százalékát dobta be, de ez is elég ezen az éjszakán a sikerhez. Ahogy mondani szokás, egy nagy játékosnak ilyen játékkal kell beszállni egy ilyen hosszú sorozatba, nem lehet az első meccsén már a maximumot kidobni és Andersonon látszott is, annyit akar adni, ami a biztos sikerhez elég. Smith pedig nyert két leget és talán ezzel ő is boldog és elégedett volt a meccs után.

anderson-smith_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7113506987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása