9 Nyíl

Gyerekek! Paul Lim! Ennyi!

2017. december 19. 00:44 - adam_f

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (az ötödik nap - összefoglaló)

Hétfő este kezdődött, de kedd hajnalban ért véget a PDC darts-világbajnokság ötödik napja, s persze megint nem múlt el csoda nélkül. Ezt a csodát pedig úgy hívják, hogy Paul Lim. A vébék történetének első kilencnyilasát jegyző szingapúri játékos olyat művelt, amit nagyon nehéz lenne szavakba önteni, de mi azért megpróbáltuk a lehetetlent. A másik két találkozón nem történt meglepetés, mindegyiken az esélyesek léptek tovább, bár nem mindegyiknek volt könnyű dolga. Következzen tehát a világbajnokság ötödik napjának összefoglalója, immáron kedd hajnalban.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

ELŐSELEJTEZŐS MÉRKŐZÉS:

KAJ-FAN LUNG (HKG) - PAUL LIM (SIN): 0-2 (1-3; 2-3)

Távol-keleti derbivel kezdődött meg a mai nap a darts-világbajnokságon. Hongkong és Szingapúr csapott össze egymással, ami még soft dartsban is elég komoly párviadalnak számít. Ezúttal viszont steelben kellett helytállni és megmutatni, mit is tudnak az ázsiaiak. Paul Lim pedig tényleg be is mutatta az első szettben, hogy 63 évesen is még mindig tudja, hová kell dobni. Bár Lung szerezte meg a vezetést az első legben (ehhez kellett azért az is, hogy Lim hat nyilat rontson a duplára), az "Öreg" hamar magához ragadta a kezdeményezést. Először 78-ról, majd 118-ról, végül pedig 40-ről kiszállva oldotta meg az első szettet, miközben kétszer elhintett egy-egy 180-ast, meg egy 177-es kör is becsúszott neki, szóval nem olyan öregurasan dobált még most sem, mint ahogy azt sokan gondolhatták róla. A második szett is hasonlóan kezdődött, mint az első: ezúttal is Lung szerezte meg a vezetést (D8-cal), ám Lim hamar kiegyenlítette a hátrányt, 54-ről megoldva a második leget. Amikor pedig mindig kellett, jött is tőle a 180-as, amivel eléggé kibillentette a ritmusból ellenfelét, hogy aztán 72-ről kiszállva már a vezetést is megszerezze a szetten belül. Azonban megint jött hat rontott (meccs)nyíl, amit Lung ismét ki tudott használni, ezzel pedig versenyben tartotta magát. Ám Lim ekkor megint előhúzott valamit a cilinderből egy tizenhárom nyilas kör képében (egy 180-nal, és 145-tel megspékelve), ahol már nem hibázta el a 36-ot, ami számára az első kört, míg Lungnak a búcsút jelentette a vébétől.

lung-lim.jpg

ELSŐ KÖRÖS TALÁLKOZÓK:

MENSUR SULJOVIC (AUT) - KEVIN PAINTER (ENG): 3-0 (3-0; 3-1; 3-1)

A világranglista jelenlegi ötödikje nagyon komolyan belekezdett a Kevin Painter elleni találkozón. Az első leget tizenhét nyílból oldotta meg, majd hátsó pályáról egy tizennyolc nyilas körrel elvette a Művész kezdését, míg a harmadik leget egy tizenhárom nyilas körrel zárta le, így hamar meg is szerezte a vezetést a mérkőzésen. Az Úriember pedig nem állt le a második szettben sem, kegyetlenül tolta a magas tömegeket, a 100+-os köröket, míg Painter csupán egy leget tudott elcsípni ebben a játékrészben. Az osztrák 3-1-re nyerte meg ezt a szettet, és a harmadikat is nagy elánnal kezdte el, s míg ellenfelének sansza nem volt az első két legben, Suljovic csak szórta a 100 feletti köröket. Painter ugyan a harmadik leget el tudta csípni (88-ról megoldva a kört), de ennél többet már nem tudott tenni ezen a találkozón. Az osztrák játékos ezt a kört is behúzta, ezzel pedig egy viszonylag sima győzelemmel jutott tovább a második fordulóba.

mens.jpg

Mensur Suljovic nagyon simán lépett túl a szebb napokat is látott Kevin Painteren

sul-pai.jpg

DARYL GURNEY (NIR) - RONNY HUYBRECHTS (BEL): 3-1 (3-2; 3-0; 1-3; 3-1)

Szenzációs első szettet produkáltak a harmadik összecsapás résztvevői. Az északír játékos rögvest hat perfekt nyíllal kezdte az első leget, de sajnos nem lett belőle kilenc-, "csak" egy tíznyilas kör, de bánja kánya. Aztán a belga percei jöttek, aki egy négykörös és egy 5/1-es után már vezetett a találkozón, sőt meg is nyerhette volna a szettet, de a sikert jelentő dárda a D20 rossz oldalán ért táblát. Gurney pedig köszönte szépen és egyenlített, majd pedig egy tizenkét nyilas körrel be is húzta az első játékot. Mindent elmond az első szettről az, hogy Gurney 110,08-on, míg Huybrecths 110,53-on átlagolt. A második szett végig az északír játékosé volt, aki nagyon jó időben küldte be a 100+-os köröket, ezzel pedig levegőhöz sem engedte jutni a belgát, aki próbálkozott ugyan becsülettel, de csak az első legben jutott el odáig, hogy kiszállóra is dobhasson (persze, hogy sikertelenül). A szett végén sem mentek 100 pont alá az átlagok, Gurney 108,95-ön, Ronny pedig 100,09-en állt. A belgát pedig elég kemény fából faragták, és ez abból is jól látszott, hogy a harmadik szettet végig dominálta, mert ugyan az északír szerezte meg a vezetést, de aztán a belga odavágott egy 64-es outot első pályáról, majd - szó szerint - egy ajándékba kapott hátsó pályás leget is megoldott, végül pedig ismét 64-ről kiszállva egyre csökkentette a szetthátrányt. Gurney viszont azonnal le is reagálta ezt a negyedik szett elején egy tizenkét nyilas körrel, amit - stílszerűen - egy 170-es csekkel abszolvált. Ez egy picit megrogyasztotta a belgát, aki még azt sem tudta kihasználni a második legben, hogy Gurney elsőre besokallt a kiszállónál. Az északír pedig másodikra nem is hibázott, így pedig egyre került a végső sikertől. Ám a belga megint összekapta magát és egy ötköröst dobva (112-ről kiszállva a végén) újra közelebb került SuperChin-hez. Az északír azonban nagyon hamar rövidre zárta az utolsó leget, mégpedig egy tizennégy nyilas körrel, ezzel pedig egy nagyon színvonalas találkozónak vetett véget, amelyről ő lépett tovább a második fordulóba. Dicséret illeti azonban Ronny-t is, mivel nagyon komoly harcra késztette a ranglista negyedik helyezettjét, és egy pillanatig sem adta fel a küzdelmet.

gur-huy.jpg

MARK WEBSTER (WAL) - PAUL LIM (SIN): 2-3 (3-2; 2-3; 2-3; 3-2; 0-3)

Paul Lim egy percig sem volt megilletődve, amikor elhajította az első nyilakat az este utolsó mérkőzésén, pedig Mark Webster nagyon bekezdett egy tizenhárom nyilas brékkel. Ám a másik Legenda sem hagyta annyiban, hanem megpróbált összeszedettebben dobni, és ez végül meghozta gyümölcsét, hiszen a második leget hátsó pályáról hozta el. A sorminta pedig tovább folytatódott a szettben: először Webster brékelt újfent, majd Lim hozott megint egy hátsó pályás kezdést, végül pedig a walesi zárta le a szettet egy újabb brékkel, amivel el is vitte az első játékot. A második felvonást is a Pók kezdte jobban, aki rögtön be is köszönt egy tíznyilas körrel, de Lim hamar megfordította az állást, köszönhetően a jókor érkező 100+-os dobásoknak, valamint egy hátsó pályás bréknek. Webster ezt a hátrányt még ki tudta egyenlíteni, de a szettet már nem tudta behúzni. Lim egy tizenhárom nyilas körrel lezárta a második szettet, ezzel pedig kiegyenlítette a mérkőzés állását. Ami pedig ezután következett, azt szinte nem lehet szavakkal leírni. A nagy Öreg, a sportág korelnöke, a Legenda egy olyan harmadik szettet produkált, amire mi is csak csettinthettünk. Végig brékeket láthattunk, amiből végül a hármat Lim tudta összegyűjteni, így összesítésben is átvette a vezetést, hogy aztán a negyedik szettet nagyon komoly extázisban játssza le. A közönség teljes mellszélességben a szingapúri mögé állt, ő pedig rendkívüli energiákat összeszedve elhúzott 2-0-ra, és már a meccsért dobhatott, ám nem sikerült a kerekítés, Webster pedig duplán is büntetett, aminek következményeként jöhetett a döntő leg. Ezt a döntő leget a walesi játékos tudta elsőre abszolválni, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett. És itt már csak Lim volt, akit megemlíthetünk. A 63 éves szingapúri játékos ugyanis az utolsó szettben teljesen lenullázta a széteső Webstert, és egy 80-as kiszállóval lezárva a találkozót ment tovább a második körbe. Ő lett a második játékos a walesi Jamie Lewis után, aki mindkét meccsét meg tudta nyerni az adott játéknap során, így pedig az előselejtezőből rögvest a második körbe kvalifikálta magát. Tegyük hozzá: teljesen megérdemelten.

paullim.jpg

Az elnyűhetetlen Paul Lim ismét nagyot alkotott az este folyamán, jutalma pedig a második forduló lett

web-lim.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7113510063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása