9 Nyíl

Érkezik a Varázsló, Bully Boy és Mr. Lassúkéz

2017. december 20. 15:00 - Dart Major

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a hetedik nap beharangozója)

Utolsó előtti kanyarjához érkezik az első forduló az idei világbajnokságon. Jó pár komoly meglepetés született eddig a szokásos papírformák mellett. Hogy a mai napon milyen eredmények lesznek túlsúlyban, azt nehéz megtippelni, de nem lenne meglepő, ha egy kiemelt ismét elszállna. Nézzük hát, hogy mit is tartogat nekünk december hónap 20. napja.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

Hsziao Csen Zong (CHN) - Bernie Smith (NZL) - előselejtező:

A fiatal kínai játékos tulajdonképpen a sötét ló kategóriába esik. 2016 előttről ugyanis nem lehet róla adatot találni. Abban az évben két Development Tour állomáson próbálkozott, mérsékelt sikerrel. A junior világbajnokságon a legjobb 32 közé bejutott, aztán legközelebb az idei Shanghai Mastersen hallhattunk felőle. Ott kikapott James Wade ellen ami nem nevezhető tragédiának. A világbajnokságra a kínai selejtező megnyerésével jutott ki, ami biztos nem volt véletlen.
Ellenfele Bernie Smith a maga 53 évével az idősebb kategóriába tartozik és az óceániai térségben már nevet szerzett magának. Az új-zélandi játékos hat tornát nyert meg pályafutása során ebből kettőt idén. Az Oceanic Masters győzelem jelentette számára a világbajnoki részvételt ami pályafutása csúcsa. 
Mind a két játékos újonc, mind a ketten először fogják megtapasztalni az Ally Pally hangulatát így esélytelen megtippelni mi lesz a meccs kimenetele.

Michael Smith (ENG) - Steve Lennon (IRL):

27 éves kora ellenére Michael Smith már rutinos spílernek számít a darts világában. A korábbi junior világbajnok sorozatban hetedik fellépésre készül a legnagyobb tornán. Eddig a legjobb eredménye egy negyeddöntő volt 2016-ban és azt hiszem erre a sansza most is megvan. Karrierje során négy ET állomást nyert meg, van öt Development Tour győzelme és a nagy tornákon minimum a legjobb tizenhat közé már eljutott. Ezek közül talán a 2015-ös Grand Slam elődöntő emelkedik ki mint komoly eredmény. Karrierje során már három kilencnyilast is dobott, szóval ha formában van bárkit képes elkapni.
michael-smith-2015_3317868_2.jpg
A világbajnoki újonc ír játékos tehát nem kapott könnyű ellenfelet. A ranglista 66. helyén álló Lennon idén szerezte meg először a Tour Cardot, előtte nyert két Development Tourt (egyet idén) és egy Ireland Players Championshipet. A Pro Tour ranglistáról került be a 24 éves játékos ami azt jelenti, hogy elég szépen gyűjtögette a pontokat. Három European Tour fordulóra jutott ki, volt még két Players Championship negyeddöntője is. Nagy eredménye volt, hogy sikerült a Grand Slamre kijutnia, sőt a legjobb tizenhatba is bejutott. Smith ellen még sosem játszott de meglepő lenne ha győzne. Bár lassan már semmin sem lepődünk meg. 
lenn.jpg

Simon Whitlock (AUS) - Martin Schindler (GER):

A harmadik párban kap helyett az ausztrálok varázslója Simon Whitlock. Nagy név a szakmában, elég ha annyit mondok, hogy mind a két szervezetnél játszott világbajnoki döntőt. Jelenleg a tizedik helyen áll a világranglistán és ezt ugye nem adják ajándékba. A korábbi European Championship bajnok karrierje során tizennégy tornát nyert meg a PDC keretein belül. Idén két UK Open selejtezőt húzott be, majd a versenyen a nyolc közé jutott. Egy Playerc Championship kört is elvitt a varázsló, ezzel tehát három tornagyőzelemmel zárta az évet. Jutott neki még szép siker erre az idényre, döntőt játszott a World Grand Prixen, és bár elbukta azért büszke lehet rá. Három ET állomáson jutott be a négy közé és egy World Series állomáson is a legjobb négy között végzett. Szóval nem volt rossz éve Whitlocknak aki jubileumi tizedik PDC világbajnokságára készül. Tavaly a második körben esett ki, ennél most bőven van sansza jobban végezni.
whit.jpg
Már feltéve ha a huszonegy éves Schindlert meg tudja verni. A német játékos idén szerezte meg első Tour Cardját és a Pro Tour ranglistáról jutott ki a világbajnokságra. Első komplett PDC idényében nyerni tudott egy Development Tour kör, nyolc közé jutott a junior világbajnokságon és párosban a World Cup Of Dartson is.Tízszer sikerült a European Tour aktuális versenyére bejutnia ami jelzi, hogy hazájában már komoly tényezővé nőtte ki magát. Ezek közül a versenyek közül az Austrian Open sikerült neki a legjobban ahol a nyolcaddöntőkig elverekedte magát. Whitlockkal még sosem hozta össze a sors, de ha megnézzük, hogy Schindler tudott már meccset nyerni Alan Norris, Ian White, Devon Petersen vagy Max Hopp ellen biztosak lehetünk benne, hogy megnehezíti az ausztrál dolgát.
interview_martin_schindler_dutch_darts_masters_2017.jpg

Justin Pipe (ENG) - Hsziao Csen Zong (CHN) / Bernie Smith (NZL):

A 46 éves korábbi bokszoló Justin Pipe talán a legmegosztóbb figura a PDC-ben. Nem azért mert "gonosz" karakter hanem mert igen embert próbáló nézni sajátos dobó stílusát. A derék Justin nyolcadik alkalommal kvalifikált a világbajnokságra, a korábbi hét alkalomból négyszer már az első körben kiesett, viszont 2012-ben a legjobb tizenhatba került. Jelenleg a huszonhetedik a ranglistán és eddigi karrierje során nyolc tornát tudott megnyerni. Igaz a legutóbbi 2014-ben volt. Azóta sok babér nem termett a számára, de idén legalább a Players Championship Finals legjobb négy játékosa közé befért. Ez egyébként harmadszor sikerült neki karrierje folyamán. Idén egy Players elődöntő és egy negyeddöntő ami említésre méltó, illetve még a Matchplay tizenhatba jutás, amivel érdemes foglalkozni. Nem most futja élete legjobb évét, de talán a világbajnokságra összekapja magát. Selejtezős ellenfelét pedig egyszerűen kötelező megvernie.

pi.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6313511133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása